English

Eriksen se po zástavě srdce ozval z lůžka

Seznam Zprávy

Dánský záložník Christian Eriksen se zhroutil během sobotního zápasu s Finskem na fotbalovém Euru. Museli jej resuscitovat přímo na hřišti.

More from Seznam Zprávy

Mar 5

Český miliardář koupil dánského výrobce vybavení pro laboratoře

Seznam Zprávy

V rámci holdingu BHM group miliardáře Tomáše Krska vzniká silná skupina výrobců laboratorního vybavení. Aktuálně holding koupil dánskou společnost Labflex.

Feb 18

Dánská premiérka: Evropa zbraně má a je třeba je předat Ukrajině

www.seznamzpravy.cz

Joe Biden ujistil ukrajinského prezidenta, že vojenská pomoc ve výši 60 miliard dolarů je na cestě. Opatření musí ještě projít závěrečným hlasováním v Kongresu. Dánská premiérka naléhá na dodání evropských zbraní Ukrajině.

Jan 29

Komentář: Rozinky z dánského koláče mohou otrávit Česko

www.seznamzpravy.cz

Až Zbyňku Stanjurovi někdo spočítá, že flexicurity po česku by znamenalo výdaje na státní politiku zaměstnanosti nikoli 20 miliard ročně, ale aspoň 80, nebo raději spíš 120, asi jej nadšení dost rychle přejde.

Dec 14

Dánská policie zadržela čtyři osoby pro podezření z terorismu

www.seznamzpravy.cz

Dánská policie odhalila síť osob, které plánovaly teroristický útok. Zvyšovat úroveň teroristické hrozby ze čtvrtého stupně na pátý – nejvyšší – policisté v plánu nemají. Posílí ale svou přítomnost v ulicích, především v Kodani.

Dec 7

Dánsko zakázalo pálení koránu

Seznam Zprávy

Zákon zakazuje jakékoli veřejné znesvěcování náboženských textů.

Oct 18

Vizita: Zdravotnictví na dluh znamená kolaps

www.seznamzpravy.cz

Po delší době se vracím k závazku přinášet ve Vizitě rozhovory s chytrými lidmi, kterým záleží na podobě českého zdravotnictví. Tentokrát byl respondentem Ladislav Friedrich, který se debat o zdravotnictví účastní od 90. let.

Aug 20

Ukrajina dostane nizozemské a dánské F-16

www.seznamzpravy.cz

Prezident Volodomyr Zelenskyj neohlášeně tento týden navštívil další západoevropské země. V Nizozemsku mu premiér Mark Rutte přislíbil letouny F-16. K dodávkám se přidalo i Dánsko.

Jun 19

Fotbalista za miliardu. Rosický byl příliš dobrý, přišel tím o titul mistra Evropy

Seznam Zprávy

Tomáš Rosický byl výjimečný fotbalista. Své kvality prokazoval od mládí, byl tak dobrý, že v reprezentaci přeskočil juniorskou kategorii. Dosud drží rekord v částce, jakou kdy český klub za hráče obdržel.

Jun 15

Hrozí křižovatce Evropy kolaps? České obce odmítají nedělní kamiony

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Ve Sněmovně čeká na schválení návrh z dílny ODS na uvolnění pravidel omezujících jízdu nákladních vozidel v neděli a o státních svátcích. Podle obcí přitom současné nastavení funguje a jeho změna situaci jen zhorší.

Oct 10

Dánský ostrov Bornholm nemá elektřinu, byl poškozen podmořský kabel

www.seznamzpravy.cz

Příčinou výpadku elektřiny je údajně poškození podmořského kabelu, který ostrov Bornholm elektřinou zásobuje ze Švédska. Úřady věří, že se podaří dodávky obnovit po poledni.

Mar 4

Rusové hledají únikové cesty do Evropy. Zaplnili vlaky do Finska

www.seznamzpravy.cz

Kvůli sankcím za napadení Ukrajiny se ruští občané nemohou snadno dostat do většiny evropských zemí. V obavách z války, zhoršení životních podmínek nebo mobilizace hledají alternativní způsoby jak vycestovat.

Jan 25

Na Euru bojoval o život, teď je Eriksen blízko senzačnímu návratu

Seznam Zprávy

V létě se podruhé narodil. Dánský záložník Christian Eriksen by mohl brzy naskočit do fotbalového kolotoče. Po srdeční zástavě, kterou utrpěl během letního Eura, našel motivaci k senzačnímu návratu. Má jasný cíl: MS v Kataru.

Jul 2

Češi, jste silní, ale na Dánech ztroskotáte, říká dánský slávista

Seznam Zprávy

Alexander Bah, člen širšího reprezentačního výběru Dánska, se během vrcholícího Eura intenzivně připravuje s týmem Slavie na rakouském soustředění. Jak vidí český tým on a jak kupříkladu reprezentační kouč Dánska?

Jun 17

Musí Eriksen skončit s fotbalem? Dostane kardioverter - defibrilátor

Seznam Zprávy

Dánští a mezinárodní odborníci se shodli na tom, že Christian Eriksen musí dostat implantabilní kardioverter - defibrilátor (ICD). Návrat dánské hvězdy na fotbalové trávníky je vysoce nepravděpodobný.

Jun 15

Eriksen se po zástavě srdce ozval z lůžka

Seznam Zprávy

Dánský záložník Christian Eriksen se zhroutil během sobotního zápasu s Finskem na fotbalovém Euru. Museli jej resuscitovat přímo na hřišti.

Apr 7

Dánsko rozvolňuje. Do autoškoly nebo kadeřnictví ale jen s „koronapasem“

Seznam Zprávy

Dánsko po Velikonocích pokračuje v rozvolňování protiepidemických opatření. V úterý se otevřely například kadeřnictví nebo autoškoly. Přístup do nich ale mají pouze lidé s takzvaným koronapasem.

Mar 11

Hrozící kolaps na východě Evropy. Ničí vakcíny, přestože virus sílí

Seznam Zprávy

Země přibližně se 40 miliony obyvatel zatím naočkovala jen 24 tisíc lidí. Ukrajina v boji s koronavirem čelí masovému odporu k vakcinaci proti koronaviru.

Feb 22

Fotbalista Matějovský: Na hřišti si vynadáme, ale pak zajdeme na kafe

Seznam Zprávy

Upřímné názory na prostředí českého fotbalu i pochopení fanoušků, kteří zápasy sledují a fotbalistům z tribun často spílají. Hostem nového dílu pořadu Bez frází plus je záložník Mladé Boleslavi Marek Matějovský.

Jan 8

Nemocnice jsou na hraně kolapsu, pacientů bude ale ještě přibývat

Seznam Zprávy

Nemocnice v Česku se ocitají na hraně svých kapacit. Zvyšovat je již nemohou, protože jim chybí personál. A podle dnešní prognozy ministerstva zdravotnictví bude pacientů dál přibývat.

Jun 30

Červencový kolaps. Nastupuje vlna nezaměstnaných

Seznam Zprávy

Od středy 1. července začnou na úřady práce v tuzemsku souběžně proudit dvě velké skupiny lidí. Jednak jsou to ti, kteří žádají o dávky na bydlení a děti, a pak nezaměstnaní. Úředníci jsou ale zavaleni prací kvůli covidu.