English

Zákulisí kampaně ANO. Babiš za Prchalem schovává milionového muže

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve čtvrtek zahájil kampaň. Odborníci znovu chválí její řemeslnou úroveň. Nejvyšší honoráře si připisuje marketér Petr Topinka, k němuž se sbíhá hned několik firem.

More from Seznam Zprávy

May 23

Andrej Babiš. Budoucí premiér, nebo muž, který bude řídit „ze zadního sedadla“?

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Pokud chce hnutí ANO sestavovat příští vládu a dramaticky zvýšit ochotu ostatních partnerů, může udělat jednoduchou věc – vzdát se Andreje Babiše jako premiéra.

Feb 11

Babiš: „Jsem lídr ANO a kandidát na premiéra. Tečka“

www.seznamzpravy.cz

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš, který v sobotu obhájil pozici v čele hnutí, oznámil, že v příštích volbách do Poslanecké sněmovny bude lídrem ANO i kandidátem na premiéra. ODS považuje za hlavního soupeře.

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Jan 14

Predikce Seznam Zpráv se naplnila: Vyhrál Petr Pavel, Andrej Babiš je druhý

Seznam Zprávy

Do druhého kola prezidentské volby postupují podle predikce Seznam Zpráv Petr Pavel a Andrej Babiš. Vyhraje Petr Pavel.

Dec 16

TMBK: Andrej Babiš ve škole

www.seznamzpravy.cz

Andreji Babišovi se jeho výstup před žáky základní školy zrovna nepovedl. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Nov 9

Babiš v kauze Čapí hnízdo zdržuje práci na důležitém důkazu

Seznam Zprávy

Soudní znalec už třetí týden čeká, jestli mu obžalovaný Andrej Babiš poskytne vzorky svých podpisů, o které požádal se souhlasem soudu žalobce.

Sep 12

„Koule na noze Andreje Babiše.“ Co sledovat při soudu v kauze Čapí hnízdo?

Seznam Zprávy

Andrej Babiš dnes usedne na lavici obžalovaných v kauze Čapí hnízdo. „Soudní řízení mu komplikuje politické cíle. Toužil po absolutní většině,“ říká reportér Tomáš Pergler ze Seznam Zpráv. Poslechněte si průvodce procesem roku.

Jul 19

ANO postavilo proti Vystrčilovi ženu obžalovanou v kauze Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Současný šéf Senátu Miloš Vystrčil obhajuje svoji funkci ve volebním obvodu Jihlava. Hnutí ANO proti němu vyslalo do boje Janu Nagyovou, která je obžalovaná v kauze Čapí hnízdo.

Jun 16

Babiš neuspěl s další stížností v kauze Čapí hnízdo. Odmítl ho i Nejvyšší soud

Seznam Zprávy

Andrej Babiš u Nejvyššího soudu zpochybňoval, že znění žádosti o jeho vydání k trestnímu stíhání se výrazně liší od toho, co následně napsal do obžaloby státní zástupce Jaroslav Šaroch.

Jun 2

Babiš chce projednat obžalobu v kauze Čapí hnízdo neveřejně

Seznam Zprávy

Bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš se snaží před soudem zpochybnit argumenty, jimiž ho státní zástupce Jaroslav Šaroch obžaloval z napomáhání k dotačnímu podvodu při stavbě středočeské farmy Čapí hnízdo.

May 13

Krajský sněm ANO navrhuje do Senátu Nagyovou obžalovanou v kauze Čapí hnízdo

www.seznamzpravy.cz

Krajský sněm hnutí ANO na Vysočině navrhl do podzimních senátních voleb za okrsek 52 Jihlava bývalou náměstkyni primátora Jihlavy Janu Nagyovou, dříve Mayerovou. Ta je spolu s Andrejem Babišem obžalovaná v kauze Čapí hnízdo.

Nov 30

Důležitý posudek v kauze Čapí hnízdo se opět odsouvá

Seznam Zprávy

Soudní znalec má zdravotní komplikace, a tak pošle žalobci Jaroslavu Šarochovi znalecký posudek nejspíše až příští týden.

Oct 19

Žalobce si v kauze Čapí hnízdo nechal zpracovat nový důkaz

Seznam Zprávy

Na pokyn dozorujícího státního zástupce Jaroslava Šarocha se začal soudní znalec zabývat tím, zda byl na smlouvě ke koupi akcií společnosti Farma Čapí hnízdo zfalšován podpis Andreje Babiše mladšího.

Sep 30

Hamáček: Až se Babiš vzdá premiéra, bude se na ANO stát fronta. I já bych jednal

Seznam Zprávy

Takovou situaci jako před letošními sněmovními volbami ČSSD nepamatuje. I když její lídři nešetří sebevědomím, straně poprvé reálně hrozí, že vypadne z Poslanecké sněmovny. Co stojí za pádem strany?

Sep 16

Mohl přijít Jágr, ale přišel Babiš, brání brožuru s premiérem poslanec ANO

Seznam Zprávy

Andrej Babiš na sebe opět strhnul pozornost. Kauza s brožurou o prevenci rakoviny, kterou měly před volbami rozesílat zdravotní pojišťovny, včera rozhýbala Sněmovnu. Co na to říkají jeho straníci?

Aug 11

Babiš podal návrh na zastavení trestního stíhání v kauze Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Žalobce Jaroslav Šaroch má v kauze údajného dotačního podvodu při budování farmy Čapí hnízdo rozhodnout o případné obžalobě premiéra Andreje Babiše do konce srpna.

May 14

Jak ministr vykazuje příjmy? Arenberger si říká o pozornost berňáku

Seznam Zprávy

Náhlé přiznání 30 milionů z klinických studií a dalších zdrojů a nejasné vysvětlování Petra Arenbergera logicky vedou k otázce, s jakou důsledností ministr zdravotnictví oznamuje své příjmy finančínmu úřadu.

May 12

Glosa: Neuvěřitelný ministr Arenberger. Školení asi dostal od Schillerové

Seznam Zprávy

Asi nejmrazivější je fakt, že tito investorští mágové mají ve správě peníze nás všech.

Apr 14

Babiš běsní, jen o této kauze slyší. Tak nás díky ní smetli, říká rebelka z ANO

Seznam Zprávy

Po vypuknutí brněnské korupční kauzy Stoka byla zrušena buňka ANO v Brně-Židenicích. Její bývalá šéfka Iva Votavová nyní ostře kritizuje vedení ANO. Podle ní šlo o účelový zákrok, na jehož pozadí jsou šachy s volebními kandidáty.

Mar 22

Jaké kompenzace chystá premiér Andrej Babiš

www.seznamzpravy.cz

Na pondělním zasedání bude vláda řešit opatření, která mají zmírnit dopady koronavirové krize na podnikatele, zaměstnance i živnostníky. Premiér Andrej Babiš to řekl v rozhovoru pro iDnes.