English

Tlak EU na elektroauta? Podle Fialy nepřijatelné, podle Hamáčka příležitost

Seznam Zprávy

Obejdeme se bez spalovacích motorů? A ohrožují plány Evropské unie český průmysl? Zeptali jsme se kandidátů na premiéra.

More from Seznam Zprávy

Jun 25

Ukrajinci už dostali první munici z české iniciativy, oznámil Fiala

www.seznamzpravy.cz

Ukrajina se dlouhodobě potýká s nedostatkem dělostřelecké munice. Podle plánu by mohla do konce roku dostat asi půl milionu kusů.

May 28

Fiala: První munice z české iniciativy už brzy dorazí na Ukrajinu

www.seznamzpravy.cz

Ukrajina by podle českého premiéra měla mít právo útočit západními zbraněmi na vojenské cíle na ruském území. Podle šéfa NATO Jense Stoltenberga by to neznamenalo zatažení aliance do konfliktu.

May 4

Fiala: Do konce roku by se mohlo konat další jednání české a ukrajinské vlády

www.seznamzpravy.cz

Česko s Ukrajinou jedná průběžně na všech úrovních, země napadená Ruskem potřebuje především zbraně a munici, řekl český premiér v rozhovoru s ČTK.

Jan 26

V sedmnácti letech je klavírista Jan Schulmeister českou elitou

www.seznamzpravy.cz

Vloni získal Jan Schulmeister ocenění na prestižní světové klavírní soutěži The Cliburn International Piano Competition v americkém Dallasu. Na začátku tohoto týdne mu v pražské Kunsthalle dlouho tleskala i podnikatelská elita ČR.

Jun 9

Komentář: Polsko ničí i české klima. Fialovi je to asi jedno

www.seznamzpravy.cz

Nová rozsáhlá mezinárodní studie varuje, že oteplování zaviněné člověkem nebývale zrychluje. Současně Polsko uvedlo, že nezavře hnědouhelný důl Turów a elektrárnu na hranici Česka. Padáme do žhavé lávy, ale leckomu je to jedno.

Mar 24

Petr Dvořák bude obhajovat post šéfa České televize

Seznam Zprávy

Před Českou televizí jsou podle Dvořáka nové výzvy, kterých se chce účastnit.

Jan 3

Obrazem: Devět českých premiérů na večeři u Fialy

www.seznamzpravy.cz

Na oslavu 30 let výročí vzniku samostatné České republiky přišlo na pozvání Petra Fialy devět jeho předchůdců. Podívejte se na fotky z výjimečného setkání.

Dec 30

Obrazem: První rok premiéra Petra Fialy

Seznam Zprávy

Patříte k jeho fanouškům, nebo ho nemůžete vystát? Podívejte se na nejvýznamnější okamžiky českého premiéra na snímcích z roku 2022.

Nov 22

Novým ředitelem národního parku České Švýcarsko bude Petr Kříž

www.seznamzpravy.cz

Novým ředitelem Správy národního parku České Švýcarsko se stane Petr Kříž, který působí v CHKO České středohoří. Ministr životního prostředí Marian Jurečka (KDU-ČSL) ho jmenuje zítra.

Nov 1

Fiala: Silné české firmy budou mít možnost uplatnit se na Ukrajině

www.seznamzpravy.cz

Premiér Petr Fiala (ODS) označil cestu české vlády do Kyjeva za úspěšnou a přínosnou pro obě země. Podle premiéra je „nezvykle příznivá situace“ pro české firmy, aby se tam uplatnili a pomohli s obnovou Ukrajiny.

Mar 16

Obrazem: Český internet se baví cestou Petra Fialy na Ukrajinu

www.seznamzpravy.cz

Humor odlehčuje tíživou situaci. Podívejte se na výběr internetových memů, které parodují misi českého premiéra do Kyjeva.

Feb 4

Konec pandemie v zemích českých. Alespoň podle Petra Fialy

Seznam Zprávy

Petr Fiala zřejmě vyhlásil vítězství nad omikronem, říká komentátor Martin Čaban. „Rozhodně si ale nemyslím, že otevřením hospod dojde ke stmelení české společnosti,“ dodává v podcastu Stopáž.

Dec 17

Takto vypadá kabinet Petra Fialy

Seznam Zprávy

Prezident Miloš Zeman na zámku v Lánech jmenoval vládu Petra Fialy. Odpoledne se první ministři ujmou svých úřadů, zbytek to čeká v sobotu. Podívejte se, kdo nyní vládne Česku.

Aug 14

Tlak EU na elektroauta? Podle Fialy nepřijatelné, podle Hamáčka příležitost

Seznam Zprávy

Obejdeme se bez spalovacích motorů? A ohrožují plány Evropské unie český průmysl? Zeptali jsme se kandidátů na premiéra.

Jun 2

Hamáček vyzradil působení českých špionů. Moskva žádá okamžité vysvětlení

Seznam Zprávy

Jan Hamáček svými výroky o nutném stažení českých agentů z Ruska, kterým by po vrbětické kauze „hrozilo nejen vyhoštění“, způsobil ostrou reakci ruské strany. Podle bezpečnostních expertů tím Hamáček ohrozil agenty i zájmy státu.

May 4

Online: Co se dělo v české politice po zveřejnění kauzy Hamáček

Seznam Zprávy

Vicepremiér Jan Hamáček chtěl podle informací Seznam Zpráv, které jsme publikovali v úterý 4. května, vyměnit na cestě do Moskvy informace související s útokem ve Vrběticích za dodávky vakcíny Sputnik. Co se ten den odehrálo?

Apr 21

V Brně chystají českou premiéru muzikálu Jane Eyrová

www.seznamzpravy.cz

Městské divadlo Brno připravuje první české uvedení muzikálu Jane Eyrová podle slavného románu Charlotte Brontëové. Premiéra se měla konat 23. dubna. Pro veřejnost však zatím hrát nelze kvůli opatřením proti šíření koronaviru.

Jan 27

Jan Hamáček ve Výzvě znovu nebude. Odpovídat nepřijde kvůli jednání v Senátu

Seznam Zprávy

Ve čtvrtek odpoledne se znovu sejde vláda a ministři mají přinést nový soubor přísnějších opatření, která mají zastavit nový nárůst nákazy, oznámil premiér Andrej Babiš. Co se chystá? Odpovídat měl Jan Hamáček.

Nov 10

Do finále „evropských Oscarů“ se dostaly dva české snímky

Seznam Zprávy

Do finále letošních Evropských filmových cen se dostaly dva filmy s českou účastí.

May 15

Pomoc českým firmám od Hamáčka může skončit v rukou Číňanů či Američanů

Seznam Zprávy

Domácí výrobci roušek a respirátorů se pozastavují nad podmínkami nového tendru Ministerstva vnitra v hodnotě 1,7 miliardy korun. Má sice podpořit český průmysl, avšak výrobci budou mít problémy dodat požadované objemy pomůcek.