English

Nepřejímejme nápady eurokratů z Bruselu, řekl Babiš na adresu Unie

Seznam Zprávy

Česká republika je pevně začleněna do Evropské unie a otázka jejího členství v ní by neměla být součástí politické diskuse, domnívá se premiér Andrej Babiš (ANO).

More from Seznam Zprávy

Jun 27

ANO zakládá novou frakci v Evropském parlamentu, oznámil Babiš

www.seznamzpravy.cz

Šéf opozičního hnutí ANO potvrdil několikadenní spekulace. Jeho sedm europoslanců by se mělo stát součástí nové frakce v Evropském parlamentu. S kým přesně se chce spojit, zatím není jasné.

Oct 2

Šťastný podcast: ANO vyhlásilo válku České televizi

www.seznamzpravy.cz

Co se bude dít v České televizi a proč s ní po slovenských volbách válčí hnutí ANO, to vám řekne Šťastný podcast ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Apr 16

Glosa: Zachovat Českou poštu? Ano, ale jen jako skanzen

www.seznamzpravy.cz

Svou historickou roli sehrála a nejvýznamnější trh současnosti si nechala frnknout před nosem. Co tedy s Českou poštou? Ořezat na základ a využívat služby odpovídající potřebám 21. století.

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Jan 23

Jak Andrej Babiš k Agrofertu přišel a vyrazil vládnout Česku

Seznam Zprávy

Aktuální průzkumy favorizují na Hrad Petra Pavla. Jeho protikandidát Andrej Babiš ale v minulosti ukázal, že v konkurenci umí obstát. „Je to obchodník ze staré školy,“ říká reportér SZ Tomáš Pergler k Babišově cestě po roce 1989.

Jan 22

Babiš a české občanství. Pomohla mu změna zákona

Seznam Zprávy

Andrej Babiš má české občanství od roku 2000. Podmínky pro jeho udělení splnil.

Jan 19

Ověřeno: Babiš má české občanství a prezidentem se může stát

www.seznamzpravy.cz

BLUDY VS. FAKTA. Nový projekt Seznam Zpráv až do 2. kola prezidentských voleb ověřuje jednotlivé výroky. Na sociálních sítích se šíří narativ, že Andrej Babiš nemůže být kvůli svému slovenskému původu prezidentem. Není to pravda.

Dec 16

TMBK: Andrej Babiš ve škole

www.seznamzpravy.cz

Andreji Babišovi se jeho výstup před žáky základní školy zrovna nepovedl. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Sep 24

5 úkazů z voleb: ANO není jen Babiš a Česko není před výbuchem

www.seznamzpravy.cz

Opozice posílila, ale průběžné výsledky neodpovídají tomu, jak černě situaci líčí. Vládním stranám pomohlo, že se stačily na poslední chvíli vykázat nějakou pomocí voličům a podnikatelům. Jinak by bývaly dopadly hůř.

Mar 31

Česko dostalo z EU zprávu o zemědělském auditu k Babišovu střetu zájmů

www.seznamzpravy.cz

„Česká republika dostala z Evropské unie finální zprávu o zemědělském auditu ke střetu zájmů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO),“ oznámil dnes ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL).

Sep 6

Agrofert neuspěl s vymáháním dotací přes české soudy

Seznam Zprávy

Nejvyšší správní soud potvrdil, že firmy z holdingu Andreje Babiše se mají kvůli zablokovaným dotacím obracet nejdříve na nadřízené úřady.

Jan 25

Přijde Agrofert kvůli auditu o dotace? Jasno může být za měsíc

Seznam Zprávy

Ministerstvo průmyslu a obchodu má rozhodnout, zda přiklepne evropské peníze jedné firmě ze skupiny Agrofert. Případ bude nejspíš směrodatný pro investiční dotace celého koncernu.

Jan 19

Babiš si volal s Merkelovou - hrozba pro české pendlery odvrácena

Seznam Zprávy

Dění kolem koronavirové epidemie ve světě sledujeme v online zpravodajství.

Jan 17

Soud pozastavil žalobu Česka na Evropskou komisi kvůli dotacím pro Agrofert

Seznam Zprávy

Unijní soud přerušil projednávání žaloby České republiky na Evropskou komisi podané kvůli zablokované dotaci pro společnost Agrofert. Chce počkat na konečné rozhodnutí komise o dotaci.

Dec 3

Komentář: Babiš udělal z českých úřadů Pravou blondýnu

Seznam Zprávy

Čtení auditních dokumentů ke střetu zájmů českého premiéra nabízí až mrazivá konstatování v úředním jazyce s jediným významem: Císař je nahý! A občas připomene i hollywoodskou komedii.

Nov 19

Babiš chce Česko představit jako „bio“ zemi. Agrofert se prý nezapojí

Seznam Zprávy

Česko bude historicky podruhé řídit Evropskou unii. Na akce v rámci předsednictví EU ve druhém pololetí roku 2022 vypisuje vláda Andreje Babiše první tendry - včetně cateringu.

Nov 10

Do finále „evropských Oscarů“ se dostaly dva české snímky

Seznam Zprávy

Do finále letošních Evropských filmových cen se dostaly dva filmy s českou účastí.

Jun 19

Babiš Česko výrazně poškodí, říká místopředseda největší frakce EU

Seznam Zprávy

V pátek se na půdě EP hlasuje o rezoluci ohledně otevření vyšetřování střetu zájmů českého premiéra Andreje Babiše (ANO). Jak českou pozici na mezinárodní úrovni hodnotí místopředseda frakce EPP Siegfried Mureșan?

May 25

Česko podá žalobu na Evropskou komisi kvůli zastavené dotaci pro Agrofert

www.seznamzpravy.cz

Žalobu kvůli blokované platbě Agrofertu podá k Soudnímu dvoru Evropské unie Ministerstvo zahraničí. Rozhodla o tom vláda.

Apr 30

Odstupte, nebo prodejte Agrofert, vyzvou europoslanci Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Buď odstupte z premiérské funkce, nebo prodejte svůj byznys. To poradí europoslanci Andreji Babišovi po únorové návštěvě Prahy. Report, který unikl do médií, varuje před prorůstáním oligarchických struktur do české politiky.