English

Babiš chystá hit kampaně. ANO lidem vyšetří mateřská znaménka

Seznam Zprávy

Zdravotnictví sehraje klíčovou roli ve finále kampaně hnutí ANO. Premiér Andrej Babiš bude lákat voliče na preventivní vyšetření mateřských znamének a útvarů na kůži. Šéfka onkologické společnosti kritizuje načasování.

More from Seznam Zprávy

May 23

Andrej Babiš. Budoucí premiér, nebo muž, který bude řídit „ze zadního sedadla“?

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Pokud chce hnutí ANO sestavovat příští vládu a dramaticky zvýšit ochotu ostatních partnerů, může udělat jednoduchou věc – vzdát se Andreje Babiše jako premiéra.

Feb 11

Babiš: „Jsem lídr ANO a kandidát na premiéra. Tečka“

www.seznamzpravy.cz

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš, který v sobotu obhájil pozici v čele hnutí, oznámil, že v příštích volbách do Poslanecké sněmovny bude lídrem ANO i kandidátem na premiéra. ODS považuje za hlavního soupeře.

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Dec 16

TMBK: Andrej Babiš ve škole

www.seznamzpravy.cz

Andreji Babišovi se jeho výstup před žáky základní školy zrovna nepovedl. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Nov 28

Kápo Faltýnek. Z pravé ruky Andreje Babiše bezpečnostním rizikem

Seznam Zprávy

Klientelismus, korupční kauzy a papalášství. Jaroslav Faltýnek začal létat příliš blízko ke slunci, až se pro Andreje Babiše stal toxickým a musel jít stranou - ale ne úplně.

Aug 14

Schillerová: ANO zašle dopis Fialovi a požádá o výměnu ministra vnitra

www.seznamzpravy.cz

Poslanecký klub opozičního hnutí ANO zašle otevřený dopis premiéru Petru Fialovi (ODS) a bude žádat výměnu ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) kvůli kontaktům šéfa civilní rozvědky Petra Mlejnka s obviněným lobbistou Redlem.

Sep 30

Hamáček: Až se Babiš vzdá premiéra, bude se na ANO stát fronta. I já bych jednal

Seznam Zprávy

Takovou situaci jako před letošními sněmovními volbami ČSSD nepamatuje. I když její lídři nešetří sebevědomím, straně poprvé reálně hrozí, že vypadne z Poslanecké sněmovny. Co stojí za pádem strany?

Sep 16

Mohl přijít Jágr, ale přišel Babiš, brání brožuru s premiérem poslanec ANO

Seznam Zprávy

Andrej Babiš na sebe opět strhnul pozornost. Kauza s brožurou o prevenci rakoviny, kterou měly před volbami rozesílat zdravotní pojišťovny, včera rozhýbala Sněmovnu. Co na to říkají jeho straníci?

Dec 14

Prymula řekl, kdo ho pozval na Vyšehrad. Faltýnek měl prostředníka

Seznam Zprávy

Exministr zdravotnictví přibližuje další okolnosti noční seance, která vedla k jeho pádu. Prozradil také, jak vznikal jeho známý projev k národu a jak pro něj pracovali Babišovi píáristé.

Nov 26

Komentář: Proč je dobře, že Prymula už není ministr

Seznam Zprávy

Partyzánský dopis Romana Prymuly je další ukázkou jeho blízkosti k mentalitě Pražského hradu a politickému stylu, který se pohybuje příliš blízko u hranic byznysu.

Nov 6

Proč byl Prymula na Vyšehradě. „Je to celé úplně jinak,“ tvrdí Faltýnek

Seznam Zprávy

Je jisté, že utajované schůzky na pražském Vyšehradě se zúčastnily i další osoby než jen Roman Prymula, Jaroslav Faltýnek a Jiří Havrlant. Zdroje Seznam Zpráv hovoří o přítomnosti několika lidí z privátního byznysu.

Oct 23

Ve stínu „U Ria“. Prymula s Faltýnkem se sešli v doupěti mocných

Seznam Zprávy

Luxusní podnik pro miliardáře, vlivné politiky a kmotry. V restauraci Rio's Vyšehrad hosté dlouhá léta spoléhali, že se o jejich schůzkách nikdo nedozví. Majitel hospody má široké konexe, utkané zejména v tenisovém světě.

Oct 23

Prymula s Faltýnkem míří k pokutě. Za noční sraz v hospodě to je až 10 tisíc

Seznam Zprávy

Úřady musí začít s vyšetřováním samy, důkazů mají dost, říká právník.

Oct 23

Babiš: Prymula končí. Je to absolutní katastrofa. Nový ministr bude do pondělí

Seznam Zprávy

Babiš chce odstoupení Prymuly jako ministra i Faltýnka jako místopředsedy hnutí ANO. Jméno nového ministra slíbil Babiš již na dnešek.

Oct 23

Prymula byl v restauraci s Faltýnkem a bez roušky. Rezignovat odmítl

Seznam Zprávy

Restaurace i obchody jsou na základě vládního rozhodnutí zavřeny, Češi mají nosit roušky. Podle zjištění serveru Blesk to ale nedodržel sám ministr zdravotnictví Roman Prymula. Premiér Babiš ho vyzval k rezignaci. Prymula odmítl.

Oct 8

Ministr Prymula by prověrku chtěl, ale nepožádá o ni. Skončila, říká

Seznam Zprávy

Poté, co se Roman Prymula stal novým ministrem zdravotnictví, se znovu otevřela otázka jeho bezpečnostní prověrky. Měl by si o ni požádat znovu, zní z bezpečnostní komunity.

Sep 22

Ministr Prymula pozastavil své živnostenské oprávnění

Seznam Zprávy

Prymula měl živnostenské oprávnění od 17. června, a to mimo jiné na výrobu zdravotnických prostředků, na poradenskou a konzultační činnost, na zpracování odborných studií a posudků.

Aug 24

Zánik ANO v Brně odnesl i ministr Plaga. O restart v hnutí nepožádal

Seznam Zprávy

Filiálku ANO v Brně nechal premiér Andrej Babiš zrušit kvůli korupci. S její obnovou se má naplno začít po krajských volbách. O členství zatím požádalo sto lidí.

Jun 26

Babiš: Faltýnek asi nebude kandidovat na prvního místopředsedu ANO

Seznam Zprávy

Předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek zřejmě příští rok nebude na sněmu obhajovat funkci prvního místopředsedy hnutí. Po schůzce s ním to televizi Nova řekl předseda hnutí a premiér Andrej Babiš.

Mar 22

Jaké kompenzace chystá premiér Andrej Babiš

www.seznamzpravy.cz

Na pondělním zasedání bude vláda řešit opatření, která mají zmírnit dopady koronavirové krize na podnikatele, zaměstnance i živnostníky. Premiér Andrej Babiš to řekl v rozhovoru pro iDnes.