English

Nemocnice odsunula náměstka, který řídil nákupy u Vojtěcha

Seznam Zprávy

Marek Brosche podepisoval nákupy zdravotních pomůcek z pověření ministra Adama Vojtěcha. O jeho roli se zajímá policie. Vinohradská nemocnice kupovala za Broscheho působení léky od firmy, pro kterou pracuje jeho matka.

More from Seznam Zprávy

May 14

Záměna pacientek na Bulovce. Nemocnice za to propustila zaměstnankyni

Seznam Zprávy

Tragická záměna pacientek v pražské Fakultní nemocnici Bulovka má první konkrétní personální dopad. Vedení se rozloučilo „na dohodu“ s jednou zaměstnankyní. Nemocnice poslala i nabídku k mimosoudnímu vyrovnání.

Oct 2

Šťastný podcast: ANO vyhlásilo válku České televizi

www.seznamzpravy.cz

Co se bude dít v České televizi a proč s ní po slovenských volbách válčí hnutí ANO, to vám řekne Šťastný podcast ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Sep 12

České zdravotnictví je jako švédský stůl, říká šéf nemocnice

Seznam Zprávy

Mladým lékařům vadí systém přesčasů. Slouží mnoho hodin nad rámec toho, co povolují zákony. Vláda proto mění zákoník práce a nově umožní větší množství legálních přesčasů. Je to řešení?

Apr 16

Glosa: Zachovat Českou poštu? Ano, ale jen jako skanzen

www.seznamzpravy.cz

Svou historickou roli sehrála a nejvýznamnější trh současnosti si nechala frnknout před nosem. Co tedy s Českou poštou? Ořezat na základ a využívat služby odpovídající potřebám 21. století.

Mar 8

České poště hrozí insolvence, varoval ministr Rakušan

www.seznamzpravy.cz

Česká pošta se chystá na transformaci, při které se bude zbavovat i řady poboček, především ve větších městech. Bez toho by státnímu podniku hrozila na konci roku insolvence, potvrdil ministr vnitra Vít Rakušan.

Sep 26

Ředitel Národního parku České Švýcarsko končí. Ministryně ho odvolala

Seznam Zprávy

Pavel Benda skončí jako ředitel Správy Národního parku České Švýcarsko. Odvolala ho ministryně životního prostředí Anna Hubáčková. Na jeho místo resort vypíše výběrové řízení.

May 13

Poslance ANO chtějí odvolat z vedení českého fotbalu

Seznam Zprávy

Ve fotbalu se rozjela vysoká hra. Na podatelně Fotbalové asociace ČR se objevil návrh na odvolání členů výkonného výboru. Konkrétně českého místopředsedy a poslance ANO Jana Richtera a šéfa Řídící komise Čechy Martina Drobného.

Feb 8

Kupka chce odvolat minimálně dva členy dozorčí rady Českých drah

Seznam Zprávy

Ministr vnitra Vít Rakušan v pondělí odvolal osm členů patnáctičlenné dozorčí rady České pošty.

Feb 7

Rakušan zasáhl v České poště. Odvolal osm z 15 členů dozorčí rady

www.seznamzpravy.cz

Dozorčí rada České pošty zažila personální zemětřesení. Ministr vnitra Vít Rakušan vyměnil osm z 15 jejích členů, jeden rezignoval už minulý týden.

Oct 7

Adam Vojtěch už ministrem nebude, přesune se dle plánu do Finska

Seznam Zprávy

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch odchází 1. listopadu na Ministerstvo zahraničí jako schválený velvyslanec ve Finsku. V rozhovoru pro Rádio Impuls to oznámil premiér Andrej Babiš.

May 26

Velký comeback obrazem: Bývalý i současný ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Seznam Zprávy

Staronový ministr zdravotnictví Adam Vojtěch byl uveden do úřadu. Podle premiéra musí dořešit legislativní zavedení evropského covid pasu a strategii přeočkování.

May 26

Vojtěch zatím Arenbergera z čela nemocnice neodvolá. Počká na kontrolu

Seznam Zprávy

Zatímco z pozice ministra zdravotnictví byl Petr Arenberger (za ANO) odvolán, ředitelem Fakultní nemocnice Královské Vinohrady zůstává. Jeho nástupce na ministerstvu Adam Vojtěch (ANO) ho zatím ve funkci ponechá.

Feb 15

Adam Vojtěch bude velvyslancem, schválila to vláda

Seznam Zprávy

Bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch míří jako velvyslanec do Finska. Už dříve avizoval odchod z politiky. Jeho diplomatickou ambici, na rozdíl od jiných ex-politků ANO, podpořil premiér Babiš.

Jul 4

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch připustil karanténu Karviné

Seznam Zprávy

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch dnes v České televizi připustil, že nakonec bude nutná karanténa celé Karviné. Doposud tuto možnost jednoznačně odmítal.

May 22

Vypátrali jsme, kdo stojí za útoky na české nemocnice

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy přinášejí informace, jaké pozadí mají kyberútoky na české nemocnice a proč je pádné podezření, že za tím stojí osoby a firmy spojené s ruským státem.

May 5

Plán s českou vakcínou je naivní, píší Vojtěchovi vědci v čele s Říhovou

Seznam Zprávy

Otevřený dopis Učené společnosti České republiky podepsalo osm respektovaných profesorů. Reagují na pondělní oznámení ministra, že stát nalije desítky milionů korun na vývoj vlastní vakcíny proti novému koronaviru.

Apr 30

Komentář: Velký vůdce Adam Vojtěch

Seznam Zprávy

Nejsme v nouzi proto, že si to myslí premiér Babiš. To by samo o sobě nestačilo a stačit to nesmí ani v budoucnosti.

Apr 14

Ministr Vojtěch: Nemocnice mohou obnovovat běžnou péči o pacienty

Seznam Zprávy

Nemocnice musely v polovině března nařízením ministerstva omezit poskytovanou péči jen na nezbytně nutná vyšetření a operace.

Mar 21

Odvolat ministra Vojtěcha? Jednou už to někdo říct musel, říká hejtman

www.seznamzpravy.cz

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický v sobotu vyzval k rezignaci ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. Premiér Andrej Babiš takový návrh odmítl s tím, že na výměnu ministra není vhodná chvíle.