English

Rusko nevylučuje nasazení vojáků v Latinské Americe

Seznam Zprávy

Rusko by mohlo v případě dalšího zhoršení vztahů se Spojenými státy kvůli Ukrajině přistoupit k nasazení svých vojáků v regionu Latinské Ameriky. Dosavadní jednání s USA označila Moskva za „neúspěšná“.

More from Seznam Zprávy

Jun 11

V Dánsku byla zadržena Ruska pro podezření ze špionáže

www.seznamzpravy.cz

Ruská občanka, kterou zadržela dánská tajná služba, je podezřelá, že „umožňovala zahraniční tajné službě operovat v Dánsku“. Případ má souviset s ruským státním fondem, který posílal poslal statisíce dolarů různým osobám.

Jun 9

Případ zadrženého Jihoameričana: Stopy vedou do Ruska

Seznam Zprávy

Podle zdrojů Seznam Zpráv se dostali kriminalisté tomuto muži na stopu na základě mezinárodní spolupráce.

Jul 15

Rusko zřejmě odvolalo velitele spojeného s masakry v Buči

Seznam Zprávy

Vladimir Seliverstov stál v čele 106. výsadkové divize, která čelí obviněním z účasti na masakrech v Buči a Irpini. Jde o dalšího ruského generála, kterého ministerstvo obrany v posledních týdnech po vzpouře vagnerovců odvolalo.

Apr 22

Německo a Rusko si navzájem vyhostilo diplomaty, uvádí Moskva

Seznam Zprávy

Rusko vyhostí přes 20 německých diplomatů poté, co Berlín označil za nežádoucí osoby obdobný počet ruských diplomatických pracovníků, uvedla dnes agentura RIA Novosti. Berlín se zatím nijak nevyjádřil.

Mar 28

Moskva připravila past na firmy opouštějící Rusko

www.seznamzpravy.cz

Každá firma opouštějící Rusko bude muset přispět do jeho státní kasy. Tlak na společnosti, které až doteď zůstaly, se tak nejspíš ještě zvýší. Kritice se nevyhnou: Buď budou podnikat v zemi agresora, nebo přímo přispějí na válku.

Jan 17

Rusko ztrácí spojence, nové hledá v Latinské Americe

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Rusko je kvůli invazi na Ukrajinu téměř izolované od západních trhů. To ruské představitele donutilo hledat obchodní a politické partnery i v jiných částech světa. Mimo jiné tak pozornost míří i na země Latinské Ameriky.

Jan 4

Případ Putinova pašeráka není ojedinělý. Rusko pašeráctví legalizovalo

Seznam Zprávy

Kauza odhalená Seznam Zprávami je jen součástí systému, ve kterém se ruská federace snaží obcházet sankce uvalené západními zeměmi nejen pašováním přes moře a pevninu, ale i podporou šedé ekonomiky.

May 15

Pravé Rusko začíná za Moskvou, je to bezbarvá země, říká fotografka

Seznam Zprávy

Velkým tématem byl pro ni odsun sovětských vojsk z Československa. Do Sovětského svazu, respektive do Ruska, se podívala mnohokrát. A nejen podívala, samozřejmě především fotila. Hostem Ušáku byla fotografka Dana Kyndrová.

Apr 15

„Putin si na námořnictvu zakládá.“ Křižník Moskva a další ztráty, které Rusko zabolely

Seznam Zprávy

Potopení ruského křižníku Moskva jen jako pomyslný vrchol ledovce ruských ztrát na Ukrajině, které každým dnem rostou. Ruská armáda podle Ukrajiny i nezávislých pozorovatelů ztratila například téměř tři tisíce obrněných vozidel.

Apr 14

Online: Křižník Moskva se potopil, potvrdilo Rusko

www.seznamzpravy.cz

Rusko útočí na Ukrajinu, situaci sledujeme v online reportáži.

Mar 11

Kdo půjčil Rusku, sčítá ztráty. Moskva chce platit v bezcenném rublu

www.seznamzpravy.cz

Pravděpodobnost, že Rusko splatí svůj zahraniční dluh, se rapidně snižuje. Putinův režim dočasně zastavil vyplácení úroků zahraničním investorům. A ti mohou dostat své půjčky zpět, ale splacené v téměř bezcenných rublech.

Mar 9

Jednání ministrů Ukrajiny a Ruska je pro Moskvu porážka, říká bývalý diplomat

Seznam Zprávy

„Rusko využívá Turecko proti Západu. Velice se mu hodí, že člen NATO vystupuje tímto disidentským způsobem,“ komentuje pro SZ turkolog Tomáš Laně postoj Ankary k válce na Ukrajině. Turecko teď bude hostit rozhovory obou zemí.

Jan 13

Rusko nevylučuje nasazení vojáků v Latinské Americe

Seznam Zprávy

Rusko by mohlo v případě dalšího zhoršení vztahů se Spojenými státy kvůli Ukrajině přistoupit k nasazení svých vojáků v regionu Latinské Ameriky. Dosavadní jednání s USA označila Moskva za „neúspěšná“.

Dec 21

Všechny pokusy Západu o izolaci Ruska jsou marné, vzkazuje Moskva

Seznam Zprávy

Ministr obrany Sergej Šojgu upozornil, že Rusko spolupracuje s víc než stovkou armád. Západu na úterní poradě resortu obrany hrozil také prezident Vladimir Putin. Rusko je prý připravené reagovat na agresivní politiku i vojensky.

Dec 1

Brazílie hlásí dva případy nákazy mutací omikron, poprvé v Latinské Americe

www.seznamzpravy.cz

Mutace omikron je na území Latinské Ameriky. První případy a další podezření hlasí Brazílie.

Jun 16

Biden po jednání s Putinem: Jsem pro Ameriku, nejsem proti Rusku

Seznam Zprávy

Setkání amerického prezidenta Joea Bidena s ruským protějškem Vladimirem Putinem skončilo předčasně. Podle Putina bylo jednání konstruktivní, podle Bidena si Rusko zoufale snaží udržet postavení světové velmoci.

Apr 15

Prymula o vakcínách: Už se rozhodněte, zda jsem pro Ameriku, nebo pro Rusko

Seznam Zprávy

Česko se i po třech a půl měsících očkování proti covidu potýká s nedostatkem vakcín a exministr Prymula, dnes poradce prezidenta, který získává i angažmá u privátních společností působících ve zdravotnictví, v tom zanechal stopu.

Mar 16

Moskva pohrozila, že za měsíc může v Rusku úplně zablokovat Twitter

Seznam Zprávy

Rusko za měsíc může zablokovat na svém území Twitter, pokud tato sociální síť nevyhoví ruským požadavkům a neodstraní údajně zakázaný obsah. Podle Moskvy Twitter na žádosti nereaguje.

Jan 25

Sankce pro Rusko zatím nebudou. EU chce s Moskvou jednat z očí do očí

www.seznamzpravy.cz

Evropská unie se neshodla na sankcích vůči Rusku kvůli zatčení Alexeje Navalného. Přestože mnoho členských zemí po tvrdé reakci volalo, proti bylo například Německo nebo Lucembursko. Ve hře je i Nord Stream 2.

May 15

Stáhněte zprávy o mrtvých v Rusku, nebo uvidíte, vyhrožuje Moskva

www.seznamzpravy.cz

Britský deník Financial Times si spolu s americkým listem The New York Times vysloužily kritiku přímo od ruského ministerstva zahraničí i výhrůžku od poslance Státní dumy. Moskvě se nelíbí jejich články o počtu obětí covid-19.