English

To není hra, Křetínský chystal akci West Ham měsíce. Kredit vzroste skokem

Seznam Zprávy

Český miliardář se etabluje v jasu anglické fotbalové Premier League. Zesnulý Petr Kellner už svůj plán koupit Chelsea neuskuteční. Zato Daniel Křetínský by měl už za 2 týdny podepsat smlouvu, jež z něj učiní akcionáře West Hamu.

More from Seznam Zprávy

Dec 8

Kauza vydírání v IKEM: Co psal obviněný náměstek miliardáři Křetínskému

Seznam Zprávy

V době vyhrocených sporů s lékaři si obviněný náměstek IKEM Jiří Malý psal s Danielem Křetínským. Jejich komunikaci zaznamenává policejní dokument.

Nov 26

Zemřel bývalý trenér Tottenhamu i anglické fotbalové reprezentace

www.seznamzpravy.cz

Ve věku osmdesáti let zemřel Terry Venables, bývalý fotbalista a fotbalový manažer. Jako trenér vyhrál španělskou ligu, FA Cup a anglickou reprezentaci dovedl do semifinále domácího mistrovství Evropy v roce 1996.

Sep 18

Miliardář Křetínský má zájem o britské vydavatelství Telegraph

www.seznamzpravy.cz

Český miliardář Daniel Křetínský se přihlásil do aukce o britské vydavatelství Telegraph Media Group, uvedl to server Financial Times.

Jul 4

Miliardář Křetínský opět vyráží na nákupy

Seznam Zprávy

Jeden z nejbohatších Čechů Daniel Křetínský připravuje akvizice ve všech hlavních oblastech, v nichž jeho firmy působí. A to od energetiky přes retail až po média. Díky tomu čeká příští rok výrazně lepší výsledky než letos.

Mar 8

Miliardář Křetínský koupil palác Bellevue v Praze u Vltavy

www.seznamzpravy.cz

Palác Bellevue stojící v Praze na Smetanově nábřeží přechází ze zkrachovalé firmy ze skupiny Arca Capital k novému majiteli. Tím se stala společnost miliardáře Daniela Křetínského. Za nemovitost dala 411 milionů korun.

Oct 8

Notičky: Miliardáři koketují se světem sportu, a nejde jen o Křetínského

www.seznamzpravy.cz

Víte, za kolik se dá pořídit prvoligový fotbalový klub? U FC Hradec Králové znalci ocenili hodnotu klubu na 25,2 milionu korun. Dnes se podíváme do světa lidí, kteří by si takových klubů mohli koupit třeba čtyřicet.

Sep 1

Jako ČEZ. Miliardáři Tykač a Křetínský žádají od státu úvěry na burzu

www.seznamzpravy.cz

Počátkem července oznámila energetická skupina ČEZ, že jí stát půjčuje tři miliardy eur na obchodování na energetické burze. O obdobnou státní půjčku nyní usilují také byznysmeni Pavel Tykač a Daniel Křetínský.

May 12

Novou předsedkyní Českého PEN klubu je Markéta Mališová

www.seznamzpravy.cz

Název PEN v sobě skrývá hlavní podmínku členství: tvoří jej počáteční písmena profesí spjatých se slovesným uměním - poets, playwrights, editors, essayists, novelists, tedy básníci, dramatici, vydavatelé, esejisté, romanopisci.

Mar 21

Už je jasno. Křetínský a Tkáč ukázali, jak ovládají Spartu. Stejně jako West Ham

Seznam Zprávy

Fotbalová Sparta informovala o zpřehlednění své vlastnické struktury. Jejím většinovým majitelem je Daniel Křetínský. Spartu ovládá prostřednictvím společnosti 1890s holdings. Ta drží podíl i v anglickém klubu West Ham United.

Mar 9

Sankce jsou problém pro českého miliardáře Křetínského, píše britský tisk

www.seznamzpravy.cz

Český miliardář Daniel Křetínský, který stojí za Energetickým a průmyslovým holdingem, může mít problém kvůli svým vazbám na Gazprom.

Jan 14

Ve Spartě se přeskupí podíly po vzoru Křetínského EPH. Miliardář získá většinu

Seznam Zprávy

Po dlouhých přípravách se konečně schyluje k definitivnímu ovládnutí fotbalové Sparty ze strany byznysmena Daniela Křetínského. Po schválení transakce získá v klubu 56 procent.

Nov 10

Křetínský koupil podíl ve West Ham United. Co se stane se Spartou?

Seznam Zprávy

Daniel Křetínský se stal akcionářem West Ham United. Jeho celkový podíl v anglickém klubu činí 27 procent. Ke třem českým reprezentantům v kádru Hammers - Součkovi, Coufalovi a Královi - se tak přidává i krajan - investor.

Oct 29

To není hra, Křetínský chystal akci West Ham měsíce. Kredit vzroste skokem

Seznam Zprávy

Český miliardář se etabluje v jasu anglické fotbalové Premier League. Zesnulý Petr Kellner už svůj plán koupit Chelsea neuskuteční. Zato Daniel Křetínský by měl už za 2 týdny podepsat smlouvu, jež z něj učiní akcionáře West Hamu.

Oct 28

Bude Křetínský šéfem Součka? Majitel Sparty chce koupit West Ham United

Seznam Zprávy

Křetínský vlastní od roku 2004 společně se skupinou J&T fotbalový klub AC Sparta Praha. V minulosti média psala o jeho zájmu o anglickou Chelsea a italské kluby AC Milán a AS Řím.

Jul 21

Tak vybírají zisky miliardáři. Křetínský prodal akcie za čtvrt miliardy

Seznam Zprávy

Společnost miliardářů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče vydělala na prodeji části akcií řetězce Foot Locker. Za 0,2procentní podíl vyinkasovala čtvrt miliardy korun. Cena akcií totiž za poslední rok prudce vzrostla.

Jul 11

Anglický fotbalový nacionalismus dává na frak duchu džentlmenství

Seznam Zprávy

Anglický fotbal žádá respekt v otázkách rasismu, určuje standardy v otázkách kyberšikany hráčů. Když má ale najednou ukázat respekt ryze sportovní, je s ním na letošním Euru sám nějak na štíru. Duch londýnské olympiády je fuč.

Dec 13

Cash Only: Křetínský a Tkáč opět spolu, miliardáři versus staré garáže

Seznam Zprávy

Jaroslav Mašek komentuje dění z českého byznysu a vybírá zprávy, které byste neměli minout. Přinášíme vám webovou podobu newsletteru Cash Only – přihlaste se k odběru a pošleme vám ho každý týden do e-mailu.

Oct 15

Holding EPH miliardáře Křetínského oproti loňsku zvýšil tržby

Seznam Zprávy

EPH miliardáře Daniela Křetínského zveřejnil výsledky svého hospodaření za poslední rok. Provozní zisk před započtením úroků, daní a odpisů činil téměř 60 miliard korun. Konsolidované tržby pak přesáhly čtvrt bilionu.

Sep 27

Energetická revoluce má nereálné cíle, říká manažer EPH miliardáře Křetínského

Seznam Zprávy

Ve Velké Británii má skupina EPH Daniela Křetínského šest elektráren. S výrobou z uhlí tady ale už prakticky skončila, hlavním palivem je tu pro ni zemní plyn, částečně biomasa. Další evropské státy odchod od uhlí chystají.

Mar 30

Koronavirem se nakazil i miliardář Daniel Křetínský

www.seznamzpravy.cz

Miliardář Daniel Křetínský se nakazil koronavirem, je v izolaci.