English

Má účast ve vládě smysl? Budeme plnit roli slepého střeva, bojí se Piráti

Seznam Zprávy

Pirátské celostátní fórum začíná v pátek hlasovat o účasti v novém vládním kabinetu. Členové po kroužkovacím volebním šoku zvažují, zda má účast ve vládě smysl.

More from Seznam Zprávy

Jan 13

Piráty dál povede Bartoš. Bude mít čtyři místopředsedkyně

Seznam Zprávy

Piráti a pirátky si do svého čela znovuzvolili Ivana Bartoše. Ten je má provést zbytkem volebního období a sněmovními volbami v roce 2025. K němu zvolili čtyři místopředsedkyně.

Jan 13

Střet dvou pirátských světů. Bartoš má soupeřku, které se nezdá vláda

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Křídlo Pirátské strany, které volá po odchodu z vlády, má poslední šanci, jak dosáhnout cíle. Na dnešním sjezdu se právě i o šanci dovládnout coby součást pětikoalice střetne Ivan Bartoš se soupeřkou Markétou Gregorovou.

Nov 14

Michálek zůstává šéfem poslaneckého klubu Pirátů

www.seznamzpravy.cz

Piráti spojili toxické prostředí politických stran a toxické prostředí internetových diskuzí, řekl Michálek, proč chce měnit současná pravidla.

Nov 7

Michálek ke své rezignaci: Pirátská strana je zahleděná jen do sebe

Seznam Zprávy

Důležité posty v České pirátské straně obsazuje malá skupina aktivních online diskutérů, kritizuje poslanec Jakub Michálek. Kvůli prosazování reformy teď musí odejít z vedení strany.

Nov 6

Piráti odvolali Michálka z Republikového výboru

www.seznamzpravy.cz

Piráti v on-line hlasování Celostátního fóra těsnou většinou rozhodli o odvolání předsedy sněmovního klubu Jakuba Michálka z širšího vedení - Republikového výboru.

Aug 3

Hloupé a poškozující, zkritizoval Bartoš pirátské vyřizování účtů

Seznam Zprávy

Piráti začali v uplynulých dnech na svém fóru „odvolávat“ Janu Koláříkovou a Janu Komrskovou, obě zapojené do nedávných kauz. Ivan Bartoš je za to zkritizoval.

Aug 1

Dopady pirátské kauzy: Jejich fórum je dvojsečná zbraň, říká politolog

Seznam Zprávy

Dva měsíce od fyzické potyčky Lukáše Koláříka s asistentkou přišel jeho odchod z funkcí spojených s Pirátskou stranou. „Může se zdát, že Piráti nebyli tak akční, jak by jejich příznivci očekávali,“ říká politolog Miloš Gregor.

Jul 19

Pirátská náměstkyně zaměstnala partnera. Není to vhodné, říká Bartoš

www.seznamzpravy.cz

Partner Jany Komrskové Seznam Zprávám řekl, že spolupracují už od roku 2017, kdy byli místostarosty Prahy 10.

May 22

Bartoš se pustil do pirátské „komunistky“. Spolustraníci se jí zastali

www.seznamzpravy.cz

Jana Michailidu, která se v minulosti označila za komunistku, pobouřila šéfa Pirátů účastí na Dnech antikapitalismu. Ty spolupořádá organizace, jíž je blízká německá levicová strana Die Linke.

Nov 3

Glosa: Pirát Bartoš natočil promo video pro Facebook

www.seznamzpravy.cz

Umíte si představit, že by ministr dopravy vítal v Česku Uber a hlásal přitom, že by se to nemělo moc přehánět s regulací taxislužeb?

Jan 10

Komentář: Bartoš vyhrál, ale pirátští idealisté mu pokoj nedají

Seznam Zprávy

Ivan Bartoš zůstal v čele Pirátů. Podzim ukáže, jestli dokáže vybalancovat protestní identitu s vládní uhlazeností a strana si udrží voliče.

Jan 3

Pragmatismus se Pirátům vymstil. Bartoš je vyčerpaný, říká jeho vyzyvatelka

Seznam Zprávy

Předsedu Pirátů Ivana Bartoše o víkendu vyzve na souboj o jeho křeslo nejen senátor Lukáš Wagenknecht, ale také někdejší místopředsedkyně strany Jana Michailidu nebo ostravský radní David Witosz.

Dec 17

Bartoš ministrem a já ne? Je to přirozené, tvrdí Michálek

Seznam Zprávy

Prezident jmenoval vládu i přes výhrady k pirátskému kandidátovi na ministra zahraničí Janu Lipavskému. Potvrdilo to silnou pozici nové koalice? A jaké nejdůležitější úkoly novou vládu čekají?

Nov 16

Piráti už mají náhradu za Michálka. Musí ale být nové referendum

Seznam Zprávy

Piráti už mají vybranou náhradu za poslance Jakuba Michálka na post ministra pro legislativu. Schválit ho ale musí členové strany.

Nov 12

Piráti rozhodují o vstupu do vlády, Michálek v ní nezasedne

Seznam Zprávy

Piráti mají ve vládě obsadit tři ministerstva. Poslanec Jakub Michálek se ale nakonec členem vlády nestane, aby nekumuloval funkce.

Nov 9

Dilema Pirátů. Bartoš nemůže být ministr i poslanec, řeší na fóru

Seznam Zprávy

Členové Pirátské strany začnou v pátek hlasovat o účasti ve vládě. Část základny by nesla nelibě, pokud se Ivan Bartoš stane ministrem a ponechá si poslanecký mandát.

Nov 3

Více ministrů pro STAN než pro Piráty? „Je to fér,“ přiznal poprvé Bartoš

Seznam Zprávy

Předseda Pirátů Ivan Bartoš v rozhovoru pro Seznam Zprávy uvedl, že je na místě, aby Starostové měli větší zastoupení ve vládě. Sedm míst pro koalici PirStan v rýsujícím se kabinetu Petra Fialy má za úspěch.

Oct 10

U Pirátů už se to mele. Padl první návrh: Odvolejme Bartoše

Seznam Zprávy

Nejotevřenější strana české politické scény Piráti po volebním debaklu veřejně řeší, co dál. Na pirátském fóru už padly i nápady na odvolání Ivana Bartoše z postu předsedy nebo na odchod do opozice.

Sep 11

Šéf Pirátů Bartoš si na kampaň najal ochranku

Seznam Zprávy

Předsedu Pirátů hlídají během kampaně dva bodyguardi. Seznam Zprávám to potvrdila mluvčí strany.

Jun 30

Pirát Bartoš v Bruselu. Je to kampaň a jde i o Babišovy miliardy

Seznam Zprávy

Šéf Pirátů odcestoval do Bruselu. Zvolil symbolické datum – přesně za rok začne Česko předsedat Evropské unii. Cestu vykazuje jako kampaň před říjnovými parlamentními volbami.