English

Omikron je důvodem k obavám, nikoli panice, vzkázal Američanům Biden

Seznam Zprávy

Prezident Joe Biden promluvil v pondělí k Američanům kvůli šíření nové varianty covidu-19 nazvané omikron. Biden ocenil reakci Jihoafrické republiky a zdůraznil důležitost očkování. Prezident také vyloučil lockdown.

More from Seznam Zprávy

Mar 13

V boji o post amerického prezidenta se znovu utká Biden s Trumpem

www.seznamzpravy.cz

V rámci procesu primárek oba získali dostatečný počet delegátů, aby si prezidentské nominace zajistili. Trump i Biden své oponenty v nominačním procesu porazili naprosto jednoznačně.

Sep 21

Zelenskyj dorazil do Bílého domu. V Kongresu ho mluvit nenechali

www.seznamzpravy.cz

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj narozdíl od loňského prosince jednal s americkými zákonodárci jen za zavřenými dveřmi. Na vystoupení na plénu podle republikánského šéfa Sněmovny reprezentantů nebyl čas.

Sep 12

Prezident Biden bude čelit vyšetřování

Seznam Zprávy

Předseda sněmovny reprezentantů, republikán Kevin McCarthy, oznámil, že navrhne zahájení vyšetřování prezidenta Joea Bidena. Podle něj má být vyšetřován kvůli kvůli obchodním aktivitám své rodiny.

Feb 10

Americký prezident Biden přiletí do Polska. Setká se tam i se zástupcem Česka

www.seznamzpravy.cz

Americký prezident Joe Biden bude od 20. do 22. února v Polsku, píše Reuters s odkazem na Bílý dům.

Oct 21

Americké volby ovlivní fenomén Trump. Prezident Biden má důvod bát se o práci

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Za necelé tři týdny proběhnou ve Spojených státech všeobecné volby, jejichž hlavním tématem je inflace a ekonomika. Pokud se k moci dostanou republikáni, zbylé dva roky Bidenova období budou pro demokraty bolestivé.

Feb 21

Biden slíbil boj s klimatickou krizí. V cestě má Kongres

Seznam Zprávy

Svůj ambiciózní plán pro boj s klimatickou změnou představil už během předvolební kampaně. Teď má Joe Biden Bílý dům pod kontrolou už déle než rok. A naplnění svých slibů se ani zdaleka nepřiblížil.

Oct 29

Neobvyklé jednání papeže a prezidenta. Podívejte se, jak zahájil Biden cestu po Evropě

Seznam Zprávy

Americký prezident Joe Biden zahájil evropské turné, svou teprve druhou zahraniční cestu. Nejdříve se setkal s papežem Františkem ve Vatikánu. A jejich jednání hned agentury označily za nebývalé.

Sep 11

Spojené státy si připomínají útoky z 11. září. Biden vyzval k jednotě

Seznam Zprávy

Svět si připomíná 20. výročí teroristických útoků z 11. září 2001. Památku obětí už v pátek uctil americký prezident Joe Biden, v sobotu se k němu připojili i jeho předchůdci a také zahraniční státníci.

Aug 16

Joe Biden je kvůli Afghánistánu pod palbou kritiky

Seznam Zprávy

Rychlý postup Tálibánu mnohé zaskočil, to největší překvapení však nejspíš zažil prezident Spojených států Joe Biden. Na toho se nyní valí vlna kritiky kvůli stažení amerických vojáků z Afghánistánu.

Jun 8

Biden pozval ukrajinského prezidenta Zelenského do Bílého domu

www.seznamzpravy.cz

Joe Biden pozval ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského do Bílého domu. Oznámil to v pondělí poradce amerického prezidenta pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Feb 4

Joe Biden pozastaví stahování americké armády z Německa

Seznam Zprávy

Bývalý prezident USA Donald Trump loni v červnu ohlásil, že chce zásadně snížit počet vojáků v Německu, a to až o 12 000.

Jan 21

Biden nařídil návrat USA k Pařížské dohodě. Američany vyzval k jednotě

Seznam Zprávy

Novým prezidentem USA je oficiálně Joe Biden. Ve středu večer složil inaugurační slib, ale stihl i podepsat řadu nařízení, jimiž zvrátil některé z kroků předchozí administrativy. V pořadu Oslavujeme Ameriku pak vyzval k jednotě.

Jan 20

Složí přísahu a zamíří do Bílého domu. Kdo je Joe Biden, nový prezident USA?

Seznam Zprávy

Složit přísahu na schodech Kapitolu a převzít americkou vládu. Takové plány si teď dělá demokrat Joe Biden. Šestačtyřicátý šéf Bílého domu, který v listopadových volbách porazil republikána Donalda Trumpa.

Jan 19

Co udělá Joe Biden jako první? Usnadní život imigrantům

Seznam Zprávy

Nově zvolený americký prezident Joe Biden první den v úřadě představí návrh nového přistěhovaleckého zákona. Nový návrh bude počítat s rychlejším získáním amerického občanství.

Nov 29

Joe Biden si hrál se psem a způsobil si zlomeniny zánártí

Seznam Zprávy

Zvolený americký prezident Joe Biden si při hře se psem Majorem přivodil nepatrné zlomeniny zánártí. Úřad prezidenta původně oznámil, že Biden při hře se psem uklouzl a vymkl si kotník.

Oct 31

Předpověď: Na 90 procent se příštím prezidentem USA stane Joe Biden

Seznam Zprávy

Současnému prezidentovi může ve volbách pomoci pouze zázrak. A ani by nás to vzhledem k uplynulým čtyřem letům nemělo překvapovat.

Oct 24

Joe Biden: Kdo je kandidát na prezidenta, jenž se postaví Donaldu Trumpovi?

Seznam Zprávy

Začátkem listopadu vyvrcholí nejočekávanější politická událost roku – volby amerického prezidenta. Proti stávajícímu šéfovi Bílého domu Donaldu Trumpovi se jako protikandidát postavil dlouholetý senátor Joe Biden.

Apr 12

Demokratické primárky na Aljašce vyhrál Joe Biden

Seznam Zprávy

Demokratický prezidentský kandidát Joe Biden zvítězil v dalších primárkách a jasně kráčí k nominaci do boje o Bílý dům. Senátora Bernieho Sanderse, který už prezidentské volby vzdal, porazil na Aljašce o více než 10 procent hlasů.

Mar 17

AP: Joe Biden zvítězil v primárkách ve státě Washington

www.seznamzpravy.cz

Bývalý americký viceprezident Joe Biden zvítězil v demokratických primárkách ve státě Washington, které se konaly minulý týden. Informovala o tom dnes agentura AP, podle které tak Biden opanoval pět ze šesti států, v nichž se 10. března…

Mar 11

V demokratických primárkách vítězí Joe Biden

www.seznamzpravy.cz

Po úterním pokračování demokratických primárek je nejblíže vítězství bývalý viceprezident Joe Biden. Senátora Bernieho Sanderse porazil ve čtyřech ze šesti států, včetně důležitého Michiganu.