English

50 milionů koron proti Angele. Takto se loučila Merkelová se „svými“ v rytmu dance-popu

Seznam Zprávy

Německá kancléřka Angela Merkelová se na poslední chvíli před volbami pokouší uhrát body pro nepopulárního šéfa CDU Armina Lascheta. Pomoci měl straně malý mítink ve městě Stralsund, kancléřčině volebním okrsku.

More from Seznam Zprávy

Apr 5

Vildumetzová z ANO chce kandidovat do Senátu

Seznam Zprávy

Poslankyně hnutí ANO Jana Mračková Vildumetzová se pravděpodobně bude ucházet o voličské hlasy v senátních volbách. Oznámila to ve vyjádření pro Seznam Zprávy.

Nov 21

Trestat je třeba klienty, ne lehké ženy. Německá CDU se inspiruje na Severu

www.seznamzpravy.cz

Německá Křesťanskodemokratická unie chce přejít na severský model vztahu k prostituci – tedy stíhání zákazníků, a ne samotných žen provozujících tuto činnost. Nevěstince by se staly taktéž nelegálními.

Apr 5

Hradní vila za 6300 měsíčně: Balákův nájem chce řešit Pavlova kancléřka

Seznam Zprávy

Bydlení v hradní vile s 21 místnostmi za 6,3 tisíce měsíčně novou hradní kancléřku zaskočilo. Zjištění Seznam Zpráv, jak si bývalý ředitel Lesní správy Lány prodloužil nájem ve státním, chce nyní Jana Vohralíková řešit.

Jan 22

Německou CDU povede Friedrich Merz

Seznam Zprávy

Novým předsedou německé Křesťanskodemokratické unie (CDU) delegáti zvolili Friedricha Merze, který v čele největší opoziční strany střídá dosavadního šéfa Armina Lascheta.

Dec 30

Německá poslankyně: Scholz bude k Polsku a Maďarsku tvrdší než Merkelová

Seznam Zprávy

„Za souseda potřebujeme mít spolehlivého partnera, jehož vláda zastupuje hodnoty EU,“ říká pro Seznam Zprávy poslankyně německé vládní koalice Renata Altová z FDP. V rozhovoru vysvětluje, jak důležité je pro Němce téma klimatu.

Dec 17

Německá CDU chce za předsedu Friedricha Merze. Musí ho potvrdit sjezd

Seznam Zprávy

Křesťanskodemokratická unie (CDU), největší opoziční síla v Německu, si ve vnitrostranickém referendu za nového předsedu hned v prvním kole jasně vybrala někdejšího šéfa frakce konzervativců ve Spolkovém sněmu Friedricha Merze.

Dec 12

Obrazem: Angela Merkelová a další figurky, které si dáte pod stromeček

Seznam Zprávy

V obci Seiffen na saské straně Krušných hor ručně vyřezávají dřevěné ozdoby a dekorace. Vedle tradičních louskáčků umí i osobnosti, které znáte ze zpráv.

Sep 22

Komentář: Loučí se Angela Merkelová, schopný bombardér bez nadhledu

Seznam Zprávy

Jestliže za sebou Helmut Kohl zanechal reformní deficit, zbude za jeho „žačkou“ po 16 letech vlády deficit transformační. Uvidíme, jak budou Němci éru Angely Merkelové hodnotit za deset let.

Sep 7

Nevydávejme se vlevo, varovala Merkelová naposled. CDU dál klesá

Seznam Zprávy

Německá kancléřka Angela Merkelová podpořila volebního lídra CDU Armina Lascheta a varovala před „obratem doleva“. Do kampaně se zapojila aktivněji až po nedávné kritice, že se od CDU straní. Strana mezitím dál ztrácí podporu.

Jun 7

Vzpruha pro CDU, rána pro Zelené, ukázal test před německými volbami

Seznam Zprávy

Strana německé kancléřky Angely Merkelové si může oddychnout, ba dokonce mírně slavit. Výsledek voleb v Sasku-Anhaltsku jí vylepšuje image při startu kampaně do Bundestagu.

Apr 21

Kancléřské nominace zamíchaly procenty. Němečtí Zelení předběhli CDU/CSU

Seznam Zprávy

Sázka na mladou energickou volební lídryni se německým Zeleným zřejmě vyplácí. Volební preference unie CDU/CSU se naopak pět měsíců před volbami dál propadají.

Mar 14

CDU kancléřky Merkelové v zemských volbách podle odhadů neuspěla

Seznam Zprávy

Křesťanskodemokratická unie (CDU) dosluhující kancléřky Angely Merkelové v nedělních volbách podle odhadů televize ARD neuspěla.

Jan 16

Německou vládní CDU povede Armin Laschet

Seznam Zprávy

Novým předsedou vládní Křesťanskodemokratické unie (CDU) německé kancléřky Angely Merkelové se stal ministerský předseda Severního Porýní-Vestfálska Armin Laschet.

Nov 25

Do plotu sídla německé kancléřky narazilo auto, zřejmě šlo o úmysl

Seznam Zprávy

Do vjezdové brány k sídlu kancléřky Angely Merkelové dnes dopoledne narazilo vozidlo. Policie auto prohledává, přítomni jsou i zdravotníci a hasiči.

Nov 22

Kancléřka krizí i stability. Merkelová slaví 15 let ve funkci, zvládla je?

Seznam Zprávy

Angela Merkelová v neděli slaví 15 let ve funkci spolkové kancléřky. Seznamy Zprávy vybraly nejvýznamější milníky jejích čtyř funkčních období.

Nov 21

Komu z Čechů zvedne Merkelová telefon? Kancléřka vládne už 15 let

Seznam Zprávy

V začátcích podceňovaná, později zatracovaná, dnes vesměs obdivovaná. Angela Merkelová slaví 15 let ve funkci spolkové kancléřky. Který český premiér si s ní nejlépe rozuměl a komu z Čechů dnes zvedne Merkelová mobil?

Sep 30

Angela Merkelová: Po krizi se Německo vrátí k rozpočtové kázni

www.seznamzpravy.cz

Podle německé kancléřky Angely Merkelové je zadlužení země nevyhnutelné. Po překonání ekonomické krize, kterou způsobil koronavirus, se však chce Německo vrátit zpět k vyrovnaným rozpočtům.

Sep 28

Merkelová navštívila Navalného v nemocnici, zjistila německá média

Seznam Zprávy

Německá kancléřka Angela Merkelová navštívila ruského opozičního vůdce Alexeje Navalného během jeho pobytu v berlínské nemocnici, kde se od srpna léčil z otravy nervově paralytickou látkou.

Mar 22

Angela Merkelová musí do karantény, setkala se s nakaženým doktorem

Seznam Zprávy

V Itálii počet obětí nákazy koronavirem překročil 5000. Za poslední den se počet mrtvých zvýšil o 651 na 5476. Infikovaných je celkem už 59 138, což je o 5560 více než v sobotu. Informoval o tom dnes úřad civilní ochrany. Podle italských…

Mar 3

Hranice jsou zavřené, vzkazuje Angela Merkelová uprchlíkům

www.seznamzpravy.cz

Tisíce uprchlíků na řecko-turecké hranici nenechaly státy střední Evropy bez reakce. Angela Merkelová se snaží mírnit obavy a zdůrazňuje, že cesta do Evropy je zavřená. Maďarsko s Rakouskem mezitím posílají na hranice policisty. Do Řecka,…