English

Rohlík loni vydělal 50 milionů, letos počítá s čtyřnásobným ziskem

Seznam Zprávy

Rohlík za loňský rok odhadem vydělal 50 milionů korun, obrat činil 7,36 milirady korun. Firma je zisková od roku 2019, uvedl její zakladatel Tomáš Čupr.

More from Seznam Zprávy

Mar 25

Trump poslal firmu na burzu. Získá miliardy, ale pozdě

www.seznamzpravy.cz

Americký exprezident Donald Trump hledá způsoby, jak splatit téměř půlmiliardovou pokutu za nadhodnocování jmění. Nedávnou fúzí Trump Media s firmou Digital World sice zbohatne, na pokutu ale musí hledat zdroje jinde.

Mar 7

Nabíráme zákazníky, kteří jdou hlavně po ceně, hlásí Čupr z Rohlíku

Seznam Zprávy

Rohlík Group i v loňském roce rostl, meziročně o čtvrtinu. Obrat celé skupiny se vyšplhal na 17,8 miliardy korun, čistého zisku ale nedosáhla. Mohlo by k tomu dojít v příštím roce, avizoval zakladatel Rohlíku Tomáš Čupr.

Sep 19

Obdoba českého Rohlíku vstoupí na burzu v USA

www.seznamzpravy.cz

Investoři vyhlížejí další z očekávaných burzovních debutů. Po oslnivé premiéře britského čipaře Arm se nyní pozornost trhů soustředí na společnost Instacart, která rozváží potraviny. Na burzu si jde pro 660 milionů dolarů.

Apr 4

Investory zajímá udržitelnost. Pražská burza radí firmám, jak na to

www.seznamzpravy.cz

Pražská burza vydává první příručku pro kótované české firmy, která má emitentům objasnit přístup k nefinančnímu výkaznictví.

Jul 28

Hackerský útok stál ŘSD zhruba 30 milionů korun, firma chystá změny v IT

www.seznamzpravy.cz

ŘSD podle ředitele Radka Mátla napadl sofistikovaný vyděračský program, který se zatím jinde ve světě neobjevil. Vyřadil z provozu zhruba 1000 serverů a všechny aplikace.

Jun 17

Společnost Rohlik Group získala od investorů 5,4 miliardy korun

www.seznamzpravy.cz

Společnost Rohlik Group zaměřená na on-line prodej potravin získala od investorů zhruba 5,4 miliardy korun (220 mil. eur) v rámci posledního kola financování.

Apr 12

Hledá se šampion. Investoři dají start-upům 45 milionů eur

www.seznamzpravy.cz

Investoři z fondu i&i Biotech podpořili letos už třetí nadějnou firmu z oblasti biotechnologií. „Chceme, aby to byly ‚smart money‘, tedy chytré investice,“ říká pro Agendu SZ Byznys šéf fondu Jaromír Zahrádka.

Mar 23

Tomáš Čupr nám poradil být v jednom nejlepší na světě, říká šéf nové banky

www.seznamzpravy.cz

Nechceme být největší, chceme být nejkvalitnější, říká šéf projektu Partners Banky Marek Ditz s tím, že v prvním roce chce banka získat 40 tisíc klientů.

Jun 15

IKEA musí zaplatit pokutu milion eur. Firma špehovala zaměstnance

Seznam Zprávy

Francouzský soud v úterý nařídil společnosti IKEA zaplatit pokutu 1 milion eur za špehování personálu. Největší světový prodejce nábytku byl shledán vinným z neoprávněného shromažďování a uchovávání údajů o svých zaměstnancích.

Mar 16

Miliony investorů přes ni investují. Teď aplikace eToro sama míří na burzu

Seznam Zprávy

Díky platformě eToro mohou investoři obchodovat na burze online. Brzy možná budou k dispozici i akcie samotné aplikace, protože eToro zvažuje vstup na burzu prostřednictvím firmy, která se specializuje na akvizice.

Mar 2

Potvrzeno: Investoři pomohou Rohlíku s expanzí. Získá 5 miliard korun

www.seznamzpravy.cz

Česká firma Rohlík.cz získá 190 milionů eur, tedy zhruba 5 miliard korun, od svých nových investorů. Peníze poputují jak na plánovanou expanzi do Německa, tak na investice.

Feb 15

Praha opraví burzu v holešovické tržnici. Nejvýš za 186 milionů korun

www.seznamzpravy.cz

Budova bývalé burzy v Pražské tržnici v Holešovicích se dočká obnovy. Magistrát vypíše ještě letos v únoru veřejnou zakázku na rekonstrukci. Důvodem je její velmi špatný stav.

Nov 17

Firma JHMD chce koupit vlaky na úzkokolejku za 370 milionů korun

www.seznamzpravy.cz

Firma Jindřichohradecké místní dráhy, jež provozuje železniční dopravu na úzkokolejce, dokončila tržní konzultace k nákupu nových vlaků.

Oct 19

Ant Group vstupuje na burzu. Nabídne akcie za 813 miliard korun

Seznam Zprávy

Finanční společnost Ant Group, která spadá pod skupinu Alibaba, vstupuje na čínskou burzu. V Šanghaji a Hongkongu se chystá prodat akcie za 35 miliard dolarů. Šlo by o největší veřejnou nabídku na světě.

Oct 12

Po turistech zbyly miliony nesnědených rohlíků a hektolitry piva

Seznam Zprávy

V Praze je 817 ubytovacích zařízení, do kterých loni přijelo přes osm milionů turistů. Teď jejich obsazenost spadla o 90 procent a cestovní ruch tratí desítky milionů. A s ním i další – vypije se míň piva, sní míň rohlíků.

Sep 15

Indové kupují českou firmu GuideVision. Majitelé si rozdělí 30 milionů eur

Seznam Zprávy

Českou společnost GuideVision, která radí firmám po celém světě s digitalizací, koupil indický Infosys. Její dva zakladatelé za ni dostanou v přepočtu 797 milionů korun. Obchod by měl být uzavřen příští rok.

Sep 4

Investoři dali Ryanairu 400 milionů eur, po pandemii chce ještě růst

www.seznamzpravy.cz

Investoři zajistili nízkonákladové aerolince Ryanair 400 milionů eur. Díky těmto financím chce společnost do budoucna růst s tím, jak se po koronaviru objeví nové příležitosti.

Jun 3

Čupr zatřásl Rohlíkem. Našel za sebe náhradníka a jde výš

Seznam Zprávy

Rohlík prochází transformací a chystá se na expanzi do zahraničí.

Jun 1

Padělatelé chtěli vytisknout bankovky za 500 milionů eur a 40 miliard korun

Seznam Zprávy

V Olomouci soudí padělatele peněz. Hodlali vytisknout eurobankovky v nominální hodnotě 500 milionů eur a české koruny v celkové výši 40 miliard korun.

May 18

Tomáš Čupr v krizi: Čirá radost v depresivní situaci

Seznam Zprávy

Šancemi, jež přinesla koronavirová krize pro český internetový obchod, se zabývá nový díl pořadu Špičky byznysu. Hostem je Tomáš Čupr, klíčový akcionář největšího domácího potravinářského e-shopu Rohlik.cz.