English

Češi rozjeli vyšetřování kvůli nakaženým sportovcům v Tokiu

Seznam Zprávy

Český olympijský výbor zahájil vyšetřování případu šíření nemoci v charterovém letu do Tokia. První pozitivní test vyšel hned po příletu nenaočkovanému lékaři Vlastimilu Voráčkovi.

More from Seznam Zprávy

Jun 27

Po třech letech se české automobilky oklepaly

www.seznamzpravy.cz

Po krizi, která způsobila tři roky klesajících objemů automobilového průmyslu, přichází konečně růst. V Česku se vyrobil více než milion vozů, většina zamířila do zahraničí.

Sep 16

Poláci skupují levnější české uhlí. Někde už není ani pro Čechy

Seznam Zprávy

Uhlí má pro polské domácnosti cenu zlata. Kvůli drahotě a nedostatku pro něj neváhají jet za hranice. V Česku proto docházejí zásoby a někteří obchodníci už museli prodej pozastavit.

Jan 27

Obrazem: České olympijské naděje jsou ve vzduchu

Seznam Zprávy

Na 80 českých reprezentantů dnes letadlem Korean Air odcestovalo na zimní olympiádu v Pekingu. Odbavení proběhlo tak, aby se vyhnuli riziku nákazy. Přísná pravidla platí i pro let.

Dec 2

České pátrání po omikronu. Zkoumá se pozitivní test z dubajského letadla

Seznam Zprávy

Středočeská hygienická stanice čeká na vyhodnocení pozitivního testu na covid-19. Jedná se o pasažéra, který cestoval z Dubaje ve stejném letadle jako žena z Liberce, u které sekvenace potvrdila variantu omikron.

Sep 7

Sportovci tvrdě proti olympijskému výboru: V Tokiu se podvádělo

Seznam Zprávy

Sněmovní podvýbor pro sport v úterý řešil olympijský let Praha - Tokio, při kterém se nakazilo několik členů výpravy. Sportovci přišli s vážným obviněním, že se manipulovalo se zasedacím pořádkem v letadle.

Aug 2

Český olympijský výbor podváděl ohledně nakažených v Tokiu, tvrdí Neusser

Seznam Zprávy

Podle předsedy Národní sportovní agentury Filipa Neussera se Český olympijský výbor dopustil podvodu ohledně nahlášení kontaktů lékaře nakaženého covidem-19 ve vládním speciálu s olympioniky do Tokia. Řekl to ve vysílání ČT24.

Jul 31

Vondroušová v Tokiu získala nejen olympijské stříbro, ale i respekt

Seznam Zprávy

Markéta Vondroušová se ve finále proti Švýcarce Belindě Bencicové rvala o každý bod, ale nakonec bere stříbro. Už zítra ji mohou pomstít české deblistky.

Jul 29

Ve finále je i Vondroušová! České tenistky řádí na olympijských kurtech

Seznam Zprávy

Česká tenistka Markéta Vondroušová deklasovala Ukrajinku Svitolinovou a zahraje si olympijské finále.

Jul 28

Náš fotograf v Tokiu: České tenistky jdou do semifinále

Seznam Zprávy

Markéta Vondroušová ve dvouhře žen postoupila poté, co její soupeřka Paola Badosaová vzdala kvůli vyčerpání. Radovaly se také deblistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková po vítězství nad Australankami. Podívejte se na fotky.

Jul 26

Náš fotograf v Tokiu: Jak se pucují olympijská tatami

Seznam Zprávy

Tatami se vydezinfikují a vytřou, že by se z nich dalo operovat. Pak ale nastoupí judisté a vzdor všem předpisům o společenském oddělování se do sebe pustí tak, jako za starých časů: tělo na tělo.

Jul 26

Kvitová končí, Plíšková postupuje. Podívejte se na české tenistky v Tokiu

Seznam Zprávy

Prohlédněte si snímky fotografa Seznam Zpráv Davida Neffa, který v Tokiu zachytil olympijské výkony českých tenistek.

Jul 22

Největší české naděje v Tokiu. Kdo potvrdí roli favorita?

Seznam Zprávy

Čeští sportovci v samostatné éře Česka vybojují na letních olympijských hrách v průměru kolem devíti medailí. Poslední hry v Riu brali Češi celkem deset cenných kovů. Kolik jich bude letos?

Jul 22

Nakažený lékař z české výpravy poprvé promluvil

Seznam Zprávy

Lékař Vlastimil Voráček v prohlášení uvedl, že není zdrojem nákazy v české olympijské výpravě a vysvětlil, proč se nenechal očkovat.

Jul 22

Kvůli covidu zhasla další česká medailová naděje, její agentura obvinila ČOV

Seznam Zprávy

Pozitivní test na covid-19 měla na hrách v Tokiu taky beachvolejbalistka Markéta Nausch Sluková. Je třetí sportovkyní v české výpravě, kterou potkal tento osud. Její agentura Sport Invest ostře napadla ČOV.

Jul 21

Záhadným prvním nakaženým Čechem v Tokiu je nenaočkovaný lékař výpravy

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy zjistily, že prvním Čechem s pozitivním testem na koronavirus po příletu na olympiádu v Tokiu byl lékař Vlastimil Voráček. ČOV jeho identitu potvrdil. Voráček se před LOH nenechal naočkovat proti covidu-19.

Jul 21

Česká výprava v Tokiu má čtvrtého nakaženého, znovu jde o sportovce

Seznam Zprávy

Stolní tenista Pavel Širuček kvůli pozitivnímu testu na covid-19 na olympiádě končí. Další dva sportovci z české výpravy měli pozitivní antigenní test, nyní čekají na potvrzující PCR test.

Jun 30

Tak vypadá trofej pro české medailisty v Tokiu. Povedla se víc než kroje?

Seznam Zprávy

Zatímco olympijské stejnokroje pro Tokio jsou zdobné a na českou notu, trofej pro medailisty sází na jednoduchost a inspiraci Japonskem. Vyrobili ji skláři z Lasvitu. Podívejte se na ni ve videu.

Jun 23

Komentář: Olympijské oblečení? Češi v Tokiu předvedou, že zas nic nepochopili

Seznam Zprávy

Samotný nápad pracovat s modrotiskem je zajímavý, provedení ale hrůzostrašné.

May 13

Zruší se olympijské hry v Tokiu? Japonsko nestíhá očkovat

Seznam Zprávy

Přestože tlak na zrušení olympiády v Tokiu roste, Mezinárodní olympijský výbor s jejím pořádáním dál počítá. Obavy panují také proto, že alespoň jednu dávku vakcíny zatím obdržely jen asi 2 % ze 126 milionů obyvatel Japonska.

Aug 1

Epidemie poznamenala charterové lety. Letiště jsou na zlomku provozu

Seznam Zprávy

Regionální letiště a cestovní kanceláře se musí potýkat s dopady koronaviru. Omezení cestování výrazně změnilo nabídku zájezdů i letů. Nadějí jsou tradiční evropské destinace, kam je opět možné vycestovat.