English

Nový ministr zdravotnictví je tu. Co od Válka čekat?

Seznam Zprávy

„Vlastimil Válek stejně jako čtyři ministři před ním nenastupuje jako ministr zdravotnictví, ale jako ministr covidu. A právě v této oblasti je absence jeho plánů nejpatrnější,“ říká komentátor Seznam Zpráv Martin Čaban.

More from Seznam Zprávy

May 7

TMBK: Stále chybí ministr pro vědu. TOP 09 hledá, kde se dá

www.seznamzpravy.cz

Markéta Pekarová Adamová nebyla spokojená s Helenou Langšádlovou, veřejnost zase s Pavlem Tulejou. Křeslo ministra pro vědu je teď neobsazené. Jako by „to nikdo nechtěl dělat“. Koláž TMBK pro Seznam Zprávy.

May 7

Předsednictvo TOP 09 navrhlo na ministra poslance Marka Ženíška

Seznam Zprávy

Vedení TOP 09 navrhlo další jméno na post ministra pro vědu a výzkum. Má jím být dlouholetý poslanec a spoluzakladatel strany Marek Ženíšek. Nominaci musí ve čtvrtek potvrdit výkonný výbor.

May 6

Náhradník náhradníka. V TOP 09 se po ostudě s Tulejou mluví o novém ministrovi

Seznam Zprávy

V úterý se znovu sejde předsednictvo TOP 09, aby řešilo, kdo nahradí Helenu Langšádlovou ve funkci ministra pro vědu a výzkum.

May 3

„Velká drobnost,“ obhajuje Pekarová pochybení kandidáta TOP 09 na ministra

www.seznamzpravy.cz

Už v pondělí by měl do vlády nastoupit nový ministr pro vědu a výzkum. Helenu Langšádlovou TOP 09 z vlády stáhla, pracovala prý sice dobře, ale práci špatně prodávala. Dokáže nízké preference strany zvednout bývalý rektor Tuleja?

Apr 28

Nový ministr vzejde ze 4 kandidátů, řekl Válek. Já už favorita mám, uvedla Pekarová

Seznam Zprávy

Po rezignaci Heleny Langšádlové (TOP 09) z pozice ministryně pro vědu a výzkum volí TOP 09 ze čtyř kandidátů – třech mužů a jedné ženy. Mezi možnými nástupci jsou Matěj Ondřej Havel a Pavel Tuleja.

Apr 25

„Nechtěl ani kandidovat.“ Kdo může být nový ministr za TOP 09

Seznam Zprávy

V roli ministra pro vědu a výzkum by Helenu Langšádlovou mohl vystřídat její stranický kolega z poslaneckých lavic Matěj Ondřej Havel. Je jedním z těch, o kterých se hovoří. TOP 09 jméno oznámí příští týden.

Nov 11

TOP 09 dál povede Pekarová Adamová, sekundovat jí nově bude Válek

www.seznamzpravy.cz

Jedna z vládních stran volí své vedení. Na místě předsedkyně se nic nemění, Tomáše Czernina vystřídal Vlastimil Válek, který dokonce získal více hlasů než znovuzvolená předsedkyně.

Nov 10

Risk v TOP 09: Neviditelného šlechtice vystřídá upovídaný ministr

Seznam Zprávy

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová vsadila na pokračování koalice Spolu, vyzyvatele nemá.

Dec 22

Válek: Situaci máme pod kontrolou, léky už jsou. Ministr vytvořil speciální tým

www.seznamzpravy.cz

Ministerstvo zdravotnictví reaguje na výpadky léků dalším krokem. Vytvořilo speciální pracovní skupinu, která se bude scházet každý týden. Rozkolísání trhu s léky ale může trvat i rok.

Jul 14

Povinné roušky nebudou. Debatu ani nevedeme, řekl ministr Válek

www.seznamzpravy.cz

Ani při rostoucích číslech nakažených covidem vláda nechce zavádět povinné roušky či respirátory. „Není to dobrá cesta,“ řekl ministr zdravotnictví v Brně.

May 4

Ministr Válek: Respirátory ve zdravotnictví skončí nejpozději příští týden

www.seznamzpravy.cz

Po ukončení pandemické pohotovosti, které musí potvrdit Sněmovna, skončí poslední plošná opatření. Nebude dál ale ani možné nařídit zdravotním pojišťovnám, aby hradily jeden PCR test měsíčně bez žádanky.

Apr 18

Poslanec Bendl i neúspěšní kandidáti TOP 09. Kdo radí ministrům?

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy získaly seznamy poradců z 15 ministerstev, dva ministři jména utajují. Na dosud neveřejných soupisech jsou k nalezení například exministři Petr Bendl či Jan Blatný. Kdo pobírá honorář a kdo pracuje zdarma?

Feb 18

Ministr Válek se z chyb poučil a rapidně se zlepšil, říká šéfka TOP 09

Seznam Zprávy

Čas do prezidentských voleb se krátí. Řešením pro vládní strany by podle šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové bylo podpořit nestranickou osobnost.

Feb 17

Válek bude jednat s pojišťovnami o jednom preventivním PCR testu zdarma měsíčně

www.seznamzpravy.cz

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) chce se zdravotními pojišťovnami jednat o hrazení jednoho preventivního PCR testu měsíčně.

Dec 17

Nový ministr zdravotnictví je tu. Co od Válka čekat?

Seznam Zprávy

„Vlastimil Válek stejně jako čtyři ministři před ním nenastupuje jako ministr zdravotnictví, ale jako ministr covidu. A právě v této oblasti je absence jeho plánů nejpatrnější,“ říká komentátor Seznam Zpráv Martin Čaban.

Nov 24

Vlevo dole: Skončí Válek dřív, než bude jmenován ministrem zdravotnictví?

Seznam Zprávy

První krizí, kterou bude muset řešit vláda Petra Fialy, je epidemie. Člověk by čekal, že nový kabinet má promyšlený plán. Je tu přece jeho Anticovid tým, který v opozici přinášel alternativní návrhy k opatřením Babišovy vlády.

Nov 6

Válek jako ministr zdravotnictví? „Jeho“ post koalice nabízela lidovcům

Seznam Zprávy

Během jednání o rozdělení resortů dostali zástupci KDU-ČSL nabídku, aby řídili resort zdravotnictví, nakonec ji ale odmítli.

Oct 12

Já ministrem zdravotnictví? Sebevražedná mise, ale kývl bych, říká Válek

Seznam Zprávy

Ministr zdravotnictví patří v době epidemie covidu k nejsledovanějším politikům v zemi. Šéf poslanců TOP 09 Vlastmil Válek je připravený nevděčnou úlohu v nové vládě přijmout.

Apr 23

Část škol přechází na PCR testy

Seznam Zprávy

Stále více základních škol přechází k testování žáků PCR testy. Nejsou totiž spokojené s kvalitou antigenních testů, které jim dodává stát. PCR testy si hradí školy samy, v některých případech se na ně skládají i rodiče žáků.

Mar 24

Komentář: Kdo bude ministr zdravotnictví? A není to jedno?

Seznam Zprávy

Jestli premiér nemá odvahu svěřit politickou funkci politicky zkušenému člověku, ať se na výměnu ministra zdravotnictví raději vykašle.