English

Doživotní zákaz vstupu za rasismus? Sparta chce jít i touhle cestou

Seznam Zprávy

Sparta versus Rangers FC. Řadě lidí se bohužel nevybaví sportovní stránka klání na pražské Letné, nýbrž rasismus. S ním jsou oba soupeři, tedy hlavně jejich fanoušci, spojováni. Sparta se snaží nepříjemného cejchu zbavit.

More from Seznam Zprávy

Apr 16

Kavárny na pražské Letné mají houpačky i magické zahrádky

www.seznamzpravy.cz

Snad nikde jinde v Praze není tak pestrý gastronomický výběr jako na Letné. Je tu všechno od jídelny po argentinskou pekárnu. I nabídka kaváren je tu pestrá. Podívejte se, do kterých se vyplatí zavítat.

Mar 11

Proč se Sparta červená? Na Letné už řeší hrozivý trend

Seznam Zprávy

Rudá Sparta se může přejmenovat na červenou. Alespoň co se týče probíhajícího ligového ročníku. Za 24 kol nasbírala osm vyloučených, tedy v průměru jednoho na tři zápasy. Žádný jiný tým jich nemá tolik.

Mar 7

Obrazem: Krutý výsledek pro Spartu. Liverpool jí na Letné nasázel pět gólů

www.seznamzpravy.cz

Pražská Sparta se ve čtvrtek večer na domácím hřišti představila v osmifinále Evropské ligy proti anglickému velikánovi, Liverpoolu FC. I přes srdnatý výkon prohrála vysoko 1:5.

Mar 7

Sparta - Liverpool 0:0. A byli jsme lepší, vzpomíná sparťanský tvrďák

Seznam Zprávy

Málokterý klub ve fotbalovém světě cinkne tak silně jako anglický Liverpool FC. Šestinásobný vítěz Ligy mistrů či předchozího Poháru mistrů, devatenáctinásobný vítěz anglické nejvyšší soutěže.

Feb 22

Sparta rozstřílela Galatasaray 4:1 a postupuje do osmifinále Evropské ligy

www.seznamzpravy.cz

Zápas se lámal až v poslední čtvrtině, kdy Sparta vsítila tři branky. Nakonec tým z Letné porazil v odvetě Evropské ligy turecký Galatasaray Istanbul 4:1.

Feb 10

Fotbalisté za desítky milionů. Sparta i Slavia utrácely už v devadesátkách

Seznam Zprávy

Slavia Praha vydala za obránce Davida Zimu sto milionů korun, stejně dokáže za posily utrácet i největší rival Sparta Praha. Fanoušek žasne, kam se doba v astronomických výdajích posunula.

Dec 17

Losování Ligy mistrů a dalších pohárů. Ve hře bude Sparta

Seznam Zprávy

V pondělí se rozhodne, kdo s kým se utká v prvních jarních zápasech Ligy mistrů, Evropské ligy a Evropské konferenční ligy.

Nov 29

Tohle není Real Madrid. Sparta se bát nemusí, ukazuje kronika z Letné

Seznam Zprávy

Přetěžký zápas čeká Spartu Praha v pátém kole základní skupiny Evropské ligy. Aby mohla pomýšlet na postup, musí nyní doma bodovat – nejlépe ovšem porazit – španělský Betis Sevilla, jenž bezpečně stojí na první příčce.

Oct 31

Nejlepší fotbalista světa poprvé není z evropské ligy. Messi se vrátil na trůn

Seznam Zprávy

Nejvíce hráčů mezi deseti nejlepšími fotbalisty této sezony má Manchester City - hned čtyři. Z fotbalistů, kteří odešli do arabských lig, neuspěl nikdo.

Oct 25

Bude to řežba, říkají experti. Sparta hostí Rangers

Seznam Zprávy

Ve čtvrtek je znovu den, v němž tři zástupci českého fotbalu nastoupí v evropských pohárech.

Jul 21

Co nám říkají vystavené ruské tanky na pražské Letné, ptá se podcast 5:59

Seznam Zprávy

V Praze se chýlí ke konci výstava zničené ruské bojové techniky. Jak připomenout lidské utrpení a nesklouznout ke glorifikaci války? A jak válka ovlivňuje politickou a společenskou debatu v Česku? Dozvíte se v podcastu 5:59.

Nov 26

Glosář: Sbohem, Evropská ligo. Sparta se trápila

Seznam Zprávy

Dva body nejsou příliš, glosuje fotbalový komentátor Jaromír Bosák zisk českých fotbalových klubů v evropských soutěžích ze čtvrtečního večera.

Nov 25

Zápas o všechno. Rangers před Spartou našli trenéra za „Jidáše“ Gerrarda

Seznam Zprávy

Rangers už nejsou tak dominantní. Soupeř Sparty v boji o postup v Evropské lize v posledních 4 soutěžních zápasech zvítězil pouze jednou, vypadl těsně před branami pohárového finále a k tomu všemu ještě náhle přišel o Gerrarda.

Sep 30

Rangers chtějí dobýt Letnou. I s Roofem, který si odpykal trest po Slavii

www.seznamzpravy.cz

Čtvrtek patří Evropské lize, ve které se v 18:45 na Letné střetne pražská Sparta s glasgowskými Rangers. Steven Gerrard nasadí uzdraveného kapitána, ale série zranění se podepsala na poklesu formy a ztráty domácí neporazitelnosti.

Sep 29

Prázdná Letná? Ani náhodou. Spartu proti Rangers podpoří tisíce dětí

Seznam Zprávy

Ačkoliv UEFA nařídila Spartě uzavření stadionu, diváky na tribunách v duelu proti Rangers letenští postrádat nebudou. Jaký je originální způsob, kterak sparťanské fotbalisty vybavit fanouškovskou podporou?!

Mar 11

Češi za pandemie častěji sledují filmy a seriály, děti hrají online hry

Seznam Zprávy

Češi v době pandemie sledují více filmů a seriálů. U dětí z pohledu rodičů došlo k nárůstu hraní her na elektronických zařízeních. Lehce také přibylo čtenářů: děti i dospělí čtou v průměru o něco víc než před pandemií.

Feb 18

Začíná vyřazovací část Evropské ligy. O co hraje Slavia?

Seznam Zprávy

Po začátku vyřazovací fáze Ligy mistrů se rozjede i play off Evropské ligy. Ta láká přítomností 4 anglických gigantů. Český fotbal doufá, že po prvním kole bude o jednoho míň. Slavia vyzve Leicester v boji o miliony a koeficient.

Dec 19

Na pražské Letné vznikne příští rok nové jezírko

www.seznamzpravy.cz

Magistrát nechá v příštím roce na letenské pláni vybudovat mělké jezírko, bude napájeno z Rudolfovy štoly. Město bude pokračovat také v revitalizaci městských rybníků, další by mohlo vykoupit od soukromníků.

Aug 14

Na pražské Letné vznikla u Hanavského pavilonu nová vyhlídka

www.seznamzpravy.cz

Na pražské Letenské pláni vznikla mezi Hanavským pavilonem a bývalým Stalinovým pomníkem nová vyhlídka. Dřevěná podesta se zábradlím vyšla na 800 000 korun.

Jul 18

Lidé si dnes mohou prohlédnout Kramářovu vilu na pražské Letné

www.seznamzpravy.cz

Pro veřejnost se dnes otevře pražská Kramářova vila, která slouží jako rezidence předsedů vlády. Budova, kterou nechal postavit první československý premiér Karel Kramář, bude na Letné přístupná od 09:00 do 17:00.