English

Kdo se ukryl v rájích? Andrej Babiš, „Putinova peněženka“, král a další

Seznam Zprávy

Investigativní novináři zveřejnili v rámci projektu Pandora Papers miliony dokumentů, které odkrývají finanční transakce těch nejbohatších a nejvlivnějších lidí světa. Je mezi nimi i premiér Babiš. Kdo další v síti uvázl?

More from Seznam Zprávy

May 23

Andrej Babiš. Budoucí premiér, nebo muž, který bude řídit „ze zadního sedadla“?

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Pokud chce hnutí ANO sestavovat příští vládu a dramaticky zvýšit ochotu ostatních partnerů, může udělat jednoduchou věc – vzdát se Andreje Babiše jako premiéra.

Feb 11

Babiš: „Jsem lídr ANO a kandidát na premiéra. Tečka“

www.seznamzpravy.cz

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš, který v sobotu obhájil pozici v čele hnutí, oznámil, že v příštích volbách do Poslanecké sněmovny bude lídrem ANO i kandidátem na premiéra. ODS považuje za hlavního soupeře.

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Dec 16

TMBK: Andrej Babiš ve škole

www.seznamzpravy.cz

Andreji Babišovi se jeho výstup před žáky základní školy zrovna nepovedl. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Dec 5

Pokud by vyhrálo ANO, Babiše bych premiérem nejmenoval, říká Hilšer

www.seznamzpravy.cz

V prezidentských volbách kandiduje už podruhé. Marek Hilšer si za pět let nedokázal sehnat občanské podpisy a potřeboval nominaci senátorů. Jak chce oslovit voliče? A má po druhé šanci?

Feb 12

Obrazem: Modrý svět ANO se pevně semkl kolem Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Podívejte se na fotky ze sněmu největšího opozičního hnutí, které potvrdilo svého šéfa. Ten už své kolegy připravuje na dobu po svém odchodu.

Oct 17

Pandora Papers odhalují, jak politici svým milenkám posílali tajně miliony

Seznam Zprávy

Assel Kurmanbajevá je uměleckou manažerkou baletního souboru v Astaně, který byl v roce 2012 založen tehdejším kazašským prezidentem Nursultanem Nazarbajevem.

Oct 8

Pandora Papers odhalují důkazy o skrytém bohatství postsovětských elit

Seznam Zprávy

V dokumentech mezinárodního projektu figuruje řada státníků z postsovětských republik. Ti si podle zjištění novinářů zakládali offshorové společnosti ve známých daňových rájích, aby skryli své skutečné jmění.

Oct 8

Pandora Papers a Babiš jsou ve Francii velké téma, říkají reportéři Seznam Zpráv

Seznam Zprávy

Reportérka Eva Soukeníková a fotoreportér David Neff přinášeli tento týden exkluzivní zpravodajství z jihu Francie, kde stojí nemovitosti spojené s aférou Pandora Papers a jménem českého premiéra Andreje Babiše.

Oct 5

Vazby i na Kreml. Dárci britských konzervativců figurují v Pandora Papers

Seznam Zprávy

Třaskavé zveřejnění dokumentů Pandora Papers zasáhlo i britské konzervativce. Vládní strana Borise Johnsona nyní čelí otázkám ohledně financování – jedním z jejích největších sponzorů je žena ruského exnáměstka s vazbami na Kreml.

Oct 5

Kromě Babiše odhalily Pandora Papers penězovod vedoucí přes Česko

Seznam Zprávy

Český premiér patří k největším „rybám“, které uvízly v síti mezinárodní investigace. Ve střední Evropě se Pandora Papers netýkají žádného tak vysoce postaveného politika, přesto se nevyhýbají ani státům jako Polsko či Slovensko.

Oct 5

Babiš zuří kvůli Pandora Papers, hrozí žalobou šéfovi Pirátů

Seznam Zprávy

Předvolební dění sledujeme v online reportáži.

Oct 4

Pandora Papers: Stopy vedou k Putinovi. Peníze možná střádá i přes přátele

Seznam Zprávy

Přestože Pandora Papers nepřináší přímé informace ohledně vlivu a moci ruského prezidenta Vladimira Putina, odkrývají podezřelé finanční přesuny v jeho blízkém okruhu.

Oct 4

Pandora Papers: Britská královská rodina koupila nemovitost od Alijevových

Seznam Zprávy

Majetková správa britské královské koruny prošetřuje nákup nemovitosti v hodnotě 67 milionů liber, kterou pravděpodobně královská rodina nevědomky odkoupila od autokratické prezidentské rodiny v Ázerbájdžánu.

Oct 4

Pandora Papers: Co si Babiš za 14 milionů eur pořídil

Seznam Zprávy

Firmy v Monaku, na Britských Panenských ostrovech a ve Washingtonu mají jedno společné - v pozadí za nimi stojí Andrej Babiš. Právě přes ně si kupoval své francouzské nemovitosti.

Sep 30

Hamáček: Až se Babiš vzdá premiéra, bude se na ANO stát fronta. I já bych jednal

Seznam Zprávy

Takovou situaci jako před letošními sněmovními volbami ČSSD nepamatuje. I když její lídři nešetří sebevědomím, straně poprvé reálně hrozí, že vypadne z Poslanecké sněmovny. Co stojí za pádem strany?

Sep 16

Mohl přijít Jágr, ale přišel Babiš, brání brožuru s premiérem poslanec ANO

Seznam Zprávy

Andrej Babiš na sebe opět strhnul pozornost. Kauza s brožurou o prevenci rakoviny, kterou měly před volbami rozesílat zdravotní pojišťovny, včera rozhýbala Sněmovnu. Co na to říkají jeho straníci?

Jul 28

Babiš povede kandidátku ANO v Ústeckém kraji, utká se s Bartošem

www.seznamzpravy.cz

Ve Středočeském kraji bude lídrem místo Babiše vicepremiér Karel Havlíček.

Jan 1

Dokument: Novoroční projev premiéra Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš 1. ledna 2021 pronesl novoroční projev k národu. Jeho plné znění si můžete přečíst zde:

Mar 22

Jaké kompenzace chystá premiér Andrej Babiš

www.seznamzpravy.cz

Na pondělním zasedání bude vláda řešit opatření, která mají zmírnit dopady koronavirové krize na podnikatele, zaměstnance i živnostníky. Premiér Andrej Babiš to řekl v rozhovoru pro iDnes.