English

Piráti rozhodují o vstupu do vlády, Michálek v ní nezasedne

Seznam Zprávy

Piráti mají ve vládě obsadit tři ministerstva. Poslanec Jakub Michálek se ale nakonec členem vlády nestane, aby nekumuloval funkce.

More from Seznam Zprávy

Nov 14

Michálek zůstává šéfem poslaneckého klubu Pirátů

www.seznamzpravy.cz

Piráti spojili toxické prostředí politických stran a toxické prostředí internetových diskuzí, řekl Michálek, proč chce měnit současná pravidla.

Nov 6

Piráti odvolali Michálka z Republikového výboru

www.seznamzpravy.cz

Piráti v on-line hlasování Celostátního fóra těsnou většinou rozhodli o odvolání předsedy sněmovního klubu Jakuba Michálka z širšího vedení - Republikového výboru.

Jun 19

Piráti chtějí konec Blažka, jako ministr podle nich ohrožuje spravedlnost

Seznam Zprávy

Členové Pirátské strany mohli o ministru spravedlnosti hlasovat v internetovém fóru. Pro jeho odchod z funkce bylo 369 z 514 hlasujících. Laciná negace, reagoval Blažek.

Jan 10

Katarští šejkové chtějí k PSG přidat podíl v klubu z Premier League

www.seznamzpravy.cz

Společnost Qatar Sports Investments údajně projevila zájem o podíl v klubu Tottenham Hotspur, ale spekuluje se i o dalších klubech z Premier League.

Nov 10

Naděje pro „polské šamany“. Pirát Michálek pro ně žádá u prezidenta milost

www.seznamzpravy.cz

Předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek požádal prezidenta Miloše Zemana o snížení či prominutí trestu polskému manželskému páru Jaroslawovi a Karolině Kordysovým.

Nov 5

Při požáru klubu v Rusku zemřelo 15 lidí

www.seznamzpravy.cz

V ruském městě Kostroma zemřelo v noci na sobotu při požáru v nočním klubu nejméně 15 lidí. Oznámila to agentura Interfax s odvoláním na záchranáře.

Aug 29

Lídři Spolu chtějí s Bartošem řešit výzvu klubu Pirátů k výměně Mlejnka

www.seznamzpravy.cz

Stejně jako opozice poukazují Piráti na Mlejnkovy kontakty s podnikatelem Michalem Redlem obviněným v pražské korupční kauze Dozimetr.

Aug 29

Chceme konec Mlejnka. Posílí to vládu, říká Michálek

www.seznamzpravy.cz

Nominace Petra Mlejnka do čela civilní rozvědky způsobila první vážný spor ve vládě Petra Fialy. Ve chvíli, kdy chce opozice vyvolat hlasování o nedůvěře vlády, volají po Mlejnkově konci také pirátští poslanci.

Aug 17

Piráti tisknou u Babišovy Mafry. Pseudokauza, odráží kritiky Michálek

Seznam Zprávy

Části Pirátů vadí, že strana tiskne své listy u tiskárny pod holdingem Agrofert. Strana se hájí tím, že vyhrála výběrové řízení díky nejnižší ceně.

May 12

Novou předsedkyní Českého PEN klubu je Markéta Mališová

www.seznamzpravy.cz

Název PEN v sobě skrývá hlavní podmínku členství: tvoří jej počáteční písmena profesí spjatých se slovesným uměním - poets, playwrights, editors, essayists, novelists, tedy básníci, dramatici, vydavatelé, esejisté, romanopisci.

Jan 3

Místopředseda Pirátů Pikal pozastaví členství

Seznam Zprávy

Členství u Pirátů pozastaví jejich dosavadní místopředseda Vojtěch Pikal.

Dec 17

Bartoš ministrem a já ne? Je to přirozené, tvrdí Michálek

Seznam Zprávy

Prezident jmenoval vládu i přes výhrady k pirátskému kandidátovi na ministra zahraničí Janu Lipavskému. Potvrdilo to silnou pozici nové koalice? A jaké nejdůležitější úkoly novou vládu čekají?

Nov 25

Pelta čeká na rozsudek, financování jabloneckého klubu je v ohrožení

www.seznamzpravy.cz

Blíží se Den D. Městský soud v Praze na páteční dopoledne avizuje rozsudek v kauze Pelta a spol., ve které jde o rozdělování státních dotací pro sport. Půjde o rozsudek první instance, tedy nepravomocný, přesto velmi očekávaný.

Nov 16

Piráti už mají náhradu za Michálka. Musí ale být nové referendum

Seznam Zprávy

Piráti už mají vybranou náhradu za poslance Jakuba Michálka na post ministra pro legislativu. Schválit ho ale musí členové strany.

Nov 12

Piráti rozhodují o vstupu do vlády, Michálek v ní nezasedne

Seznam Zprávy

Piráti mají ve vládě obsadit tři ministerstva. Poslanec Jakub Michálek se ale nakonec členem vlády nestane, aby nekumuloval funkce.

Oct 13

Pirát: Debakl nás posílil. Chceme stejně ministrů jako STAN

Seznam Zprávy

Dneškem začala ostrá vyjednávací fáze, na jejímž konci by měla být nová vláda. Jakou roli by v ní měli mít Piráti, kteří ve volbách utržili ránu?

Oct 12

SPD chce místopředsedu Sněmovny. Vítězné strany se na to netváří

Seznam Zprávy

Formující se opozice usiluje o posty místopředsedů Poslanecké sněmovny. Zatímco ANO má funkci více méně jistou, SPD o ni ještě musí zabojovat.

Mar 11

„Věštec z Omahy“ Warren Buffett pronikl do stomiliardového klubu

www.seznamzpravy.cz

Americký miliardář, filantrop a aktuálně pátý nejbohatší člověk planety Warren Buffett překonal hodnotou majetku hranici 100 miliard dolarů. Dosažení této mety mu zajistil růst akcií společnosti Berkshire Hathaway.

Sep 7

Za teroristický útok v tureckém klubu dostal Uzbek doživotí

Seznam Zprávy

Turecký soud odsoudil k doživotnímu vězení Uzbeka, který při teroristickém útoku v roce 2017 postřílel v istanbulském nočním klubu 39 lidí.

Apr 7

Foldyna vstoupil do poslaneckého klubu SPD. Zůstává nestraníkem

Seznam Zprávy

Bývalý sociální demokrat uvedl, že mu v ČSSD chybělo akcentování národního zájmu. Za SPD se chystá kandidovat v krajských volbách.