English

Glosář: Sbohem, Evropská ligo. Sparta se trápila

Seznam Zprávy

Dva body nejsou příliš, glosuje fotbalový komentátor Jaromír Bosák zisk českých fotbalových klubů v evropských soutěžích ze čtvrtečního večera.

More from Seznam Zprávy

Mar 7

Sparta i Slavia v Evropské lize padly. Plzeň ubránila remízu

www.seznamzpravy.cz

Sparta nestačila doma na Liverpool, který ji rozstřílel 1:5. Slavia na legendárním San Siru po vyloučení Dioufa prohrála s AC Milán 4:2. FC Viktoria Plzeň v Konferenční lize remizovala se Servette 0:0.

Feb 23

Sparta našla v Evropské lize nového tahouna. Skolil Betis i Galatasaray

www.seznamzpravy.cz

Slovenský záložník Lukáš Haraslín je pro Spartu Praha v Evropské lize nenahraditelný. Jeho gól ji posunul do jarních kol přes španělský Real Betis, nyní zasadil rozhodující úder tureckému Galatasaray Istanbul.

Feb 22

Sparta rozstřílela Galatasaray 4:1 a postupuje do osmifinále Evropské ligy

www.seznamzpravy.cz

Zápas se lámal až v poslední čtvrtině, kdy Sparta vsítila tři branky. Nakonec tým z Letné porazil v odvetě Evropské ligy turecký Galatasaray Istanbul 4:1.

Jan 19

Nová liga? Nudila by, zní z fotbalového světa

Seznam Zprávy

SERIÁL. Majitelé Realu Madrid, Juventusu Turín a dalších velkoklubů dál sní o superlize, kde by se spolu setkávali jen ti nejlepší. Jejich úvahy ještě posílil nedávný verdikt Evropského soudu.

Dec 18

Los jarní fáze evropských pohárů: Sparta narazí na Galatasaray

Seznam Zprávy

V Nyonu byla rozlosována jarní osmifinále nejprestižnější klubové fotbalové soutěže světa. Své soupeře znají i účastníci prvního kola play-off Evropské ligy včetně pražské Sparty, ta poletí do Istanbulu na Galatasaray.

Dec 14

Propočty v Evropské lize. Proč může Spartu gól od Gabonce hodně mrzet

Seznam Zprávy

Spartu Praha čeká ve čtvrtek večer na půdě Arisu Limassol zápas pravdy. Když vyhraje, může se těšit na jarní účinkování v Evropské lize, remíza ji postrkuje do Konferenční ligy, porážka o dva góly znamená konec.

Oct 31

Nejlepší fotbalista světa poprvé není z evropské ligy. Messi se vrátil na trůn

Seznam Zprávy

Nejvíce hráčů mezi deseti nejlepšími fotbalisty této sezony má Manchester City - hned čtyři. Z fotbalistů, kteří odešli do arabských lig, neuspěl nikdo.

Sep 3

Na evropského fotbalového krále se křičet může

Seznam Zprávy

Norský gólový zabiják Erling Haaland sbírá jednu trofej za druhou. Nejnověji se stal Nejlepším hráčem Evropy (Best Player UEFA) v anketě evropské fotbalové unie a německého časopisu Kicker.

Sep 1

Los evropských pohárů. Na Spartu přijede slávista, do Edenu Mourinho

Seznam Zprávy

Los Evropské ligy rozhodl, že na Letnou a do Edenu zavítají velké hvězdy: světoví šampioni z Argentiny nebo útočník, kterého do velkého fotbalu vypustila Slavia. Také Plzeň už zná své soupeře.

Jul 23

Kvíz pro znalce fotbalu: Co víte o české fotbalové lize

Seznam Zprávy

V sobotu začala v České republice nová fotbalová sezóna, s ní přichází i náš další test vašich sportovních znalostí.

Jun 26

Fotbalová Sparta bude mít nového generálního ředitele

www.seznamzpravy.cz

František Čupr předá od 1. července pozici generálního ředitele AC Sparta Praha Tomáši Křivdovi, dosavadnímu členovi představenstva, informují oficiální stránky mistrovského klubu.

Jun 10

Jaromír Bosák: Zadřený český motor a Cristiano Ronaldo

www.seznamzpravy.cz

Fotbalový komentátor Jaromír Bosák glosuje souboj českých fotbalistů s Portugalskem v Lize národů.

Mar 22

Plán, aby v české fotbalové lize hrál tým z Ukrajiny, komplikuje Vyšehrad

www.seznamzpravy.cz

Za korupci spojenou s činností Romana Rogoze byl klub Slavoj Vyšehrad potrestán fotbalovými orgány okamžitým vyřazením ze třetí ligy a pádem o dvě patra soutěží níž. Klub se obrátil na soud, žádá, aby ho hned vrátil do 3. ligy.

Nov 26

Glosář: Sbohem, Evropská ligo. Sparta se trápila

Seznam Zprávy

Dva body nejsou příliš, glosuje fotbalový komentátor Jaromír Bosák zisk českých fotbalových klubů v evropských soutěžích ze čtvrtečního večera.

May 29

Šťastné pondělí: Fotbalový komentátor Bosák hodnotí předvolební sestavy

Seznam Zprávy

Politiku můžeme vidět jako fotbal - jde o to, kdo bude mít víc bodů v tabulce, štědřejší sponzory, věrnější fanoušky, kdo získá titul a kdo naopak sestoupí do druhé ligy.

Dec 8

Glosa Jaromíra Bosáka: Vzhůru do Kataru! Los českým fotbalistům přál

Seznam Zprávy

Los přisoudil českým fotbalistům do kvalifikační skupiny bojů o MS 2022 v Kataru celky Belgie, Walesu, Běloruska a Estonska. Nad výsledkem losu se zamyslel Jaromír Bosák, fotbalový expert a spolupracovník Seznam Zpráv.

Oct 11

Fotbalista žaloval Spartu. Neuspěl, ale na FIFA se hodně divili české specialitě

Seznam Zprávy

Spíš než kvůli jeho výkonům budou na kamerunského fotbalistu Georgese Mandjecka vzpomínat na Spartě v souvislosti se sporem, který tento hráč vyvolal a musela ho řešit FIFA. Hráč si v něm nárokoval 1,2 milionu eur, neúspěšně.

Jul 29

Jaromír Bosák: Svéráz českého fotbalového hostování

Seznam Zprávy

Horké léto, doslova a do písmene. To je program fotbalistů v těchto dnech. Venkovní teploty šplhají přes třicítku a mladíci v kopačkách polykají kilometry v tréninkových areálech. A přitom do začátku nové sezony chybí jen pár dní.

Jun 17

Liga mistrů i Evropská liga se dohrají v srpnu. České týmy si zahrají předkola

Seznam Zprávy

UEFA na tiskové konferenci oznámila plán dohrání letošního ročníku evropských pohárů a představila systém rozehrání soutěží pro příští sezónu. Jak se změny dotknou českých týmů a jejich účasti v předkolech v příští ročníku?

May 15

Jaromír Bosák: Líčidla českého fotbalu se loupou

Seznam Zprávy

Bude se hrát. Hurá. Fotbal se během posledních dnů vyšplhal z ilegality zpět na povrch zemský i v českých a moravských zemích, o Slezsku nemluvě. Fanoušek si konečně, i když jen u televize, zase přijde aspoň trochu na své.