English

Babiš: Nemovitost ve Francii nevlastním a nákup mi doporučila realitka

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš se vyjádřil k nákupům nemovitostí ve Francii, které podle zahraničních médií vykazovaly znaky praní špinavých peněz.

More from Seznam Zprávy

Jul 8

Liberty má stovky věřitelů z ciziny, jsou to i firmy magnáta Mittala

Seznam Zprávy

Přibližně třetina věřitelů oceláren Liberty Ostrava pochází ze zahraničí. Je mezi nimi řada polských firem, společnosti z koncernu indického miliardáře Lakšmího Mittala i padlá německá banka.

Jun 25

Skupina miliardáře Krska má na nákupy připravené miliardy korun

Seznam Zprávy

Investiční holding BHM group byznysmena Tomáše Krska má na další akvizice připravené miliardy korun. Plánuje dál posilovat například v byznysu s vybavením pro nemocnice, ale také ve strojírenství a nemovitostech.

Apr 4

Andrej Babiš se radikalizoval, říká expert

www.seznamzpravy.cz

Není jisté, jestli se předsedovi ANO Andreji Babišovi podaří u nadcházejících voleb mobilizovat svoje voliče, míní politolog Lubomír Kopeček. Od té doby, co už není premiér, se podle něj ve svých projevech radikalizoval.

Feb 16

Muskova nevyplacená odměna má dohru. Miliardář přestěhuje své firmy

Seznam Zprávy

Firmy SpaceX a Neuralink amerického miliardáře Elona Muska přesunuly svá sídla. Stěhování následuje po rozhodnutí soudu v Delaware, který se postavil proti vyplacení bilionové odměny z jiné Muskovy společnosti.

Jul 4

Miliardář Křetínský opět vyráží na nákupy

Seznam Zprávy

Jeden z nejbohatších Čechů Daniel Křetínský připravuje akvizice ve všech hlavních oblastech, v nichž jeho firmy působí. A to od energetiky přes retail až po média. Díky tomu čeká příští rok výrazně lepší výsledky než letos.

Jun 4

Češi při nákupu nemovitostí riskují

Seznam Zprávy

Podle České národní banky jsou nemovitosti v tuzemsku stále výrazně nadhodnocené. To je signálem pro centrální banku zakročit proti rizikům, kterým je trh rezidenčních nemovitostí vystaven. Pomoci může pokles cen.

Feb 17

TMBK: Andrej Babiš přišel o kamaráda

www.seznamzpravy.cz

V minulosti to byl Babišův snad nejlepší kamarád, nyní si ale Emmanuel Macron hledá nové přátele. A Babišovi se to rozhodně moc nelíbí. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Jan 14

TMBK: Odvolil i Andrej Babiš s chotí

www.seznamzpravy.cz

Návštěva manželů Babišových ve volební místnosti se neobešla bez komplikací. Další provokativní koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Dec 16

TMBK: Andrej Babiš ve škole

www.seznamzpravy.cz

Andreji Babišovi se jeho výstup před žáky základní školy zrovna nepovedl. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Nov 29

Prezident Andrej Babiš. Dokáže ho někdo zastavit?

Seznam Zprávy

Česko má nového premiéra. A ten starý konečně řekl, o co mu jde. Generál Pavel ale našel protizbraň. Další díl satirického pořadu Jindřicha Šídla.

Oct 13

Poslanci: Babiš při nákupech ve Francii špinavé peníze nepral

Seznam Zprávy

Poslanci zjišťovali, jak postupoval v Babišově nákupu Finanční a analytický útvar. Premiér stále nedoložil, z jakých zdrojů pocházelo 381 milionů, za které nemovitosti na riviéře pořídil.

Oct 4

Babiš: Nemovitost ve Francii nevlastním a nákup mi doporučila realitka

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš se vyjádřil k nákupům nemovitostí ve Francii, které podle zahraničních médií vykazovaly znaky praní špinavých peněz.

Oct 4

Policie se zajímá o Babišovy stamilionové nákupy přes daňové ráje

Seznam Zprávy

Národní centrála proti organizovanému zločinu bude prověřovat nejen Andreje Babiše, ale také případy dalších českých občanů, kteří jsou v této ,kauze' uvedeni.

Oct 4

Komentář: Vystrašený Andrej Babiš se schovává za ochranku

Seznam Zprávy

Andrej Babiš se plete. Všichni novináři, které si dal na černou listinu, se jím zabývají ne proto, že jsou jím posedlí, ale prostě proto, že už osm let vládne. A kdo vládne, má se zpovídat a být pod veřejnou kontrolou.

Aug 14

Bisnode: České firmy opouštějí daňové ráje

Seznam Zprávy

Z destinací považovaných za daňový ráj bylo koncem června kontrolováno 11 741 společností v České republice, o 361 méně než na konci loňského roku. Výrazně se naopak zvýšil zájem o Marshallovy ostrovy.

Aug 7

Dřevo z Lán se dostává i do firmy slovenského magnáta. Hradu daroval stovky tisíc

Seznam Zprávy

Slovenský magnát Milan Fiľo je jedním z nejbohatších Slováků. Dobré vazby má ale i na Pražský hrad, do jeho firmy doputovalo i dřevo z Lán, informoval server Aktuálně.cz.

Jul 6

Chemie zmizí z českých polí. Mluví o tom magnát s přezdívkou „malý Babiš“

Seznam Zprávy

Chemie z polí zmizí a to je dobře, přijde éra hybridního zemědělství, soudí moravský zemědělský velkopodnikatel Zdeněk Červenka, který několik let zaměstnával i lidoveckého exministra zemědělství Mariana Jurečku.

Jun 2

Komentář: Andrej Babiš našel své „zpovykané Pražáky“

Seznam Zprávy

Že si výpadem proti velkým městům premiér u tamních obyvatel úplně nešplhne, na to by se dalo vsadit.

Mar 30

Přečetli jsme za vás: co se ve Francii píše o českém miliardáři

Seznam Zprávy

Daniel Křetínský novinářům svého deníku Blesk vyprávěl o tom, jak onemocněl koronavirem. Co ale o českém byznysmenovi soudí ve Francii, na jejíž mediální trh před časem vstoupil, vypovídá nedávno vydaná kniha Jérôma Lefilliâtra.

Mar 22

Jaké kompenzace chystá premiér Andrej Babiš

www.seznamzpravy.cz

Na pondělním zasedání bude vláda řešit opatření, která mají zmírnit dopady koronavirové krize na podnikatele, zaměstnance i živnostníky. Premiér Andrej Babiš to řekl v rozhovoru pro iDnes.