English

Fotky z Almaty: Ohořelá auta, vyrabované obchody, obrněnci v ulicích

Seznam Zprávy

Protesty v Kazachstánu neustávají. Do největší a nejbohatší ze středoasijských zemí už dorazili cizí vojáci z postsovětských republik, které tam povolal kazašský prezident na pomoc s potlačením nepokojů.

More from Seznam Zprávy

May 25

Při požáru v zábavním centru v Indii přišlo o život nejméně 24 lidí

www.seznamzpravy.cz

Mezi oběťmi, jejichž počet může ještě stoupnout, je i mnoho dětí. Příčina požáru centra zatím není známá.

Apr 13

Muž v obchodním centru v Sydney zabil šest lidí

www.seznamzpravy.cz

Šest lidí zemřelo po útoku nožem v nákupním centru v Sydney. Policie útočníka zastřelila. Záchranáři z centra evakuovali stovky lidí.

Feb 8

Tisíce lidí demonstrovaly v centru Atén proti zákonu o vysokých školách

www.seznamzpravy.cz

Více než 15 000 protestujících se ve čtvrtek sešlo v centru Atén, aby se postavili proti plánům řecké konzervativní vlády povolit od příštího roku v zemi soukromé univerzity.

Jan 10

Dvojice propalestinských akcí v centru Prahy přilákala desítky lidí

www.seznamzpravy.cz

Na shromáždění na Hradčanském náměstí lidé protestovali proti tomu, aby prezident Petr Pavel jel na oficiální státní návštěvu Izraele. Hrad ale zatím o takové cestě neinformoval.

May 7

Střelec povraždil v nákupním centru u Dallasu devět lidí

www.seznamzpravy.cz

K ozbrojenému útoku došlo v nákupním centru ve městě Allen, které leží asi 40 kilometrů severovýchodně od Dallasu. Muž vystoupil z auta a začal pálit na kolemjdoucí.

Mar 2

Benátky nad Jizerou letos vybudují v centru města pumptrackovou dráhu

www.seznamzpravy.cz

Benátky nad Jizerou letos vybudují na nevyužívaném prostoru nedaleko centra města pumptrackovou dráhu se dvěma okruhy. Radní města minulý týden vybrali firmu Marosana Worxx, která s pracemi začne na jaře.

Jan 26

Pardubice připravují proměnu náměstí Republiky v centru města

www.seznamzpravy.cz

Pardubice do několika let opraví a promění část náměstí Republiky, které je v centru u historické zóny. Proměna zahrne zeleň a parkování u Zelené brány, kostela, podchodu a banky.

Nov 29

V centru Prahy vyrostla největší solární elektrárna města. Velká jako hřiště

www.seznamzpravy.cz

Kongresové centrum v Praze se nyní v nouzovém případě po krátkou dobu obejde bez jakýchkoli dodávek energií. Může za to nově postavená střešní fotovoltaická elektrárna o ploše sedmi tisíc metrů čtverečních. Ušetří díky ní miliony.

Aug 26

V centru Bruselu vjela dodávka na terasu restaurace. Šest lidí je zraněných

www.seznamzpravy.cz

V centru Bruselu v pátek odpoledne vjela dodávka na terasu restaurace a zranila šest lidí. Mluvčí bruselské prokuratury večer uvedla, že v Antverpách zadrželi podezřelého.

Jul 14

Rusko v centru města zabilo 22 lidí, včetně dětí. „Nacisté,“ říká Moskva

Seznam Zprávy

Ruský raketový úder na město Vinnycja ve střední části Ukrajiny zabil 22 lidí, informuje server Ukrainska Pravda s odkazem na ukrajinské úřady.

Mar 26

Liberec chce získané pozemky v centru města upravit do léta

www.seznamzpravy.cz

Liberec chce získané pozemky v dolním centru města, v lokalitě známé jako Papírové náměstí, upravit do léta. Dočasně na nich vytvoří 40 parkovacích míst.

Feb 22

Uherské Hradiště koupí za 42 milionů korun klášter v centru města

www.seznamzpravy.cz

Uherské Hradiště odkoupí od františkánů barokní klášter a přilehlé pozemky v centru města. V pondělí to schválili zastupitelé města, pro nákup hlasovalo 19 z nich, dalších 8 se zdrželo.

Dec 6

V centru Prahy protestovaly stovky lidí proti vládním opatřením

Seznam Zprávy

Odpůrci vládních protiepidemických opatření se odpoledne sešli na Václavském a Palackého náměstí. Demonstrace stovek lidí končila před sídlem vlády.

Nov 26

Požár v centru Prahy zastavil dopravu. Hasiči evakuovali 12 lidí

www.seznamzpravy.cz

V pražské Ječné ulici ve čtvrtek ráno hořel byt, požár zkomplikoval dopravu v centru města. Hasiči z domu pomohli 12 lidem.

Oct 23

Pardubice připravují obnovu alejí v centru města

www.seznamzpravy.cz

Pardubice připravují obnovu alejí v Jahnově ulici a zčásti na náměstí Republiky. Chtějí na revitalizaci získat dotace z norských fondů. Z peněz by mohly i zaplatit územní studii městské zeleně.

Sep 4

V centru Prahy se rozpoutal ostrý boj o lidi, kteří jsou ochotní dát si kafe

Seznam Zprávy

Zahraniční turisté v centru Prahy stále chybí, restauratéři dělají vše, aby přilákali zákazníky. Zlevňují, vylepšují nabídku a místo práce v kanceláři obsluhují.

Jul 30

Beroun kvůli vedru zprovoznil v centru města mlžnou bránu

www.seznamzpravy.cz

Beroun kvůli horkému počasí zprovoznil v centru města mlžnou bránu. Osvěžit se pod ní mohou lidé v horní části Husova náměstí poblíž kašny.

Jul 4

V centru Ostravy vyroste sportovní hala pro tři tisíce lidí

Seznam Zprávy

V Ostravě se chystá stavba nové multifunkční sportovní haly s kapacitou až tři tisíce diváckých míst. Určená je k pořádání větších jednorázových sportovních i kulturních akcí. Hotová má být v roce 2023.

Jun 18

Pozemky, jež chce Liberec v centru města, mají hodnotu 48 milionů Kč

www.seznamzpravy.cz

Pozemky v oblasti takzvaného Papírového náměstí v dolním centru Liberce, o něž usiluje radnice, mají podle posudku hodnotu 48,4 milionu korun.

Jun 11

Plzeň má v centru města sdílené prostory pro mladé inovační firmy

www.seznamzpravy.cz

Plzeňská společnost BIC (podnikatelské inovační centrum), které téměř 30 let podporuje podnikání menších a začínajících firem, zahájila provoz sdílených kanceláří v centru města.