English

Krmenčík, Bořil i Ekpai. Slavia upravila soupisku pro Evropu, vypadl Musa

iDNES.cz / Sport

Návrat uzdraveného kapitána Jana Bořila a šance pro Michaela Krmenčíka s Ubongem Ekpaiem, dvě letní slávistické posily. Český fotbalový šampion před klíčovým utkáním play off Evropské ligy proti Legii Varšava upravil pohárovou soupisku.

More from iDNES.cz / Sport

Sep 21

Legia v Konferenční lize porazila Aston Villu, Dinamo rozdrtilo Astanu

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Dinama Záhřeb na úvod skupiny C Evropské konferenční ligy rozdrtili doma Astanu 5:1 i díky dvěma penaltám Bruna Petkoviče. Legia Varšava, za kterou v 67. minutě naskočil do hry český útočník Tomáš Pekhart, nečekaně porazila…

Aug 7

Ukrajinská cesta do Evropské ligy. Když Slavia vyřadí Dnipro, čeká ji Luhansk

iDNES.cz / Sport

Když fotbalisté Slavie přejdou ve třetím předkole Evropské ligy přes ukrajinský celek Dnipro-1, čeká je v duelu o základní skupinu jiný tým z válkou zmítané země. V play off by se střetli se Zorjou Luhansk. Dvojzápas by opět začínali doma.

Nov 7

Fiorentina s Barákem zahájí play off Evropské konferenční ligy proti Braze

www.idnes.cz

Fotbalisté Fiorentiny s reprezentačním záložníkem Antonínem Barákem narazí ve 1. vyřazovacím kole Evropské konferenční ligy na portugalskou Bragu. Norské Bodö/Glimt, ve kterém působí osmnáctiletý obránce Lucas Kubr, se utká s Lechem Poznaň.

Aug 27

Konferenční liga: Slavia začne na Sivassporu, Slovácko doma proti Partizanu

iDNES.cz

Fotbalisté pražské Slavie ve skupině G do Konferenční ligy vstoupí ve čtvrtek 8. září na hřišti Sivassporu. Druhý český zástupce v soutěži Slovácko ve stejný den hraje doma proti Partizanu Bělehrad.

Aug 11

Slavia se o postup do skupinové fáze Konferenční ligy utká s Čenstochovou

www.idnes.cz

Fotbalisté pražské Slavie se v závěrečném 4. předkole Evropské konferenční ligy utkají s Rakówem Čenstochová. Polští vicemistři i bez zraněného kapitána týmu a reprezentačního obránce Tomáše Petráška porazili doma 1:0 Trnavu a po úvodním…

Dec 9

Evropská liga: Vaclík s Olympiakosem pokračuje z druhého místa, Legia končí

iDNES.cz

Fotbalisté Olympiakosu Pireus s Tomášem Vaclíkem prohráli v závěrečném 6. kole Evropské ligy v Antverpách 0:1 a postoupili ze skupiny D z druhého místa. Čeká je tak play off o osmifinále. V pohárech naopak končí Legia Varšava, která…

Sep 16

Slavia i Jablonec v Konferenční lize zvítězily, Sparta z Dánska veze bod

iDNES.cz / Sport

Tři zápasy, dvě výhry, jedna remíza. Taková je bilance českých fotbalových klubů po prvním kole v pohárech. Sparta v Evropské lize remizovala 0:0 na hřišti Bröndby Kodaň, Slavia o patro níž zvítězila 3:1 nad Unionem Berlín. V Konferenční…

Sep 7

Finále Evropské konferenční ligy v Česku? Fousek bude jednat s UEFA

www.idnes.cz

Podle předsedy Fotbalové asociace ČR Petra Fouska Česko uvažuje o pořádání finále Evropské konferenční ligy v roce 2023, nebo 2024. Jednáním o této možnosti s Unií evropských fotbalových asociací (UEFA) ho pověřil výkonný výbor FAČR.

Aug 26

Legia - Slavia 2:1, celý zápas v oslabení, mistrovi zbyla Konferenční liga

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté klíčovou odvetu play off Evropské ligy na hřišti polské Legie nezvládli a ve Varšavě padli 1:2. Od začátku hráli bez vyloučeného záložníka Holeše, naději vystřelil Ekpai, ale po pauze ji českému šampionovi sebral…

Aug 16

Krmenčík, Bořil i Ekpai. Slavia upravila soupisku pro Evropu, vypadl Musa

iDNES.cz / Sport

Návrat uzdraveného kapitána Jana Bořila a šance pro Michaela Krmenčíka s Ubongem Ekpaiem, dvě letní slávistické posily. Český fotbalový šampion před klíčovým utkáním play off Evropské ligy proti Legii Varšava upravil pohárovou soupisku.

Aug 10

Slavia v boji o Evropskou ligu narazí na Legii s Pekhartem, začne doma

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté pražské Slavie narazí po neúspěšném boji o Champions League v závěrečném 4. předkole Evropské ligy na Legii Varšava. Vzájemný dvojzápas rozehraje český celek ve čtvrtek 19. srpna doma v Edenu.

Mar 19

Zase na ostrovy. Slavia v boji o semifinále Evropské ligy vyzve Arsenal

iDNES.cz / Sport

Potřetí na ostrovy. Slávističtí fotbalisté i v dalším kole vyřazovací fáze Evropské ligy narazí na klub z Velké Británie. Ve čtvrtfinále je čeká Arsenal, první duel se hraje v Londýně. Rozhodl o tom páteční los v Nyonu.

Feb 23

S Bahem i Lingrem. Slavia odletěla do Anglie bojovat o osmifinále Evropské ligy

iDNES.cz / Sport

S Alexandrem Bahem i Ondřejem Lingrem, kteří poslední utkání nedohráli. I s Tomášem Holešem, jenž kvůli zranění v Teplicích vůbec nenastoupil. Fotbalová Slavia odletěla do anglického Leicesteru bojovat o postup do osmifinále Evropské ligy.…

Dec 11

Slavia v Lize mistrů získala respekt i evropský ohlas. Měla na víc?

iDNES.cz / Sport

Byla to dokonalá ukázka všeho, co fotbalovou Slavii zdobí. Gólman Kolář pod tlakem nezazmatkoval a přesně rozehrál. Obránce Coufal vyhrál těžký hlavičkový souboj a hned se nabídl do kombinace. Super!

Aug 28

Slavia - Kluž 1:0, Liga mistrů po dvanácti letech, výhru trefil Bořil

iDNES.cz

Slávističtí fotbalisté si po dvanácti letech a teprve podruhé v historii zahrají Ligu mistrů. Ani v odvetě posledního předkola neinkasovali a díky trefě Jana Bořila porazili rumunskou Kluž i podruhé 1:0. Soupeře do základní skupiny se…

Mar 15

Vysněný los. Slavia ve čtvrtfinále Evropské ligy vyzve Chelsea

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté se ve čtvrtfinále Evropské ligy utkají s Chelsea. První zápas se 11. dubna hraje v Edenu, odveta o týden později v Londýně. Rozhodl o tom páteční los v Nyonu, sídle Evropské fotbalové unie (UEFA).

Aug 31

Znovu proti Dynamu? Slavia i Jablonec poznají soupeře pro Evropskou ligu

iDNES.cz / Sport

Může dojít na opakování soubojů s Dynamem Kyjev, nebo na krásné duely s Arsenalem či Chelsea. Nejen Slavia však vyhlíží páteční losování základních skupin Evropské ligy. Poprvé v historii se pohárový podzim týká také fotbalistů Jablonce.

Nov 24

Slavia má už potřetí zástupce v ideální sestavě kola Evropské ligy

fotbal.idnes.cz

Fotbalista Slavie Josef Hušbauer se dostal do ideální sestavy 5. kola Evropské ligy. Pražský celek tak má zástupce mezi jedenácti nejlepšími hráči ve třetím z dosavadních pěti kol. V prvním to byl Eduard Sobol a ve druhém ho následoval…

Aug 24

Ajax do Evropské ligy neprošel. Na koho narazí Slavia, Plzeň a Zlín

iDNES.cz / Sport

Plzeň nasazená po boku velkých klubů, Slavia se Zlínem v posledním oddělení mezi outsidery. Evropská liga fotbalistů zná rozdělení do výkonnostních košů, které rozhoduje při losování základních skupin.

Aug 22

Jak se Eden mění na Ligu mistrů. Slavia na prahu k evropské elitě

iDNES.cz / Sport

Do garáží stadionu v pražském Edenu přijel kamion, který vezl reklamní panely či plachty s logy sponzorů Ligy mistrů. A za ním dorazilo na třicet pracovníků z Evropské fotbalové unie (UEFA). Zápas desetiletí pro fotbalisty Slavie nadešel.