English

Piráti už mají náhradu za Michálka. Musí ale být nové referendum

Seznam Zprávy

Piráti už mají vybranou náhradu za poslance Jakuba Michálka na post ministra pro legislativu. Schválit ho ale musí členové strany.

More from Seznam Zprávy

Jun 16

Ministr Blažek: „Podezřelý žhář nebyl žádný profesionální agent“

www.seznamzpravy.cz

Muž podezřelý ze žhářského útoku v autobusových garážích pražského dopravního podniku nebyl žádný profesionální agent, ale amatér jednající sám.

Dec 21

Náměstek ministra Blažka utekl před novináři oknem ze záchoda

Seznam Zprávy

Antonín Stanislav měl zastupitelům ve své obci Rtyně vysvětlit zjištění, která kolem jeho osoby přinesly Seznam Zprávy. Nakonec z toho náměstek ministra spravedlnosti vycouval. A před dotazy reportérů se ukryl na WC, odkud zmizel.

Nov 14

Michálek zůstává šéfem poslaneckého klubu Pirátů

www.seznamzpravy.cz

Piráti spojili toxické prostředí politických stran a toxické prostředí internetových diskuzí, řekl Michálek, proč chce měnit současná pravidla.

Nov 6

Piráti odvolali Michálka z Republikového výboru

www.seznamzpravy.cz

Piráti v on-line hlasování Celostátního fóra těsnou většinou rozhodli o odvolání předsedy sněmovního klubu Jakuba Michálka z širšího vedení - Republikového výboru.

Jun 19

Piráti chtějí konec Blažka, jako ministr podle nich ohrožuje spravedlnost

Seznam Zprávy

Členové Pirátské strany mohli o ministru spravedlnosti hlasovat v internetovém fóru. Pro jeho odchod z funkce bylo 369 z 514 hlasujících. Laciná negace, reagoval Blažek.

Jun 18

Piráti hlasují o Blažkovi. „Je to o mně beze mě, vadí ministrovi

Seznam Zprávy

Piráti na svém fóru hlasují o postoji k vládnímu setrvání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS), který čelí mediálním kauzám. Seznam Zprávy oslovily zástupce krajských sdružení a ptaly se, jak odhadují výsledek hlasování.

Feb 27

Komentář: Proč ministr Blažek ztrácí nervy

www.seznamzpravy.cz

Pavel Blažek náhle převzal argumentaci nejzarytějších kritiků českých žalobců, mezi něž nikdy nepatřil. Naopak při v debatách o změnách zákona o státním zastupitelství vycházel obvykle vstříc jejich požadavkům.

Jan 10

Katarští šejkové chtějí k PSG přidat podíl v klubu z Premier League

www.seznamzpravy.cz

Společnost Qatar Sports Investments údajně projevila zájem o podíl v klubu Tottenham Hotspur, ale spekuluje se i o dalších klubech z Premier League.

Nov 18

Ministr Blažek: Prezident omilostní „polské šamany“

www.seznamzpravy.cz

Prezident Miloš Zeman omilostní polské manžele, kteří byli odsouzeni za obchod s psychotropním nápojem ayahuasca. „Pan prezident mi sdělil, že mému návrhu na omilostnění obou vyhoví,“ napsal na twitteru ministr Pavel Blažek (ODS).

Nov 10

Naděje pro „polské šamany“. Pirát Michálek pro ně žádá u prezidenta milost

www.seznamzpravy.cz

Předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek požádal prezidenta Miloše Zemana o snížení či prominutí trestu polskému manželskému páru Jaroslawovi a Karolině Kordysovým.

Aug 29

Lídři Spolu chtějí s Bartošem řešit výzvu klubu Pirátů k výměně Mlejnka

www.seznamzpravy.cz

Stejně jako opozice poukazují Piráti na Mlejnkovy kontakty s podnikatelem Michalem Redlem obviněným v pražské korupční kauze Dozimetr.

Aug 29

Chceme konec Mlejnka. Posílí to vládu, říká Michálek

www.seznamzpravy.cz

Nominace Petra Mlejnka do čela civilní rozvědky způsobila první vážný spor ve vládě Petra Fialy. Ve chvíli, kdy chce opozice vyvolat hlasování o nedůvěře vlády, volají po Mlejnkově konci také pirátští poslanci.

Aug 17

Piráti tisknou u Babišovy Mafry. Pseudokauza, odráží kritiky Michálek

Seznam Zprávy

Části Pirátů vadí, že strana tiskne své listy u tiskárny pod holdingem Agrofert. Strana se hájí tím, že vyhrála výběrové řízení díky nejnižší ceně.

Jun 11

Unii se shodla na trestání „eurozločinů“, řekl ministr Blažek

Seznam Zprávy

Podle ministra spravedlnosti Pavla Blažka došlo na jednání s jeho evropskými protějšky ke vzácné shodě na stanovení takzvaných eurozločinů. Mezi ně nyní bude patřit i porušování protiruských sankcí.

May 30

Ministr Blažek chce odškodnit klienty H-Systemu

www.seznamzpravy.cz

Posloužit by k tomu mohl prodej rekreačního areálu u slapské přehrady. Kvůli mezeře v zákoně ale z ministerstva zní, že by technicky nešlo o odškodnění, ale o „přenechání výtěžku z prodeje areálu Rabyně státem poškozeným“.

Dec 17

Bartoš ministrem a já ne? Je to přirozené, tvrdí Michálek

Seznam Zprávy

Prezident jmenoval vládu i přes výhrady k pirátskému kandidátovi na ministra zahraničí Janu Lipavskému. Potvrdilo to silnou pozici nové koalice? A jaké nejdůležitější úkoly novou vládu čekají?

Nov 16

Piráti už mají náhradu za Michálka. Musí ale být nové referendum

Seznam Zprávy

Piráti už mají vybranou náhradu za poslance Jakuba Michálka na post ministra pro legislativu. Schválit ho ale musí členové strany.

Nov 12

Piráti rozhodují o vstupu do vlády, Michálek v ní nezasedne

Seznam Zprávy

Piráti mají ve vládě obsadit tři ministerstva. Poslanec Jakub Michálek se ale nakonec členem vlády nestane, aby nekumuloval funkce.

Oct 22

Manévry v ODS: Na spravedlnost Blažek, Benda by mohl jít do čela klubu

Seznam Zprávy

V povolebním vyjednávání byl jako možný ministr spravedlnosti nejčastěji zmiňován matador Marek Benda. Seznam Zprávy ale zjistily, že ODS nakonec zvažuje jiného kandidáta - exministra Petra Blažka.

Oct 13

Pirát: Debakl nás posílil. Chceme stejně ministrů jako STAN

Seznam Zprávy

Dneškem začala ostrá vyjednávací fáze, na jejímž konci by měla být nová vláda. Jakou roli by v ní měli mít Piráti, kteří ve volbách utržili ránu?