English

Piráti mimo vládu? Nemůžu ručit, že ve čtyřech odvedeme dobrou práci, říká Michálek

Seznam Zprávy

Piráti schvalují účast své strany ve vládě Petra Fialy. Stále více hlasů zevnitř strany přitom ukazuje, že mnoho členů do vlády nechce. Bylo by odmítnutí vlády zradou voličů? A co by Piráti dělali v opozici?

More from Seznam Zprávy

Jun 22

V KDU-ČSL chybí disciplína, říká možný Jurečkův vyzyvatel

Seznam Zprávy

„Když už se na něčem dohodneme, mělo by to platit,“ říká lidovecký ministr Marek Výborný. Nejednota je podle něj jeden z důvodů, proč voliči straně nerozumí.

May 3

Raději s Babišem než s Piráty nebo TOP 09, říká Zahradil

Seznam Zprávy

Dvacet let europoslanec, teď rebel. Jan Zahradil by upřednostnil vládu ODS a ANO. Babiše přitom označuje za „prázdnou nádobu“.

Feb 12

Šťastný podcast: Udavač Šídlo, dementi z KDU-ČSL a zlodějka Schillerová

www.seznamzpravy.cz

Čím chce být Jindřich Šídlo a koho (ne)označil Marek Výborný za dementa, to vám řekne Šťastný podcast ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Jan 29

TMBK: Jurečka zůstává šéfem KDU-ČSL. A už je jasné, kam lidovce nasměruje

www.seznamzpravy.cz

Lodivod lidovců Marian Jurečka dostal důvěru celostátní konference k dalšímu vedení strany. Upřímně, proč ne – co by se tak mohlo stát? Další koláž populárního grafika pro SZ.

Jan 15

Moravskoslezský výbor KDU-ČSL vyzval ke svolání mimořádné konference strany

www.seznamzpravy.cz

Nejrychlejší možné svolání celostátního sjezdu strany požadovala již v pátek českobudějovická KDU-ČSL. Vyzvala ostatní organizace, aby se k tomu připojily.

Nov 14

Michálek zůstává šéfem poslaneckého klubu Pirátů

www.seznamzpravy.cz

Piráti spojili toxické prostředí politických stran a toxické prostředí internetových diskuzí, řekl Michálek, proč chce měnit současná pravidla.

Nov 6

Piráti odvolali Michálka z Republikového výboru

www.seznamzpravy.cz

Piráti v on-line hlasování Celostátního fóra těsnou většinou rozhodli o odvolání předsedy sněmovního klubu Jakuba Michálka z širšího vedení - Republikového výboru.

Nov 10

Naděje pro „polské šamany“. Pirát Michálek pro ně žádá u prezidenta milost

www.seznamzpravy.cz

Předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek požádal prezidenta Miloše Zemana o snížení či prominutí trestu polskému manželskému páru Jaroslawovi a Karolině Kordysovým.

Oct 19

V Brně bude vládnout ODS+T0P 09, ANO, KDU-ČSL+STAN a ČSSD

www.seznamzpravy.cz

Zástupci ODS+TOP 09, ANO, KDU-ČSL+STAN a ČSSD dnes podepsali v Brně koaliční smlouvu. Koalice má 42 mandátů z 55. V opozici budou Piráti, SPD s Trikolorou a Moravany a také Zelení s Žít Brno.

Aug 17

Piráti tisknou u Babišovy Mafry. Pseudokauza, odráží kritiky Michálek

Seznam Zprávy

Části Pirátů vadí, že strana tiskne své listy u tiskárny pod holdingem Agrofert. Strana se hájí tím, že vyhrála výběrové řízení díky nejnižší ceně.

Jul 29

Unikátní model: ODS a TOP 09 oslabují, Piráti jdou nahoru

Seznam Zprávy

V dlouhodobém srovnání volebních modelů necelý rok od sněmovních voleb lze vidět, jak se vyvíjejí další šance politických stran.

Apr 24

Komentář: Jak se má KDU-ČSL prosadit, když klidnou silou je teď Fiala?

www.seznamzpravy.cz

Lidovecký rébus: Jak se neztratit v koalici Spolu, zachovat samostatnou značku KDU-ČSL a nebýt čtyřprocentní stranou?

Nov 16

Piráti už mají náhradu za Michálka. Musí ale být nové referendum

Seznam Zprávy

Piráti už mají vybranou náhradu za poslance Jakuba Michálka na post ministra pro legislativu. Schválit ho ale musí členové strany.

Nov 12

Piráti rozhodují o vstupu do vlády, Michálek v ní nezasedne

Seznam Zprávy

Piráti mají ve vládě obsadit tři ministerstva. Poslanec Jakub Michálek se ale nakonec členem vlády nestane, aby nekumuloval funkce.

Jul 20

Peklo, nebo pokrok? Komplikace v možné vládě ODS a Pirátů

Seznam Zprávy

Chtěli se spojit proti Babišovi, ale teď je rozděluje jiné téma: klimatický balík EU, který mimo jiné zakazuje auta s klasickými motory.

Apr 17

Konflikt Pirátů s ODS. Zeptali jsme se, proč se tak nesnášejí. Překvapili

Seznam Zprávy

Vy jste svazáci! A vy podvodníci! ODS a Piráti na sebe čím dál častěji útočí, ačkoli se po volbách možná sejdou ve společné vládě. Zeptali jsme se politiků, jestli také na sobě dokážou najít něco pozitivního.

Dec 9

ODS, KDU-ČSL a TOP 09 jdou do voleb jako koalice SPOLU. Daly 17 slibů

Seznam Zprávy

Společný projekt tří opozičních stran doposud pracovně nazývaný jako trojkoalice dnes dostal jméno. ODS, KDU-ČSL a TOP 09 půjdou do voleb do Poslanecké sněmovny v roce 2021 jako SPOLU.

Nov 12

Koalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09 si dělí republiku. Otazník je nad Prahou

Seznam Zprávy

Nová trojkoalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09 už intenzivně pracuje na tom, jak ve volbách společně porazit hnutí ANO Andreje Babiše. Rozdělila si už, kdo bude mít v jakém kraji lídry. Nedořešená ale ještě zůstává Praha.

Oct 27

Podepsáno. ODS, TOP 09 a KDU-ČSL půjdou příští rok do voleb společně

Seznam Zprávy

Blok takzvané demokratické opozice - ODS, TOP 09 a KDU-ČSL - v úterý oznámil, že půjde do voleb v příštím roce jako jedno uskupení. Šéfové stran to zpečetili podepsáním memoranda o spolupráci.

Sep 27

Zemřel Ivo Vykydal, bývalý poslanec za KDU-ČSL a člen TOP 09

Seznam Zprávy

Ve věku nedožitých 56 let zemřel exposlanec za KDU-ČSL a bývalý náměstek ministra dopravy Ivo Vykydal. Posledních 11 let byl členem TOP 09.