English

Král Dakaru Násir Al-Attíja je obojživelník jako Ester Ledecká

Seznam Zprávy

Vypadá trochu jako kmotr a je movitým šejkem jedné z nejvlivnějších katarských rodin. Říkají mu „Princ dun“ a v 51 letech počtvrté ovládl Rallye Dakar.

More from Seznam Zprávy

Apr 4

Argentinský prezident zrušil tisíce pracovních míst. Došlo k potyčkám s policií

www.seznamzpravy.cz

V Argentině se opět protestuje. Důvodem je nejnovější ekonomické opatření prezidenta Javiera Mileiho, který se rozhodl dát výpověď 15 tisícům státních zaměstnanců. Patří k nim pracovníci ministerstev, která chce Milei zrušit.

Apr 3

Argentinský prezident plánuje uplatnit „neochvějný nárok“ na Falklandy

www.seznamzpravy.cz

Argentinský prezident chce získat zpět Falklandy. Sdělil to při ceremoniálu k výročí vypuknutí válečného konfliktu mezi Argentinou a Velkou Británií. Británie kontrovala, že bude „aktivně hájit“ právo ostrovanů na sebeurčení.

Mar 4

Argentinský prezident nechal zavřít státní tiskovou agenturu

www.seznamzpravy.cz

Argentinská státní tisková agentura Télam dnes přestala fungovat. Její stránky i digitální archiv jsou nedostupné.

Feb 11

„Šílenec“ se potkal s „ďáblovým mužem“. Argentinský prezident ve Vatikánu

Seznam Zprávy

Argentinský prezident Javier Milei se poprvé setkal s papežem Františkem. Stane se tak ve Vatikánu při příležitosti kanonizace první argentinské světice. Schůzka s papežem by mohla politikovi pomoci navýšit popularitu.

Dec 11

Argentinská inflace nebude „tak“ hrozná. Ne 45 %, ale 30 %

Seznam Zprávy

Prezident jako žádný jiný – Argentinec Javier Milei – se ujal moci. Pravicový populista v kampani sliboval, že rozmetá veškeré staré pořádky a zemi čeká terapie šokem. Jak postupuje?

Dec 10

Orbán i Zelenskyj na jedné akci? Spojí je neortodoxní argentinský lídr

Seznam Zprávy

Volodymyr Zelenskyj míří do Jižní Ameriky. V Argentině se zúčastní inaugurace nového prezidenta Javiera Mileie. Mezi hosty bude i maďarský premiér Viktor Orbán.

Nov 30

Argentinská policie zadržela Čecha, který byl 25 let na útěku

Seznam Zprávy

Argentinská policie zadržela na severu země Čecha Josefa Šindelku, který se pětadvacet let skrýval před nástupem do vězení - pátrání po něm bylo vyhlášeno v září 1998.

Nov 24

Nový argentinský prezident Milei slíbil přesun ambasády do Jeruzaléma

www.seznamzpravy.cz

Jen dva dny po dramatickém volebním vítězství prohlásil nově zvolený argentinský prezident Javier Milei, že přesune velvyslanectví do Jeruzaléma.

Nov 20

Příštím argentinským prezidentem bude krajně pravicový ekonom Javier Milei

www.seznamzpravy.cz

Vítězství Mileie bude podle agentur pro Argentinu představovat zásadní politickou změnu.

Nov 13

Fanoušci Taylor Swift vedou kampaň proti „argentinskému Trumpovi“

www.seznamzpravy.cz

Argentinu čeká za týden druhé kolo prezidentských voleb, jedním z kandidátů je kontroverzní ekonom Javier Milei, přezdívaný „argentinský Trump“. Proti jeho názorům vystupují nejen fanoušci populární popové zpěvačky.

Aug 16

Od tantrického sexu k favoritovi voleb. Za oceánem boduje „argentinský Trump“

Seznam Zprávy

Prezidentské primárky v Argentině mají překvapivého vítěze. Je jím Javier Milei, bývalý instruktor tantrického sexu, milovník rocku a obdivovatel amerického exprezidenta Donalda Trumpa. Co je nový favorit voleb zač?

Apr 4

Lidé se dostanou v Praze 7 pěšky z Veletržní do Argentinské novým podchodem

www.seznamzpravy.cz

Pražané se v budoucnu dostanou v sedmé městské části pěšky přímo z Veletržní do Argentinské ulice. Začal vznikat více než čtyři stovky metrů dlouhý podchod. Vybuduje ho Správa železnic (SŽ) a zaplatí ho hlavní město.

Aug 19

Francouzská města terorizují jezdci motorodea

www.seznamzpravy.cz

Na rozmachu motocyklové akrobacie v ulicích francouzských měst se v posledních letech podepsaly hollywoodské filmy i v zemi populární gangsta-rap.

Jan 22

„Monsieur Dakar“ Karel Loprais se loučí

Seznam Zprávy

Milovníci Rallye Dakar se dnes naposledy rozloučí s velkým jezdcem nejtěžší automobilové soutěže světa Karlem Lopraisem. Slavný „dakarský“ Čech odešel 30. prosince, pouhé dva dny před zahájením 43. ročníku závodu.

Jan 16

Král Dakaru Násir Al-Attíja je obojživelník jako Ester Ledecká

Seznam Zprávy

Vypadá trochu jako kmotr a je movitým šejkem jedné z nejvlivnějších katarských rodin. Říkají mu „Princ dun“ a v 51 letech počtvrté ovládl Rallye Dakar.

Jan 3

Rallye Dakar: dramatických 44 let na čtyřech kontinentech

Seznam Zprávy

Jmenuje se sice rallye Dakar, ale jede se už potřetí za sebou v Saúdské Arábii a předtím mnohokrát v Jižní Americe. Jak se během 44 let existence tato unikátní soutěž měnila a je to vůbec pořád ještě ten starý dobrý Dakar?

Dec 30

Zemřel legendární Karel Loprais

Seznam Zprávy

Ve věku nedožitých 73 let zemřel závodník Karel Loprais, šestinásobný vítěz Rallye Paříž Dakar v kategorií kamionů. Celý život byl spjat se značkou Tatra.

Oct 17

Cyrana už si zahrál, teď se herec Suchařípa chystá na Rallye Dakar

Seznam Zprávy

Od poloviny 90. letech je hercem na volné noze, i přesto si splnil řadu snů, především v divadelních rolích od Williama Shakespeara. Nejen herectví je ale jeho vášní. Hostem pořadu Ušák byl David Suchařípa.

Aug 22

Obří hlodavci vs. argentinští boháči. Kapybary obsadily bohatou čtvrť

Seznam Zprávy

Zástupy obřích kapybar vtrhly do bohaté argentinské komunity. Podle mnohých si příroda bere zpět to, co jí patří. Příchod hlodavců v zemi oživil debaty o životním prostředí a sociálních nerovnostech.

Oct 30

Fotbalový bůh i ďábel. Argentinský zázrak Maradona slaví, je mu 60 let

Seznam Zprávy

Ze všech kandidátů na pozici nejlepšího fotbalisty všech dob je Diego Maradona ten nejkontroverznější. Jeho neskutečný talent se postavil do kontrastu s jeho svérázným výkladem morálky i mnoha skandály a excesy. Dnes je mu 60 let.