English

Pád Bohemia Energy nezdraží lidem jen energie. Zvedne ceny některých výrobků

Seznam Zprávy

Konec dodavatelů plynu nedopadá jen na domácnosti, ale i na velké firmy se spotřebou nad 630 MWh za rok. Drtí je vysoké ceny i podmínky energetických společností. Hrozí tak zavírání chovů, pěstitelství i průmyslových výroben.

More from Seznam Zprávy

Sep 20

Statisíce klientů padlé Bohemia Energy čeká další změna

Seznam Zprávy

Na podzim skončí fixace cen elektřiny a plynu tisícům domácností. Část z nich tvoří i bývalí zákazníci Bohemia Energy, která v října 2021 skončila. Ceny jim tehdy značně stouply, pak se ale ukázalo, že na krizi paradoxně vydělali.

Aug 31

Další velcí dodavatelé energií přestávají přebírat nové klienty

Seznam Zprávy

Dodavatelé omezují nabídku pro nově příchozí zákazníky. Pokud by odběratelé elektřiny či plynu chtěli svého současného obchodníka změnit, tak nepochodí u tří dodavatelů z „velké pětky“. Ti teď vyčkávají uklidnění situace na burze.

Mar 10

Padli další dva dodavatelé energií. Měli stovky klientů

www.seznamzpravy.cz

Kvůli turbulentní situaci na trhu končí další dodavatelé energií. Už ve středu oznámil konec dodavatel elektřiny a plynu První Moravská Plynární. Ve čtvrtek skončila také společnost Energo LaR. Obě firmy měly stovky klientů.

Mar 2

Bohemia Energy poslala vyúčtování všem klientům

www.seznamzpravy.cz

Bohemia Energy rozeslala faktury všem svým klientům, kteří u ní do 13. října odebírali elektřinu a plyn. Šlo asi o 900 tisíc lidí.

Dec 22

Skončil dodavatel energií Energie pro Tebe

Seznam Zprávy

S dodávkami energií skončil po skupině Bohemia Energy a několika jiných firmách další dodavatel. Svou činnost ukončila společnost Energie pro Tebe, vyplývá z informací na webu Operátora trhu s elektřinou (OTE).

Nov 19

Soud zamítl zablokovat miliony Bohemia Energy. Firma je chce vyplatit klientům

Seznam Zprávy

Soud odmítl zablokovat 160 milionů Bohemia Energy o což žádal insolvenční správce ve prospěch podnikatele Tomáše Bárty. Podle mluvčí končícího dodavatele energií budou peníze vyplaceny klientům za přeplatky na zálohách.

Nov 10

Ceny pro klienty Bohemia Energy se liší. Jeden z dodavatelů je výrazně levnější

Seznam Zprávy

Klienti zkrachovalých obchodníků s energiemi, které automaticky převzali dodavatelé poslední instance, platí zcela rozdílné ceny. Výrazně levnější plyn i elektřinu nabídl například E.ON.

Nov 8

Šéf Bohemia Energy se emotivně omluvil klientům a řekl, proč převáděl majetky

Seznam Zprávy

Podnikatel Jiří Písařík promluvil. Spolumajitel Bohemia Energy se vyjádřil k pádu své skupiny, která dodávala elektřinu a plyn na více než 900 tisíc míst.

Nov 5

Překvapení klienti: Dodavatel energií oznámil zdražení jen na webu

Seznam Zprávy

Neoznámené zvýšení cen za elektřinu a plyn na trojnásobek u nefixovaných smluv. Klienti dodavatele energií Vemex si stěžují, že se o novince mohli dozvědět jen z webu firmy. Nemusí tak na něj přistoupit, radí odborník.

Nov 4

Klienti Bohemia Energy by mohli chtít odškodnění. Z firmy ale mizí majetek

Seznam Zprávy

Poškození klienti padlé skupiny Bohemia Energy volají po odškodnění. Případ je však složitý a není jisté, zda se klienti náhrady domůžou. Ze společnosti mizí majetek, kterým by mohla ručit.

Nov 4

Klientům Bohemia Energy hromadné žaloby zatím nepomohou

Seznam Zprávy

I kdyby zákon o hromadných žalobách prošel parlamentem ještě do Vánoc, potrvá dlouhé měsíce, než nabyde účinnosti. Lidé, kteří chtějí napadnout u soudu firmu Bohemia Energy, by se tak měli spoléhat na individuální žaloby.

Nov 1

Zdražení čeká nejen klienty Bohemia Energy. Připlatí si i další

Seznam Zprávy

Odběratelé elektřiny a plynu, kterým v následujících měsících končí fixace, se musí připravit na zdražení. Částky ale nebudou tak vysoko jako v ceníku dodavatele poslední instance. Dodavatelé pro ně nakoupili s předstihem.

Oct 29

Zlobu a škodolibost si klienti Bohemia Energy nezaslouží, píší čtenáři

Seznam Zprávy

Pád energetického distributora Bohemia Energy dostal do mnohdy kritické situace statisíce dosavadních klientů. Jaké jsou názory a zkušenosti čtenářů Seznam Zpráv?

Oct 29

Na hraně beznaděje. Bývalí klienti Bohemia Energy přestávají doma topit

Seznam Zprávy

Z měsíce na měsíc vzrostly zálohy za energie u exklientů Bohemia Energy několikanásobně. Namísto nízkých tisíců korun musí rázem platit přes deset ale i dvacet tisíc korun. S účty v rukou se ptají, jak tohle mohl stát dopustit.

Oct 27

Devět rad pro klienty Bohemia Energy: jak vyřešit zálohy a odehnat šmejdy

Seznam Zprávy

Po konci Bohemia Energy a Kolibřík Energie se ocitla řada odběratelů v nejistotě. Řeší například výši záloh na elektřinu a plyn, ale také přechod k nové firmě. Experti varují i před podvodníky, kteří situace začali zneužívat.

Oct 25

Bohemia Energy měla duchy v údajích. Dopis od náhradního dodavatele nemusí přijít

www.seznamzpravy.cz

Dopis od dodavatele poslední instance nemusí bývalým zákazníkům Bohemia Energy přijít hned. Končící firma totiž neměla aktualizované kontakty na své odběratele. Náhradní dodavatelé tak vyzývají lidi, aby se jim ozvali sami.

Oct 20

Klienty Bohemia Energy a dalších čeká cenové peklo. Jejich účet určí burza

Seznam Zprávy

Ceny u dodavatelů poslední instance se mohou měnit každý měsíc. Klienti přecházející od končících společností budou platit výrazně více, než byl zvyklí.

Oct 15

Nekrachujeme. Závazky klientům i bankám splatíme, tvrdí Bohemia Energy

Seznam Zprávy

Bohemia Energy nezkrachovala a dostojí svýmz ávazkům. Podnikání ukončila z důvodu, aby ke krachu nedošlo, uvedla dnes firma.

Oct 14

Rada pro klienty Bohemia Energy. Nepanikařte. A připravte si i 2,5krát víc peněz

Seznam Zprávy

Bohemia Energy padla. Co mají její klienti teď dělat? Kolik budou platit a hrozí další podobné krachy? Na tyto otázky odpovídal energetický analytik Michal Macenauer z EGÚ Brno.

Oct 14

Klienty padlé Bohemia Energy čeká cenový šok

Seznam Zprávy

Takzvaní „dodavatelé poslední instance“ jsou připraveni převzít zákazníky po Bohemia Energy. Elektřinu pro ně však musí nakoupit za současné vyšší ceny. Zjistili jsme, jak budou vysoké.