English

Informace z jednání vlády: Takto omezuje život v Česku a soudy jsou proti

Seznam Zprávy

Ministr Adam Vojtěch nechá prověřit, proč soud jeho předchůdcům zamítá nařízená protiepidemická opatření. V případě zákazu tance a hudby si však nevede o nic lépe než oni.

More from Seznam Zprávy

Jan 28

Zapojí se do protestů i čeští zemědělci? Ministr věří, že nebudou mít důvod

Seznam Zprávy

Evropské zemědělství se potýká s problémy, které v několika zemích rozpoutaly protesty. Potíží není jen zelená nafta, ale i byrokracie nebo Green Deal. Čeští zemědělci by se do protestů také mohli zapojit.

Nov 16

České skiareály řekly, o kolik tuto sezónu zdraží a jaká budou opatření

Seznam Zprávy

Horská střediska čelí rostoucím nákladům za energie či pohonné hmoty. Jejich zdražení musí promítnout do cen permanentek. Ty letos narostou zhruba o deset procent.

Nov 11

Soud: Pokud není ohniskem celé Česko, nelze přijímat plošná opatření

Seznam Zprávy

Rozšířený senát Nejvyššího správního soudu (NSS) dnes odmítl otevřít ministerstvu zdravotnictví cestu k snazšímu přijímání mimořádných opatření s celostátním dopadem.

Aug 11

„Česko zahraniční vědce zjevně nechce.“ 200 Indů bojuje s českými opatřeními

Seznam Zprávy

Dostali od Česka pozvání i granty, přesto 200 Indů do ČR přicestovat nesmí. Nyní jsou bez práce a utíká jim nejen čas a peníze – mnozí se bojí, že tímto končí jejich kariérní sen. Desítka indických výzkumníků promluvila i pro SZ.

Mar 9

„Ministr říká nepravdy,“ ohradil se vědec, který v Česku hledá mutace koronaviru

Seznam Zprávy

V Brně mají podezření na další případy takzvané jihoafrické mutace. Laboratořím chybí konkrétní plán od státu, jak se budou mutace v Česku dál hledat.

Dec 9

Česká firma vyrábí papír odolný vůči koronaviru, budou z něj bankovky

Seznam Zprávy

Severočeská firma chystá výrobu světově unikátního papíru, na kterém nepřežije koronavirus. Z papíru se budou vyrábět bankovky, uplatnění může nalézt v nemocnicích a v obchodech by mohl nahradit stávající papírové sáčky na pečivo.

Oct 3

Nový rekord. V pátek přibylo v Česku 3793 případů nákazy

Seznam Zprávy

Dění v Česku související s koronavirovou epidemií sledujeme v online reportáži.

Sep 21

Méně než Česko. Německo hlásí 922 nových případů nákazy

Seznam Zprávy

Vývoj dění ve světě v souvislosti s koronavirem sledujeme online.

Aug 2

Přehledně: Hlavní ohniska nákazy koronaviru v polovině prázdnin

Seznam Zprávy

Ministerstvo zdravotnictví eviduje nejvyšší nárůst případů koronaviru na Prachaticku. Naopak v Karviné nákaza utichá a i Jihlava hlásí výrazný pokles v sedmidenním počtu případů. Jaký je současný stav ohnisek nákazy covid-19?

Jul 4

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch připustil karanténu Karviné

Seznam Zprávy

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch dnes v České televizi připustil, že nakonec bude nutná karanténa celé Karviné. Doposud tuto možnost jednoznačně odmítal.

Jun 23

Třeboňská nocturna budou kratší, přijede Adam Plachetka

www.seznamzpravy.cz

Festival Třeboňská nocturna, zaměřený na vážnou hudbu, bude letos kvůli dopadům koronavirové pandemie kratší než minulé roky. Koncerty nabídne od 9. do 11. července, 7. srpna v divadle zazpívá basbarytonista Adam Plachetka.

Apr 27

Pytláci zneužívají opatření kolem koronaviru

Seznam Zprávy

Třetina světové populace je omezena opatřeními v důsledku pandemie koronaviru. Těchto opatření ale zneužívají pytláci po celém světě.

Mar 16

Je česká karanténa přísná? Srovnali jsme bezpečnostní opatření celé Evropy

Seznam Zprávy

Česká vláda v neděli večer oznámila celostátní karanténu. Zařadila se tak mezi malou skupinu evropských států, které po tomto dosud nejtvrdším opatření proti šíření koronaviru sáhly. Jak je na tom zbytek Evropy?

Mar 15

V Česku je 214 potvrzených případů nákazy novým koronavirem

www.seznamzpravy.cz

V Česku je 214 potvrzených případů nákazy novým koronavirem, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Od sobotního večera přibylo 25 nových případů, během soboty přibylo 39 nakažených.

Mar 13

Jak přísná jsou česká opatření? Porovnali jsme celou Evropu

www.seznamzpravy.cz

V kontextu Evropy patří Česko k zemím, které vydaly spíše přísnější bezpečnostní opatření a to i ve srovnání se státy, jež mají násobně vyšší počet potvrzených případů nákazy koronavirem. Tvrdší omezení než Česko vyhlásila Itálie, dá se…

Mar 6

Korejci budou prát bankovky kvůli koronaviru, v Česku rekordní mzdy

www.seznamzpravy.cz

Přehled nejdůležitějších událostí ze světa byznysu z pátku 6. března 2020.

Mar 4

Nebezpečí v podzemí. Prostor pod Bulovkou je uzavřen kvůli koronaviru

Seznam Zprávy

Pražské vodovody a kanalizace vyhlásily první stupeň ve svém krizovém scénáři – ostražitost. Své zaměstnance navíc nepouští do kanalizací pod Nemocnicí Na Bulovce, kde leží pacienti nakažení koronavirem. V odpadních vodách totiž virus může…