English

Pelta asi nevolal. Jak Sparta, Slavia a Jablonec dopadly v Evropě?

Seznam Zprávy

Jaromír Bosák, fotbalový komentátor, se zamýšlí nad čtvrtečním vystoupením Sparty, Slavie a Jablonce v evropských pohárech.

More from Seznam Zprávy

Mar 14

Plzeň po penaltách slaví postup, Sparta a Slavia v evropských pohárech končí

www.seznamzpravy.cz

Západočeský tým slaví historicky první postup do čtvrtfinále evropských pohárů. Fotbalisté Slavie podlehli doma italskému AC Milán 1:3, Sparta si z Liverpoolu odváží porážku 1:6.

Mar 7

Sparta i Slavia v Evropské lize padly. Plzeň ubránila remízu

www.seznamzpravy.cz

Sparta nestačila doma na Liverpool, který ji rozstřílel 1:5. Slavia na legendárním San Siru po vyloučení Dioufa prohrála s AC Milán 4:2. FC Viktoria Plzeň v Konferenční lize remizovala se Servette 0:0.

Mar 1

Sparta a Slavia v rukou miliardářů a na vrcholu. Nebylo to tak vždy

Seznam Zprávy

Krásné časy prožívají dva slavné pražské kluby Sparta a Slavia. Vládnou nejvyšší soutěži, na evropské scéně se chystají na zvučná jména Liverpool FC, respektive AC Milán. A oba jsou finančně zabezpečené.

Feb 22

Sparta rozstřílela Galatasaray 4:1 a postupuje do osmifinále Evropské ligy

www.seznamzpravy.cz

Zápas se lámal až v poslední čtvrtině, kdy Sparta vsítila tři branky. Nakonec tým z Letné porazil v odvetě Evropské ligy turecký Galatasaray Istanbul 4:1.

Feb 10

Fotbalisté za desítky milionů. Sparta i Slavia utrácely už v devadesátkách

Seznam Zprávy

Slavia Praha vydala za obránce Davida Zimu sto milionů korun, stejně dokáže za posily utrácet i největší rival Sparta Praha. Fanoušek žasne, kam se doba v astronomických výdajích posunula.

Dec 17

Losování Ligy mistrů a dalších pohárů. Ve hře bude Sparta

Seznam Zprávy

V pondělí se rozhodne, kdo s kým se utká v prvních jarních zápasech Ligy mistrů, Evropské ligy a Evropské konferenční ligy.

Oct 31

Nejlepší fotbalista světa poprvé není z evropské ligy. Messi se vrátil na trůn

Seznam Zprávy

Nejvíce hráčů mezi deseti nejlepšími fotbalisty této sezony má Manchester City - hned čtyři. Z fotbalistů, kteří odešli do arabských lig, neuspěl nikdo.

Oct 27

Obrazem: Plzeň překvapila v Záhřebu, Slavia padla, Sparta má bod

www.seznamzpravy.cz

Trojice českých zástupců se ve čtvrtek večer představila v dalším kole evropských pohárů. Slavia padla v Římě, Sparta doma remizovala s Rangers a Viktoria Plzeň překvapila výhrou v Záhřebu.

Sep 25

Na život a na smrt. Proč derby Slavia-Sparta vyšetřuje policie

Seznam Zprávy

Glosa: Po nedělním derby Slavie a Sparty v Edenu se skloňují slova jako nenávist, rvačka, strach, zklamání. Fotbal zůstal zapomenutý v šatnách obou týmů.

Sep 8

Divácký rekord v ohrožení. Hraje se derby Sparta–Slavia

Seznam Zprávy

Derby Sparta vs. Slavia je tu – ženské. Má však stejně třaskavý náboj jako to mužské. „Je to svátek jako u mužů,“ potvrzuje osoba nejpovolanější Eva Haniaková, první žena v Síni slávy českého fotbalu.

Apr 12

Rok, kdy se Sparta a Slavia nejvíc nenáviděly

Seznam Zprávy

O víkendu se hraje nejsledovanější tuzemský fotbalový zápas. Opět ožívá rivalita mezi Spartou a Slavií trvající desetiletí.

Jun 24

Kuchta utíká z ruské ligy, jedná se Spartou. A Slavia může přijít o peníze

Seznam Zprávy

Po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu mnohé přehodnotil. Teď se chce fotbalový reprezentant Jan Kuchta vrátit z ruské ligy domů. Zdá se, že zamíří do Sparty, nikoli do Slavie, odkud do Ruska přestupoval. Slavia může přijít o balík.

Mar 31

Slavia loni agentům vyplatila víc, než zbytek ligy dohromady

Seznam Zprávy

Fotbalové kluby, které nyní startují v české Fortuna lize, vyplatily loni hráčským agentům či agenturám na odměnách, bonusech a provizích více než 250 milionů korun. Zhruba ze šedesáti procent se na tom podílela Slavia Praha.

Nov 5

Pelta asi nevolal. Jak Sparta, Slavia a Jablonec dopadly v Evropě?

Seznam Zprávy

Jaromír Bosák, fotbalový komentátor, se zamýšlí nad čtvrtečním vystoupením Sparty, Slavie a Jablonce v evropských pohárech.

Aug 27

Glosář Jaromíra Bosáka: Zvětralá Plzeň, svižný Jablonec, neproduktivní Slavia

Seznam Zprávy

To byl zase večer, ozývalo se včera určitě v mnoha domácnostech či hospodách, kde se sledoval fotbal, konkrétně zápasy českých zástupců v bojích o evropské poháry. Jejich výkony glosoval Jaromír Bosák.

Apr 26

Glosář: Slavia potřebuje bod a baví se rekordy. Spartu a spol. čeká tuhý boj

Seznam Zprávy

Pražská Slavia si sice třetí mistrovský titul v řadě zatím nepřipsala, ale nikdo nepochybuje, že už je to jen otázkou času. Nejen nad tím se ve svém pravidelném pondělním glosáři zamyslel Luděk Mádl, fotbalový expert Seznam Zpráv.

Apr 20

Superliga se hroutí, šance Slavie vrátit se do Evropské ligy mizí

Seznam Zprávy

Evropský fotbal prožívá bouřlivé chvíle. Sotva tucet velkoklubů vyhlásil, že vytvoří Superligu odtrženou od UEFA, hned se toto společenství zase začalo rozpadat. Po protestech fanoušků, zdá se, končí Chelsea, možnu i další kluby.

Feb 18

Začíná vyřazovací část Evropské ligy. O co hraje Slavia?

Seznam Zprávy

Po začátku vyřazovací fáze Ligy mistrů se rozjede i play off Evropské ligy. Ta láká přítomností 4 anglických gigantů. Český fotbal doufá, že po prvním kole bude o jednoho míň. Slavia vyzve Leicester v boji o miliony a koeficient.

Sep 7

Dny evropského dědictví otevřou v Jablonci i někdejší chudobinec

www.seznamzpravy.cz

Dny evropského dědictví otevřou v sobotu 12. září v Jablonci nad Nisou veřejnosti i secesní budovu bývalého městského chudobince a chorobince, kde dnes sídlí okresní archiv.

May 19

Pozitivní koronatest měl i fotbalista Slavie. Klub už zná opatření

Seznam Zprávy

Plošné testování profesionálních fotbalistů prováděné před restartem I. a II. ligy odhalilo po prvním případu z Mladé Boleslavi i případ druhý, tentokrát slávistický. Klub čeká krátká karantena, desinfekce kontrolní testy.