English

Muž, který přivedl Fialu do vedení ODS i za Zemanem: „Občas zavolám na Hrad“

Seznam Zprávy

Pavel Blažek, dlouholetý člen ODS, který se má v nové vládě Petra Fialy stát po osmi letech znovu ministrem spravedlnosti. V rozhovoru pro Seznam Zprávy popsal, čím jsou si s Fialou blízcí a jak mu pomohl do čela ODS.

More from Seznam Zprávy

Apr 25

Doma padouch, venku hrdina: Dvě tváře Petra Fialy

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Ten rozdíl bije do očí čím dál víc. Ve Washingtonu mu naslouchají, v Bruselu mu nabízejí funkce – a doma českému premiérovi Petru Fialovi důvěřuje minimum lidí.

Jan 31

Pět šéfů vlád včetně Petra Fialy v dopise vyzývá k další podpoře Ukrajiny

www.seznamzpravy.cz

Otevřený dopis pětice premiérů zveřejnil list Financial Times. Představitelé Německa, Dánska, České republiky, Estonska a Nizozemska v něm vyzvali k navýšení vojenské podpory Ukrajině.

Dec 29

Diagnóza: Druhé poločasy Jindřicha Trpišovského a Petra Fialy

www.seznamzpravy.cz

Ne vždy se týmu daří od první minuty zápasu. Ale trenér s tím může něco udělat, a ani po poločasové přestávce není zdaleka pozdě.

Dec 26

Dokument: Vánoční projev premiéra Petra Fialy

www.seznamzpravy.cz

Přečtěte si, co zaznělo v projevu Petra Fialy.

Dec 14

Vláda Petra Fialy v poločase: Podívejte se na splněné a porušené sliby

Seznam Zprávy

Vláda Petra Fialy se zavázala splnit stovky slibů. Podrobná grafická analýza 50 z nich ukazuje, jak závazky plní v poločase svého vládnutí.

Dec 13

Eurokomisaře navrhne podle premiéra Petra Fialy hnutí STAN

www.seznamzpravy.cz

Kdo v unijní exekutivě nahradí Věru Jourovou, bude zřejmé po volbách do Evropského parlamentu na jaře příštího roku. Eurokomisaře by mělo navrhnout hnutí STAN.

Nov 6

Šťastný podcast: 70 úspěchů Petra Fialy. Za kolik z nich vděčí Babišovi?

www.seznamzpravy.cz

Které vládní úspěchy patří ve skutečnosti někomu jinému a jak vysoké IQ si naměřil Andrej Babiš ? O tom pojednává dnešní Šťastný podcast, kterým vás provedou Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Nov 5

Růžové brýle Petra Fialy. Vláda zlehčuje dopady drahé elektřiny

Seznam Zprávy

Energetický regulační úřad zveřejnil návrh na růst regulovaných poplatků pro spotřebitele energií. Vyvolalo to poprask, hlavně kvůli elektřině. Padly naděje, že s koncem krize nám energie pěkně zlevní.

Sep 4

Šťastné pondělí: Konec Petra Fialy. Pavel Blažek bude už příští rok premiér

Seznam Zprávy

Tajné schůzky, nedostatek léků, emancipace lidovců i evropské volby. Léto nám napovědělo, jak bude vypadat politická sezona 2023/2024. A tak ve Šťastném pondělí přinášíme predikce, co všechno se do příštího června stane.

Jul 3

TMBK: Autentický záznam ze setkání Petra Fialy s Russellem Crowem

www.seznamzpravy.cz

Na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary dorazily i světové superhvězdy. Jednou z nich byl i Russell Crowe, který se setkal s premiérem Fialou a vyměnil si s ním i nějaké ty lichotky. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Dec 30

Obrazem: První rok premiéra Petra Fialy

Seznam Zprávy

Patříte k jeho fanouškům, nebo ho nemůžete vystát? Podívejte se na nejvýznamnější okamžiky českého premiéra na snímcích z roku 2022.

Apr 11

Erotické povídky Petra Fialy, Devadesátky Dejvického divadla a mizení Pirátů

www.seznamzpravy.cz

Extrasuperprodloužený díl satirického pořadu Šťastné pondělí (bez) Jindřicha Šídla. Moderátorské role se ujal David Novotný a hned začal citovat z knihy erotických povídek Petra Fialy.

Apr 11

Šťastné pondělí: „Sex je jako komunismus.“ Nalezeny erotické povídky Petra Fialy

Seznam Zprávy

Knihy Petra Fialy jako Jak uvařit demokracii nebo Profesor na frontové linii už znáte. Moderátor dnešního Šťastného pondělí bez Jindřicha Šídla David Novotný vám ale odhalí ještě jinou, dlouho utajovanou.

Mar 16

Obrazem: Český internet se baví cestou Petra Fialy na Ukrajinu

www.seznamzpravy.cz

Humor odlehčuje tíživou situaci. Podívejte se na výběr internetových memů, které parodují misi českého premiéra do Kyjeva.

Feb 20

Glosa: „Nahodilé shluky lidí.“ Velká komplikace pro Petra Fialu

Seznam Zprávy

Komentátor Novinek Alexandr Mitrofanov se ve své glose zamýšlí, co bude největší zátěží pro současnou vládu.

Feb 4

Konec pandemie v zemích českých. Alespoň podle Petra Fialy

Seznam Zprávy

Petr Fiala zřejmě vyhlásil vítězství nad omikronem, říká komentátor Martin Čaban. „Rozhodně si ale nemyslím, že otevřením hospod dojde ke stmelení české společnosti,“ dodává v podcastu Stopáž.

Jan 1

Dokument: Novoroční projev premiéra Petra Fialy

Seznam Zprávy

„Tento rok bude pravděpodobně jedním z nejsložitějších a nejtěžších od vzniku samostatné České republiky,“ řekl ve svém novoročním projevu premiér Petr Fiala. Přinášíme vám jeho plné znění.

Dec 17

Takto vypadá kabinet Petra Fialy

Seznam Zprávy

Prezident Miloš Zeman na zámku v Lánech jmenoval vládu Petra Fialy. Odpoledne se první ministři ujmou svých úřadů, zbytek to čeká v sobotu. Podívejte se, kdo nyní vládne Česku.

Nov 28

Chtěl hrát divadlo, nakonec je premiérem. Natočili jsme proměnu Petra Fialy

Seznam Zprávy

Česko bude mít nového premiéra. O tom, jaká byla cesta Petra Fialy do politiky, jak měnil ODS i jak se změnil on sám, je nový díl publicistického pořadu Terén.

Oct 18

Šťastné pondělí: Jak dopadne Petr Fiala? Všechny vlády ODS skončily katastrofou

Seznam Zprávy

Bojíte se vysokých cen elektřiny a plynu? Vláda má řešení: Kupte si teplé ponožky. Další díl satirického pořadu Jindřicha Šídla.