English

Když Slavia miluje Spartu: Slávistka Šlajsová randí se sparťanem Sejkem

Blesk.cz

PRAHA – Jen co se přiblíží derby, slávisté a sparťané se k sobě obvykle moc nemají. Jenomže u Gabriely Šlajsové (21) a Václava Sejka (19) je to úplně obráceně. Slávistická obránkyně a útočník sparťanského béčka se mají rádi pořád, však…

More from Blesk.cz

May 20

38. titul pro Spartu: Noc šampionů

Blesk.cz

K letenskému stadionu autobus s týmem Sparty, který na dálnici i při zastávce na benzince doprovázela kolona aut, dorazil ve 21:23. Vítaly ho stovky fanoušků a slavobrána ze světlic.

May 19

Charitativní turnaj na Tatranu: Sparta až druhá!

isport.blesk.cz

Tohle by se ve fotbale stát nemohlo! Ale ve florbale je možné všechno: Tým Sparty skončil až druhý. Na Tatranu ve Střešovicích šlo ovšem hlavně o dobrou věc: Akce vynesla 300 000 Kč!

May 11

Slavia to má těžší než loni. I remízový hattrick Spartu posune k cíli: Titul na podnose!

isport.blesk.cz

Druhé kolo nadstavby = derby o titul. Ta rovnice platí druhý rok po sobě, jenže zatímco loni do něj šli fotbalisté Slavie jen s dvoubodovou ztrátou, letos před 311. derby mají dvojnásobné manko a obhájci mají titul na stříbrném podnose,…

Apr 15

Viktorka zamíchala pořadím, vede opět Sparta: Slavia na mučidlech

isport.blesk.cz

Pracují čistě a nepotřebují na pražské rivaly ani klacky. Plzeňáci před měsícem doma smetli Spartu 4:0, včera vyřidili Slavii 1:0 a připravili ji o první místo – fotbalovou ligu vede o dva body zase Sparta.

Apr 9

Slavia vede a Vízek tvrdí: Samochvála Sparty smrděla!

Blesk.cz

Nejvyrovnanější bitva pražských »S« o vládu nad fotbalovou ligou má po víkendu nového lídra, Slavii. Její náskok je jen minimální – jeden bod a jeden gól v rozdílu skóre. Včetně nadstavby zbývá odehrát osm kol.

Mar 13

Slavia už nepočítá se supertalentem Ihattarenem: Ujížděl na plynu!

Blesk.cz

Tušili, že tenhle přestup bude velká bomba, nebo ještě větší pohroma, nic mezi tím. Teď v Edenu zjistili, že v případě Mohameda Ihattarena (22) platí to druhé. Vyhlášený průšvihář jel v návykových látkách a Slavia se ho prý chce zbavit.

Mar 8

Italové po prohrané bitvě sešívaných v Miláně: Sparta brečí, Slavia se trochu směje!

Blesk.cz

Bojovali statečně, ale nakonec padli. Fotbalisté Slavie svedli na slavném San Siru svědomitý souboj se slavným AC Milán, byť prohráli výsledkem 4:2. Podle italských médií ale fotbalový gigant nemá do odvety nic stoprocentně jistého!

Mar 5

Velké pražské derby opět napoví o ligovém titulu. Vykročí za ním Sparta nebo Slavia?

www.blesk.cz

Jarní fotbalová sezona je už několik týdnů v plném proudu a nyní je na programu jeden z jejích vrcholů. V pořadí 310. derby Sparty a Slavie bezpochyby určí další ráz celého ročníku FORTUNA:LIGY. Před výkopem je na koni domácí Sparta, která…

Feb 29

Slavia zarmoutila nového majitele a vypadla se Spartou: Tykač šel z ráje pod deku!

Blesk.cz

V Edenu se pije na žal! Kouč Trpišovský dostal k narozeninám od majitele klubu Tykače butelku vínka Dom Pérignon 2013 za 6000 korun, ale od mančaftu porážku v 309. derby.

Sep 23

Fantastický evropský start! Slavia prolomila černou sérii, Sparta se projela na vlně

Blesk.cz

Vstup do Evropy být lepší už nemohl! Pro Slavii a Spartu jde navíc o vítané povzbuzení před zítřejším derby (18:00, O2 TV Sport). Které »S« se na zápas roku vyladilo přece jen o něco lépe?

Aug 30

Před odvetou se Záhřebem: Má Sparta šanci na obrat?

Blesk.cz

Fotbalová Sparta bude zítra v play off Evropské ligy proti Dinamu Záhřeb (19:00, O2 TV) dohánět dvoubrankové manko (1:3) z prvního duelu. Pohled do historie nedává Letenským moc nadějí – jen příslib, že obratem by se tým zapsal do dějin…

Jul 3

Smích nad představením dresů pražských »S«: Sparta s vrtulníkem a Slavia v regálu!

isport.blesk.cz

Jedni oslavně létají nad Prahou, druzí by se nejraději ukryli v kanále... Spartě za unikátní odhalení nových dresů fanoušci tleskají, to vršovickému rivalovi z Edenu se smějí.

May 19

Sparta může už v sobotu slavit: Titul z gauče?!

isport.blesk.cz

Stačí zvládnout zápas s Bohemkou, pak si fotbalisté Sparty můžou dát nohy na stůl a šampus do lednice. Fotbalová liga spěje k rozhodnutí. Co chybí k tomu, aby rudí byli mistry už zítra po 3. kole nadstavby?

May 13

Sparta a Slavia si to rozdají o titul, do akce jde i Chocholoušek: Derby na palici!

Blesk.cz

Na rozdíl od přešlapů slavného filmového cvokaře se tohle jednou za deset let nestává. Sparta a Slavia si to zítra ve výjimečném zápase rozdají o titul (18:00, O2 TV) a rozhodovat bude hlavně hlava.

Apr 18

Skolí Slavia Spartu? Zatím rozhodla střela do špatného terče: Kdo drží trumfy?

Blesk.cz

Slávisti jsou lovci, sparťani »štvaná zvěř«. Takové role jsou ve fotbalové lize nezvykem, bývalo to opačně, nebo se Sparta v závěru ani neúčastnila. Nyní myslivecké přirovnání na finiš ligy pasuje. Každá rána může být klíčová!

Aug 4

Poloviční radost! Slavia válela, Slovácku se nedařilo

Blesk.cz

Jako den a noc! Zatímco fotbalisté Slavie odstartovali svůj souboj Evropské konferenční ligy s Panathinaikosem Atény vítězně 2:0, Slovácko se v Evropské lize proti Fenerbahce trápilo a třígólovou ztrátu bude dohánět jen těžko.

Jul 18

Plzeň, Slavia i Sparta si to před ligou rozdají o největší prémie: Jde o 628 milionů!

Blesk.cz

Do startu fotbalové ligy zbývá 13 dnů, přesto adrenalin stoupá. Tři české kluby v týdnu vyrazí pro stamiliony (nebo také skoro nic) z evropských pohárů! Nejblíž ze všech má k penězům mistrovská Plzeň.

Oct 29

Křetínského zájem o West Ham: Co bude se Spartou?

Blesk.cz

Zpráva o tom, že má Daniel Křetínský zájem o West Ham přinesl u českých fanoušků mnoho nadšení, ale také jednu zásadní otázku. Co bude se Spartou v případě, že by se časem rozhodl Křetínský pro většinový podíl v úspěšném anglickém klubu?…

Oct 3

Když Slavia miluje Spartu: Slávistka Šlajsová randí se sparťanem Sejkem

Blesk.cz

PRAHA – Jen co se přiblíží derby, slávisté a sparťané se k sobě obvykle moc nemají. Jenomže u Gabriely Šlajsové (21) a Václava Sejka (19) je to úplně obráceně. Slávistická obránkyně a útočník sparťanského béčka se mají rádi pořád, však…

Apr 14

Pražské derby Sparta Slavia: Fotbaloví fanoušci z Letné pochodovali do Vršovic v doprovodu policistů

www.blesk.cz

Sparťané v obklíčení policistů prošli pražskými ulicemi. Mělinamířeno do Vršovic na stadion Slavie. Večer se tam odehrálo ligové derby. Pochod byů poklidní, policisté nemuseli až na pár výjimek proti účastníkům zasahovat.