English

Europoslancům došla trpělivost: Babiš je ve střetu zájmů a nic se neděje

Seznam Zprávy

Europoslanci kritizují neřešení střetu zájmů českého premiéra Andreje Babiše. Chtějí téma opět předložit před plénum EP a vyvolat hlasování o další rezoluci.

More from Seznam Zprávy

Jul 12

„Asi jim to Babiš zakázal.“ Europoslanci z ANO nedorazili na Fialovu schůzku

www.seznamzpravy.cz

Mluvčí hnutí ANO Michal Kopenec uvedl, že zástupci ANO se rozhodli na jednání europoslanců nepřijít kvůli vyjádřením premiéra. Schůzky se kromě vládních europoslanců zúčastnili i členové Stačilo! a Přísahy a Motoristů sobě.

Jun 27

ANO zakládá novou frakci v Evropském parlamentu, oznámil Babiš

www.seznamzpravy.cz

Šéf opozičního hnutí ANO potvrdil několikadenní spekulace. Jeho sedm europoslanců by se mělo stát součástí nové frakce v Evropském parlamentu. S kým přesně se chce spojit, zatím není jasné.

Jun 26

Vlevo dole: Babiš+Fico+Orbán. Kdy ANO opustí první europoslanci?

Seznam Zprávy

Co chystá Andrej Babiš v EU dál? S kým se tam teď spojí? A opustí ho kvůli tomu někteří liberálnější europoslanci ANO? Hemžení a přeskupování sil v unijním parlamentu je tématem aktuální epizody politického podcastu Vlevo dole.

Jan 27

Český Trump, označil Andreje Babiše server Politico

www.seznamzpravy.cz

Debaty o zavedení možnosti hlasování poštou do českého volebního systému si všimla i zahraniční média. Server Politico srovnává rétoriku Andreje Babiše s výroky Donalda Trumpa po volbách v roce 2020.

Feb 1

Marek Prchal skončil u Andreje Babiše

www.seznamzpravy.cz

Marek Prchal ukončil spolupráci s bývalým premiérem Andrejem Babišem (ANO). Důvodem podle marketéra není výsledek prezidentských voleb, konec v marketingovém týmu hnutí ANO byl naplánován už před nimi.

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Jan 13

TMBK: Závěrečná řeč Andreje Babiše

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš byl včera poprvé (a naposledy) v debatě před prvním kolem prezidentských voleb. Jak si na závěr vedl? Další koláž populárního grafika pro SZ.

Dec 16

TMBK: Andrej Babiš ve škole

www.seznamzpravy.cz

Andreji Babišovi se jeho výstup před žáky základní školy zrovna nepovedl. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Sep 28

Agrofert neuspěl s žalobou na Evropský parlament

www.seznamzpravy.cz

Soudní dvůr Evropské unie ve středu zamítl žalobu holdingu Agrofert na Evropský parlament.

Feb 12

Obrazem: Modrý svět ANO se pevně semkl kolem Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Podívejte se na fotky ze sněmu největšího opozičního hnutí, které potvrdilo svého šéfa. Ten už své kolegy připravuje na dobu po svém odchodu.

Jun 10

EP mě chce poškodit ve volbách, reaguje Babiš na rozhodnutí europoslanců

Seznam Zprávy

Další rezoluce ke střetu zájmů Andreje Babiše byla schválena. Europarlament znovu odhlasoval výzvu, podle níž by měl český premiér buď skončit ve vysoké politice, anebo se vzdát Agrofertu.

Jun 8

Agrofert podle europoslanců vybízel k odmítnutí rezoluce kritizující Babiše

Seznam Zprávy

Holding Agrofert prostřednictvím twitteru vybízel některé poslance Evropského parlamentu, aby hlasovali proti rezoluci kritizující střet zájmů českého premiéra Andreje Babiše (ANO). Uvedlo to dnes několik europoslanců.

Jan 22

Mikromanagement Andreje Babiše. Zachraňuje, co se dá. Ale jak?

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš se rád chlubí tím, na co všechno osobně dohlíží a co všechno řídí. Jak sám říká – dělá prostě mikromanagement.

Dec 17

Exkluzivně: Kličky nevyšly. Cesta z potíží Andreje Babiše vede jen přes Agrofert

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy přinášejí odborný překlad klíčové pasáže dokumentu, v němž Brusel cupuje argumenty českých úřadů. Ty se pokusily ještě jednou zvrátit finální verdikt auditu, který říká, že český premiér je ve střetu zájmů.

Jun 18

Europoslanci představují návrh na rezoluci o střetu zájmů Babiše

Seznam Zprávy

Členové výboru pro rozpočtovou kontrolu EP v čele s jeho německou předsedkyní Monikou Hohlmeierovou představují návrh rezoluce kritizující možný střet zájmů českého premiéra Andreje Babiše.

Jun 8

Velká Británie eviduje Babiše jako osobu s vlivem na Agrofert

Seznam Zprávy

V obchodním rejstříku Velké Británie Babiš podle Radiožurnálu nefiguruje přímo u Agrofertu, ale jako jeden z pětice lidí ovládajících jednu z jeho dceřiných společností.

Jun 8

Ministryně ČSSD zvažovala přestup do ANO. Pro Babiše by nebyla dost dobrá

Seznam Zprávy

Dokumenty z kauzy sportovních dotací ukazují, že obžalovaní pečovali o politickou kariéru někdejší ministryně školství. Byla pro ně klíčovým článkem v systému. Mezi obviněnými neskončila.

May 7

„To jsme ještě nezažili!“ Europoslanci tepali do Babiše

Seznam Zprávy

Poslanci kontrolního výboru Evropského parlamentu kritizovali českého premiéra za střet zájmů. Tlačí na Evropskou komisi, aby rychle dotáhla audit.

Apr 30

Odstupte, nebo prodejte Agrofert, vyzvou europoslanci Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Buď odstupte z premiérské funkce, nebo prodejte svůj byznys. To poradí europoslanci Andreji Babišovi po únorové návštěvě Prahy. Report, který unikl do médií, varuje před prorůstáním oligarchických struktur do české politiky.

Feb 26

Babiš i Toman se vyhnou „křížové výpravě“ europoslanců. Na jedné lodi ale nejsou

www.seznamzpravy.cz

Kvůli dotacím prošetřovaní členové české vlády, premiér Andrej Babiš i ministr zemědělství Miroslav Toman, se nesetkají s europoslanci, kteří do Prahy přijíždějí zkoumat využívání evropských dotací.