English

Babiš doporučil firmám placené volno po očkování. Jeho Agrofert vyčkává

Seznam Zprávy

Koncern Agrofert ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (ANO) zaměstnává víc lidí než státní podniky ČEZ, Česká pošta nebo České dráhy. Dva dny placeného volna pro všechny by jeho majitele vyšlo draho.

More from Seznam Zprávy

Jun 27

ANO zakládá novou frakci v Evropském parlamentu, oznámil Babiš

www.seznamzpravy.cz

Šéf opozičního hnutí ANO potvrdil několikadenní spekulace. Jeho sedm europoslanců by se mělo stát součástí nové frakce v Evropském parlamentu. S kým přesně se chce spojit, zatím není jasné.

Jan 27

Český Trump, označil Andreje Babiše server Politico

www.seznamzpravy.cz

Debaty o zavedení možnosti hlasování poštou do českého volebního systému si všimla i zahraniční média. Server Politico srovnává rétoriku Andreje Babiše s výroky Donalda Trumpa po volbách v roce 2020.

Oct 2

Šťastný podcast: ANO vyhlásilo válku České televizi

www.seznamzpravy.cz

Co se bude dít v České televizi a proč s ní po slovenských volbách válčí hnutí ANO, to vám řekne Šťastný podcast ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Apr 16

Glosa: Zachovat Českou poštu? Ano, ale jen jako skanzen

www.seznamzpravy.cz

Svou historickou roli sehrála a nejvýznamnější trh současnosti si nechala frnknout před nosem. Co tedy s Českou poštou? Ořezat na základ a využívat služby odpovídající potřebám 21. století.

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Jan 19

Ověřeno: Babiš má české občanství a prezidentem se může stát

www.seznamzpravy.cz

BLUDY VS. FAKTA. Nový projekt Seznam Zpráv až do 2. kola prezidentských voleb ověřuje jednotlivé výroky. Na sociálních sítích se šíří narativ, že Andrej Babiš nemůže být kvůli svému slovenskému původu prezidentem. Není to pravda.

Aug 17

Data ukazují, jak důležité jsou pro Agrofert dotace

Seznam Zprávy

Koncern Agrofert si v otevřeném dopise premiéru Fialovi stěžuje na výroky ministrů jeho vlády ohledně dotací. Dokonce zvažuje právní kroky. Data však ukazují, jak důležitou položkou v účetnictví firmy dotace jsou.

Feb 12

Obrazem: Modrý svět ANO se pevně semkl kolem Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Podívejte se na fotky ze sněmu největšího opozičního hnutí, které potvrdilo svého šéfa. Ten už své kolegy připravuje na dobu po svém odchodu.

Oct 12

Babiš v opozici uvolní dotace pro Agrofert, jako prezident by unikl stíhání

Seznam Zprávy

Až nebude Andrej Babiš ve vládě, budou moci jeho podniky znovu čerpat evropské dotace a dostávat veřejné zakázky. Výhra v prezidentských volbách by ho zbavila problémů s Čapím hnízdem a dalšími kauzami.

Sep 6

Agrofert neuspěl s vymáháním dotací přes české soudy

Seznam Zprávy

Nejvyšší správní soud potvrdil, že firmy z holdingu Andreje Babiše se mají kvůli zablokovaným dotacím obracet nejdříve na nadřízené úřady.

Jul 19

Agrofert podruhé žaloval Evropskou komisi, chce odblokovat dotace

Seznam Zprávy

Ke společnosti Primagra z holdingu Agrofert se přidala Mlékárna Hlinsko.

May 10

Jak se hlídají dotace pro Agrofert? U ministrů za ANO platí měkčí pravidla

Seznam Zprávy

Ministerstvo pro místní rozvoj nevydalo přesnou metodiku k ověřování střetu zájmů u svěřenských fondů. Důsledkem je, že úřady vedené ministry za hnutí ANO bývají při hodnocení dotací pro Agrofert benevolentnější.

Feb 1

Fond doporučil dotace pro firmy z holdingu Agrofert. Auditu navzdory

Seznam Zprávy

Společnosti žádají celkem o 45 milionů korun.

Jan 25

Přijde Agrofert kvůli auditu o dotace? Jasno může být za měsíc

Seznam Zprávy

Ministerstvo průmyslu a obchodu má rozhodnout, zda přiklepne evropské peníze jedné firmě ze skupiny Agrofert. Případ bude nejspíš směrodatný pro investiční dotace celého koncernu.

Jan 19

Babiš si volal s Merkelovou - hrozba pro české pendlery odvrácena

Seznam Zprávy

Dění kolem koronavirové epidemie ve světě sledujeme v online zpravodajství.

Dec 25

Ministerstvo chce po Evropské komisi, aby dotace mohl čerpat i Agrofert

Seznam Zprávy

Ministerstvo zemědělství zaslalo Evropské komisi požadavek, aby ze dvou dotačních programů mohly čerpat velké podniky. Výhodu by z toho měl především Agrofert, který patří mezi největší příjemce evropských peněz.

Dec 17

Exkluzivně: Kličky nevyšly. Cesta z potíží Andreje Babiše vede jen přes Agrofert

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy přinášejí odborný překlad klíčové pasáže dokumentu, v němž Brusel cupuje argumenty českých úřadů. Ty se pokusily ještě jednou zvrátit finální verdikt auditu, který říká, že český premiér je ve střetu zájmů.

Dec 3

Komentář: Babiš udělal z českých úřadů Pravou blondýnu

Seznam Zprávy

Čtení auditních dokumentů ke střetu zájmů českého premiéra nabízí až mrazivá konstatování v úředním jazyce s jediným významem: Císař je nahý! A občas připomene i hollywoodskou komedii.

May 29

Obrana Babiše z pera českých úředníků odešla do Bruselu

Seznam Zprávy

Babiš má podle unijního auditu dále zájem na hospodářském úspěchu holdingu Agrofert. Ministerstvo pro místní rozvoj si od Evropské komise vyjednalo posunutí termínu na odevzdání odpovědi.

Apr 30

Odstupte, nebo prodejte Agrofert, vyzvou europoslanci Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Buď odstupte z premiérské funkce, nebo prodejte svůj byznys. To poradí europoslanci Andreji Babišovi po únorové návštěvě Prahy. Report, který unikl do médií, varuje před prorůstáním oligarchických struktur do české politiky.