English

Jaromír Bosák: Kolářovy chyby, Kúdelova absence a koncovka sužovaly Slavii znovu

Seznam Zprávy

Náhradním cílem fotbalistů Slavie je po ztrátě šancí na Ligu mistrů aktuálně postup do Evropské ligy, první mač s Legií Varšava skončil v Edenu 2:2. V nouzi má Slavia jistou alespoň Konferenční ligu.To vše glosoval Jaromír Bosák.

More from Seznam Zprávy

Mar 14

Plzeň po penaltách slaví postup, Sparta a Slavia v evropských pohárech končí

www.seznamzpravy.cz

Západočeský tým slaví historicky první postup do čtvrtfinále evropských pohárů. Fotbalisté Slavie podlehli doma italskému AC Milán 1:3, Sparta si z Liverpoolu odváží porážku 1:6.

Mar 7

Sparta i Slavia v Evropské lize padly. Plzeň ubránila remízu

www.seznamzpravy.cz

Sparta nestačila doma na Liverpool, který ji rozstřílel 1:5. Slavia na legendárním San Siru po vyloučení Dioufa prohrála s AC Milán 4:2. FC Viktoria Plzeň v Konferenční lize remizovala se Servette 0:0.

Feb 10

Fotbalisté za desítky milionů. Sparta i Slavia utrácely už v devadesátkách

Seznam Zprávy

Slavia Praha vydala za obránce Davida Zimu sto milionů korun, stejně dokáže za posily utrácet i největší rival Sparta Praha. Fanoušek žasne, kam se doba v astronomických výdajích posunula.

Dec 18

Los jarní fáze evropských pohárů: Sparta narazí na Galatasaray

Seznam Zprávy

V Nyonu byla rozlosována jarní osmifinále nejprestižnější klubové fotbalové soutěže světa. Své soupeře znají i účastníci prvního kola play-off Evropské ligy včetně pražské Sparty, ta poletí do Istanbulu na Galatasaray.

Oct 31

Nejlepší fotbalista světa poprvé není z evropské ligy. Messi se vrátil na trůn

Seznam Zprávy

Nejvíce hráčů mezi deseti nejlepšími fotbalisty této sezony má Manchester City - hned čtyři. Z fotbalistů, kteří odešli do arabských lig, neuspěl nikdo.

Sep 1

Los evropských pohárů. Na Spartu přijede slávista, do Edenu Mourinho

Seznam Zprávy

Los Evropské ligy rozhodl, že na Letnou a do Edenu zavítají velké hvězdy: světoví šampioni z Argentiny nebo útočník, kterého do velkého fotbalu vypustila Slavia. Také Plzeň už zná své soupeře.

Jun 24

Kuchta utíká z ruské ligy, jedná se Spartou. A Slavia může přijít o peníze

Seznam Zprávy

Po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu mnohé přehodnotil. Teď se chce fotbalový reprezentant Jan Kuchta vrátit z ruské ligy domů. Zdá se, že zamíří do Sparty, nikoli do Slavie, odkud do Ruska přestupoval. Slavia může přijít o balík.

Apr 12

Jubilant Cipro: A proč by Slavia nemohla celý ten evropský pohár vyhrát?!

Seznam Zprávy

Ve středu oslaví fotbalový trenér František Cipro své 75. narozeniny. A moc rád by o den později slavil i postup Slavie do semifinále Konferenční ligy UEFA. „Vyprodaný stadion týmu pomůže, to je obrovská síla,“ podtrhl jubilant.

Mar 31

Slavia loni agentům vyplatila víc, než zbytek ligy dohromady

Seznam Zprávy

Fotbalové kluby, které nyní startují v české Fortuna lize, vyplatily loni hráčským agentům či agenturám na odměnách, bonusech a provizích více než 250 milionů korun. Zhruba ze šedesáti procent se na tom podílela Slavia Praha.

Feb 18

Glosář Jaromíra Bosáka: Slavia a Sparta v jarní Evropě, díl první

Seznam Zprávy

Fotbalový komentátor Jaromír Bosák se zamýšlí nad úvodními zápasy pražských „S“ v jarní části evropských pohárů.

Sep 2

Evropské ligy se obvykle hrávají s jednou značkou balonu. Česko to má jinak

Seznam Zprávy

Česká Fortuna liga je jednou z posledních profesionálních fotbalových soutěží v Evropě, v níž dosud nebyl stanoven oficiální hrací míč. Všech 16 klubů tak může hrát domácí zápasy s libovolnou značkou. Že jde o detail? Ani omylem.

Aug 27

Glosář Jaromíra Bosáka: Zvětralá Plzeň, svižný Jablonec, neproduktivní Slavia

Seznam Zprávy

To byl zase večer, ozývalo se včera určitě v mnoha domácnostech či hospodách, kde se sledoval fotbal, konkrétně zápasy českých zástupců v bojích o evropské poháry. Jejich výkony glosoval Jaromír Bosák.

Aug 26

Kterak outsider z nejchudší evropské země urval postup do Ligy mistrů

Seznam Zprávy

Ve středu večer se zrodila jedna z největších fotbalových senzací nového tisíciletí. Klubu z nejchudší evropské země se podařilo protlačit se všemi čtyřmi předkoly přímo do milionářské Ligy mistrů.

Feb 18

Začíná vyřazovací část Evropské ligy. O co hraje Slavia?

Seznam Zprávy

Po začátku vyřazovací fáze Ligy mistrů se rozjede i play off Evropské ligy. Ta láká přítomností 4 anglických gigantů. Český fotbal doufá, že po prvním kole bude o jednoho míň. Slavia vyzve Leicester v boji o miliony a koeficient.

Feb 13

Národní park Šumava zahájil monitoring losa evropského

www.seznamzpravy.cz

Šumavský národní park zahájil ve spolupráci s dalšími organizacemi i veřejností monitoring losa evropského. Cílem akce je zjistit, kolik kusů této zvěře na území žije.

Dec 8

Glosa Jaromíra Bosáka: Vzhůru do Kataru! Los českým fotbalistům přál

Seznam Zprávy

Los přisoudil českým fotbalistům do kvalifikační skupiny bojů o MS 2022 v Kataru celky Belgie, Walesu, Běloruska a Estonska. Nad výsledkem losu se zamyslel Jaromír Bosák, fotbalový expert a spolupracovník Seznam Zpráv.

Dec 4

Glosář Jaromíra Bosáka: Sima střílí, Slavia postupuje. Spartě chyběl VAR

Seznam Zprávy

Za vystoupení českých týmů v dalším kole Evropské ligy se ve svém pravidelném pátečním glosáři ohlédl Jaromír Bosák, fotbalový expert a spolupracovník Seznam Zpráv.

Oct 14

Půl miliardy pro profesionální sport, u fotbalistů z ligy smí trénovat celý tým

Seznam Zprávy

Hlavní hygienička Jarmila Rážová schválila výjimky pro uspořádání tenisového turnaje WTA v Ostravě i pro Octagon, turnaj zápasníků MMA v Brně. Akce se tak mohou uskutečnit, ačkoli jinak je veškeré sportovní dění v zemi zastaveno.

Sep 17

Němečtí fotbalisté dodrželi protivirová opatření. Schytali debakl 37:0

Seznam Zprávy

Koronavirus má vliv nejen na návštěvnost stadionů, ale i výsledky. Nezvykle skončilo utkání mezi německými amatérskými kluby. Jeden z nich nasadil do zápasu pouze sedm hráčů, ti navíc dodržovali pravidla sociálního distancování.

Jul 24

Glosář Jaromíra Bosáka: Konec ligy do ztracena, nejistota na podzim

www.seznamzpravy.cz

Upřímně, kdo čekal něco jiného, než že se skupina o udržení ve Fortuna:Lize nedohraje? Kdybyste si na tuto možnost vsadili, vyhrajete jen drobné, jelikož kursy by visely proklatě nízko.