English

Fotky: Medailoví oštěpaři jsou doma, podpisy rozdávali už na přistávací ploše

Seznam Zprávy

Do Česka se z Tokia vrátila skupina českých olympioniků včetně oštěpařů Jakuba Vadlejcha a Vítězslava Veselého, kteří do objektivu fotoaparátu mohli ukázat i cenné kovy. Vadlejch přivezl stříbro a Veselý bronz.

More from Seznam Zprávy

May 31

Atletka Hejnová si po 12 letech čekání vyzvedne olympijské stříbro

www.seznamzpravy.cz

Nadcházející Letní olympijské hry v Paříži budou těmi prvními, na kterých se dočkají poct sportovci, které v minulosti porazil během závodů dopující soupeř. Dojdou si pro cennější kovy.

Apr 17

České sklo není jen rodinné stříbro, říká autor Českého lva i půllitrů

Seznam Zprávy

„Pomíjivost je pro mě hnacím motorem všeho,“ říká umělec Rony Plesl, jehož díla možná znáte, aniž o tom víte. Je autorem designu mnoha pivních sklenic nebo sošky Českého lva.

Jul 24

Vadlejch, nejlepší český atlet posledních let, veze z MS bronz

Seznam Zprávy

Parádní atlet, ozdoba českých sportovců. Pokračovatel fantastické oštěpařské generace. Už má stříbrnou medaili z olympiády v Tokiu 2022 a z MS v Londýně 2017. Vyhrál diamantovou ligu. A teď je bronzový na šampionátu v Eugene.

Jan 27

Obrazem: České olympijské naděje jsou ve vzduchu

Seznam Zprávy

Na 80 českých reprezentantů dnes letadlem Korean Air odcestovalo na zimní olympiádu v Pekingu. Odbavení proběhlo tak, aby se vyhnuli riziku nákazy. Přísná pravidla platí i pro let.

Sep 7

Sportovci tvrdě proti olympijskému výboru: V Tokiu se podvádělo

Seznam Zprávy

Sněmovní podvýbor pro sport v úterý řešil olympijský let Praha - Tokio, při kterém se nakazilo několik členů výpravy. Sportovci přišli s vážným obviněním, že se manipulovalo se zasedacím pořádkem v letadle.

Aug 7

Železný tleskal svým následníkům: Vadlejch bral stříbro, Veselý bronz

Seznam Zprávy

Desátou a jedenáctou medaili z olympijských her v Tokiu získali pro českou výpravu v předposlední den akce oštěpaři. Jakub Vadlejch vybojoval stříbro, Vítězslav Veselý bronzovou medaili. Česká oštěpařská škola opět zazářila.

Aug 2

Český olympijský výbor podváděl ohledně nakažených v Tokiu, tvrdí Neusser

Seznam Zprávy

Podle předsedy Národní sportovní agentury Filipa Neussera se Český olympijský výbor dopustil podvodu ohledně nahlášení kontaktů lékaře nakaženého covidem-19 ve vládním speciálu s olympioniky do Tokia. Řekl to ve vysílání ČT24.

Jul 31

Vondroušová v Tokiu získala nejen olympijské stříbro, ale i respekt

Seznam Zprávy

Markéta Vondroušová se ve finále proti Švýcarce Belindě Bencicové rvala o každý bod, ale nakonec bere stříbro. Už zítra ji mohou pomstít české deblistky.

Jul 29

Ve finále je i Vondroušová! České tenistky řádí na olympijských kurtech

Seznam Zprávy

Česká tenistka Markéta Vondroušová deklasovala Ukrajinku Svitolinovou a zahraje si olympijské finále.

Jul 28

Náš fotograf v Tokiu: České tenistky jdou do semifinále

Seznam Zprávy

Markéta Vondroušová ve dvouhře žen postoupila poté, co její soupeřka Paola Badosaová vzdala kvůli vyčerpání. Radovaly se také deblistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková po vítězství nad Australankami. Podívejte se na fotky.

Jul 26

Náš fotograf v Tokiu: Jak se pucují olympijská tatami

Seznam Zprávy

Tatami se vydezinfikují a vytřou, že by se z nich dalo operovat. Pak ale nastoupí judisté a vzdor všem předpisům o společenském oddělování se do sebe pustí tak, jako za starých časů: tělo na tělo.

Jul 26

Česko má v Tokiu druhou medaili. Choupenitch získal bronz v šermu

Seznam Zprávy

Choupenitch po více než sto letech vyrovnal nejlepší olympijský výsledek českého šermu. Češi v historii OH získali dva bronzy.

Jul 23

Olympijské hry v Tokiu: v čase covidu, bez diváků i podpory Japonců

Seznam Zprávy

Problémy provázely Tokio už během příprav na největší sportovní svátek světa. Předražený olympijský stadion, odložení her kvůli koronavirové pandemii a nyní rostoucí počet nakažených sportovců.

Jul 22

Největší české naděje v Tokiu. Kdo potvrdí roli favorita?

Seznam Zprávy

Čeští sportovci v samostatné éře Česka vybojují na letních olympijských hrách v průměru kolem devíti medailí. Poslední hry v Riu brali Češi celkem deset cenných kovů. Kolik jich bude letos?

Jul 20

Český olympionik v izolaci v Tokiu: „Snad jsem nikoho dalšího nenakazil“

Seznam Zprávy

Rozhovor Seznam Zpráv s plážovým volejbalistou Ondřejem Perušičem. Před začátkem olympiády v Tokiu měl pozitivní výsledek testu na covid-19. A to i přesto, že před odjezdem omezoval lidský kontakt a absolvoval obě dávky očkování.

Jun 27

Jeho děda získal na olympiádě stříbro. Uspěje volejbalista Perušič v Tokiu?

www.seznamzpravy.cz

Vypadalo to, že se jeho světem stane krytá hala a florbalové hřiště. Vždyť to dotáhl až do juniorské reprezentace a měl našlápnuto i do té seniorské. Jenže nakonec vyhrál písek. Respektive kurt na beach volejbal.

Jun 23

Komentář: Olympijské oblečení? Češi v Tokiu předvedou, že zas nic nepochopili

Seznam Zprávy

Samotný nápad pracovat s modrotiskem je zajímavý, provedení ale hrůzostrašné.

May 26

Zrušte olympijské hry v Tokiu, vyzývá premiéra jeden z partnerů her

Seznam Zprávy

Japonský deník Asahi Šimbun, jeden z mediálních partnerů olympijských her v Tokiu, vyzval ve svém středečním editorialu ke zrušení her. Proti pořádání největší sportovní akce světa nadále roste odpor japonské veřejnosti.

May 13

Zruší se olympijské hry v Tokiu? Japonsko nestíhá očkovat

Seznam Zprávy

Přestože tlak na zrušení olympiády v Tokiu roste, Mezinárodní olympijský výbor s jejím pořádáním dál počítá. Obavy panují také proto, že alespoň jednu dávku vakcíny zatím obdržely jen asi 2 % ze 126 milionů obyvatel Japonska.

Apr 4

Český manažer v Tokiu: Restaurace jsou otevřené, ale nervozita je cítit

www.seznamzpravy.cz

Japonsko pro letošek přišlo o olympiádu. Přinese to brutální ztráty, ale nikdo neprotestuje, říká Ondřej Votruba, bývalý manažer agentury CzechInvest, který pracuje v Japonsku.