English

Nikdo nechce být novým Hamáčkem. ČSSD hledá lídra

Seznam Zprávy

Jana Maláčová nebo Martin Netolický? Sociální demokraté hledají nového šéfa, o funkci zatím nikdo nejeví zájem.

More from Seznam Zprávy

Jan 26

V sedmnácti letech je klavírista Jan Schulmeister českou elitou

www.seznamzpravy.cz

Vloni získal Jan Schulmeister ocenění na prestižní světové klavírní soutěži The Cliburn International Piano Competition v americkém Dallasu. Na začátku tohoto týdne mu v pražské Kunsthalle dlouho tleskala i podnikatelská elita ČR.

Jan 14

Zemřela herečka Jana Hlaváčová

Seznam Zprávy

Ve věku 85 let v sobotu večer zemřela divadelní a filmová herečka Jana Hlaváčová. ČTK o tom informoval mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk.

Jul 28

Zemřela herečka Jana Šulcová

Seznam Zprávy

Ve věku 76 let zemřela herečka Jana Šulcová, řekla agentuře ČTK její dcera Rozálie Víznerová.

Mar 8

České poště hrozí insolvence, varoval ministr Rakušan

www.seznamzpravy.cz

Česká pošta se chystá na transformaci, při které se bude zbavovat i řady poboček, především ve větších městech. Bez toho by státnímu podniku hrozila na konci roku insolvence, potvrdil ministr vnitra Vít Rakušan.

Dec 9

Do čela ČSSD chtějí Petříček i Netolický. Ale jen když bude šéfem Šmarda

Seznam Zprávy

O posty místopředsedů ČSSD mají zájem další lidé. Jedním z nich je i hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Krýt záda chce ale jen jedinému předsedovi - Michalu Šmardovi. Místopředsedou chce znovu být i Tomáš Petříček.

Oct 9

ČSSD vypadla ze Sněmovny. Hamáček končí

Seznam Zprávy

ČSSD se kolem čtvrté hodiny propadla pod pětiprocentní hranici. Těsně před sečtením všech hlasů má necelých 4,7 procent.

Jun 2

Hamáček vyzradil působení českých špionů. Moskva žádá okamžité vysvětlení

Seznam Zprávy

Jan Hamáček svými výroky o nutném stažení českých agentů z Ruska, kterým by po vrbětické kauze „hrozilo nejen vyhoštění“, způsobil ostrou reakci ruské strany. Podle bezpečnostních expertů tím Hamáček ohrozil agenty i zájmy státu.

May 20

Hamáčka usvědčil i Zeman, říká Netolický

www.seznamzpravy.cz

Martin Netolický se v rozhovoru pro Seznam Zprávy domnívá, že výmluva na kamufláž nalomila spojenectví mezi Janem Hamáčkem a Milošem Zemanem. Dokud ministr vnitra celou věc nevysvětlí, moskevská kauza podle něho neutichne.

May 10

Šťastné pondělí: Proč se Piráti bojí žen? A jaká je oblíbená stolní hra Jana Hamáčka?

Seznam Zprávy

I tentokrát pro vás máme skvělou show. Rozklíčovali jsme třeba, že ta vůbec nejvíc cool strana ve Sněmovně, která se tváří, že vymyslela internet, má stejný problém jako každé IT oddělení jakékoli firmy. Nějak se nedostává žen.

May 7

Hejtman skončil ve funkci na České poště. Těsně předtím promluvil o Hamáčkově cestě

Seznam Zprávy

Hejtman Martin Netolický promluvil o cestě Jana Hamáčka do Moskvy ve čtvrtek. V pátek pak skončil ve funkci, která spadá pod Hamáčkovo vnitro.

May 4

Online: Co se dělo v české politice po zveřejnění kauzy Hamáček

Seznam Zprávy

Vicepremiér Jan Hamáček chtěl podle informací Seznam Zpráv, které jsme publikovali v úterý 4. května, vyměnit na cestě do Moskvy informace související s útokem ve Vrběticích za dodávky vakcíny Sputnik. Co se ten den odehrálo?

Apr 21

V Brně chystají českou premiéru muzikálu Jane Eyrová

www.seznamzpravy.cz

Městské divadlo Brno připravuje první české uvedení muzikálu Jane Eyrová podle slavného románu Charlotte Brontëové. Premiéra se měla konat 23. dubna. Pro veřejnost však zatím hrát nelze kvůli opatřením proti šíření koronaviru.

Apr 13

Exodus po sjezdu ČSSD: Netolický nebude kandidovat, další opouštějí stranu

Seznam Zprávy

Kandidátka ČSSD v Pardubickém kraji přišla o tamního hejtmana Martina Netolického. Na své místo na listině se rozhodl rezignovat po víkendovém sjezdu strany.

Feb 22

Jan Hamáček bude obhajovat funkci předsedy ČSSD

Seznam Zprávy

Před týdnem už svou kandidaturu na šéfa sociálních demokratů oznámil místopředseda ČSSD a ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček.

Jan 5

Čtyři nedostatky české očkovací strategie. Hejtmani je řeší s Babišem

www.seznamzpravy.cz

Česká očkovací strategie má oproti detailní německé řadu nedostatků, ozývá se z řad hejtmanů. Své výhrady dnes na jednání řešili přímo s premiérem Andrejem Babišem a ministrem zdravotnictví Janem Blatným.

Oct 26

Netolický je potřetí hejtmanem. „Už mohu být okoukaný,“ připustil

www.seznamzpravy.cz

Hejtmanem Pardubického kraje byl dnes už potřetí za sebou zvolen Martin Netolický (ČSSD). Kandidoval za uskupení 3PK - Pro prosperující Pardubický kraj.

Oct 19

Film Martina Šulíka s českými herci dostal ceny ve Varšavě

www.seznamzpravy.cz

Nový slovensko-český film Muž se zaječíma ušima režiséra Martina Šulíka, jehož distribuční premiéra je zatím odložena kvůli opatřením proti koronaviru, dostal dvě ceny na festivalu ve Varšavě.

Jul 30

Předseda ČSSD Jan Hamáček se v roce rozvodu znovu ožení. Bere si bývalou političku

Seznam Zprávy

Jan Hamáček zkraje roku oznámil, že se rozvádí s první manželkou Kamilou. Seznam Zprávy zjistily, že tento týden se jeho druhou ženou stane někdejší pražská politička Gabriela Kloudová.

Jul 24

Česká televize uvede film Zuzany Piussi o pozadí vraždy Jána Kuciaka

www.seznamzpravy.cz

Televizní premiéru bude mít v neděli ve 23:20 v České televizi film slovenské dokumentaristky Zuzany Piussi Ukradený stát.

May 15

Pomoc českým firmám od Hamáčka může skončit v rukou Číňanů či Američanů

Seznam Zprávy

Domácí výrobci roušek a respirátorů se pozastavují nad podmínkami nového tendru Ministerstva vnitra v hodnotě 1,7 miliardy korun. Má sice podpořit český průmysl, avšak výrobci budou mít problémy dodat požadované objemy pomůcek.