English

Johnson měl během lockdownu narozeninovou oslavu

Seznam Zprávy

Britský premiér Boris Johnson měl narozeninovou oslavu během první koronavirové uzávěry na jaře 2020, uvedla dnes televizní stanice ITV. V té době platily přísné restrikce zakazující společenská shromáždění uvnitř budov.

More from Seznam Zprávy

Jan 13

Útraty v pubech během fotbalového mistrovství pomohly britské ekonomice

www.seznamzpravy.cz

Hrubý domácí produkt (HDP) Británie se v listopadu proti předchozímu měsíci překvapivě zvýšil o 0,1 procenta, přispělo k tomu i mistrovství světa ve fotbale. Oznámil to dnes britský statistický úřad.

Dec 21

Británie porušuje dohodu o brexitu, rozhodl soud v Londýně

www.seznamzpravy.cz

Systém po občanech EU, žijících před brexitem v Británii, podle soudu nezákonně vyžaduje opětovné podání žádosti o povolení k pobytu.

Oct 23

Souboj o britského premiéra. Půjde Johnson proti Sunakovi?

Seznam Zprávy

Bývalý britský ministr financí Rishi Sunak kandidaturu na funkci britského premiéra potvrdil, bývalý ministerský předseda Johnson se zatím nevyjádřil. Jeho příznivci ale tvrdí, že do volby jde.

Sep 23

Během ruské invaze padlo 9000 ukrajinských vojáků, řekla náměstkyně ministra

Seznam Zprávy

Ukrajinští představitelé opakovaně korigují počty padlých ukrajinských vojáků, které udává ruská strana. Místo desetitisíců se údajně jedná o tisíce.

Jul 7

Tlak na Johnsona stoupá. Z britské vlády odešel další ministr

www.seznamzpravy.cz

Opustit řady britské vlády se po několika dalších rozhodl i ministr pro záležitosti Walesu Simon Hart. Zpravodajský server BBC News uvedl, že počet ministrů a dalších vládních úředníků, kteří rezignovali, vystoupal již na 44.

Jul 5

Dva ministři odstoupili kvůli Johnsonovi, britskému premiérovi hrozí pád

Seznam Zprávy

Johnsonův osud závisí na tom, zda se ostatní členové jeho kabinetu rozhodnou stát při něm, nebo se přidají ke vzpouře, která může ohrozit jeho pozici.

Jan 24

Johnson měl během lockdownu narozeninovou oslavu

Seznam Zprávy

Britský premiér Boris Johnson měl narozeninovou oslavu během první koronavirové uzávěry na jaře 2020, uvedla dnes televizní stanice ITV. V té době platily přísné restrikce zakazující společenská shromáždění uvnitř budov.

Jan 19

Glosa: Boris Johnson je Čech. Jiné vysvětlení není

Seznam Zprávy

Chybí jen, aby britský ministerský předseda zvolal: „To prase bylo hladové!“

Jan 17

Johnson lže, o večírku během lockdownu věděl, tvrdí jeho bývalý poradce

Seznam Zprávy

Britský premiér Boris Johnson podle svého bývalého poradce Dominica Cummingse věděl o tom, že se v jeho rezidenci během celostátní koronavirové uzávěry chystal večírek. Cummings uvedl, že je ochotný to odpřisáhnout.

Sep 14

Zemřela matka britského premiéra. Žena, která mu neříkala Borisi

Seznam Zprávy

Malířka portrétů zemřela náhle a pokojně v londýnské nemocnici. Uvedla to rodina v prohlášení.

May 10

Další skandál Borise Johnsona. Kdo zaplatil dovolenou premiéra?

Seznam Zprávy

Britský premiér Boris Johnson čelí kritice kvůli dalšímu údajnému porušování pravidel. Žhavou diskuzi tentokrát vzbudila otázka nejasného financování jeho předloňské dovolené v Karibiku.

Apr 25

Johnson vs. Cummings. Exporadce britského premiéra přišel se sérií obvinění

Seznam Zprávy

Bývalý poradce britského premiéra Borise Johnsona Dominic Cummings vytáhl do boje proti svému někdejšímu šéfovi. V příspěvku na svém blogu zveřejnil obvinění, která rozbouřila britské politické vody.

Dec 30

Za pět minut dvanáct. Britští poslanci schválili dohodu o brexitu

Seznam Zprávy

Jednání mezi EU a Velkou Británií o vztazích po brexitu vyústila v dohodu. Jak se změny v ekonomických vztazích promítnou v praxi, začneme poznávat od začátku nového roku.

Sep 21

Vojtěch není jediný. Během pandemie skončili ministři i celá vláda

Seznam Zprávy

Ministr, eurokomisař nebo i celý kabinet. Pandemie koronaviru má na svědomí i politické oběti, tou zatím poslední je český ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Důvodem bylo porušení opatření i podezřelé zakázky.

May 15

Boris Johnson: Musím zhubnout. A Británie taky

www.seznamzpravy.cz

O jeho zdraví se strachovala většina Britů. Boris Johnson se ale z nejhoršího dostal a vrátil se s novým posláním - zamést s obezitou. Věří totiž, že k cestě do nemocnice mu napomohla jeho láska k nočnímu pojídání choriza a sýrů.

Apr 6

Boris Johnson zůstává v nemocnici

Seznam Zprávy

Jak je na tom premiér Johnson? Otázka, která poslední dny pálí Velkou Británii. Detaily se různí, nicméně jedno je jisté – Boris Johnson má stále covid-19. A leží v londýnské nemocnici.

Apr 6

Boris Johnson je na jednotce intenzivní péče

Seznam Zprávy

O zdravotním stavu Borise Johnsona média spekulují od jeho včerejší návštěvy nemocnice, kde měl dle svých slov absolvovat „rutinní testy“. Podle nejnovějších zpráv byl ale Johnson dnes večer převezen na jednotku intenzivní péče.

Mar 27

Teplota a úporný kašel. Koronavirem se nakazil i Boris Johnson

www.seznamzpravy.cz

Nákaza novým typem koronaviru dostihla zatím nejvýše postaveného světového politika. Pozitivně testovaný je britský premiér Boris Johnson. Zpráva přišla v okamžiku, kdy je právě Spojené království jednou z nejvíc zasažených zemí.

Mar 15

Komentář: Jak dopadne hrozivý risk Borise Johnsona?

www.seznamzpravy.cz

Británie se rozhodla dosáhnout takzvané kolektivní imunity. Premiéru Johnsonovi to může přinést slávu, ale taky to může stát život statisíce Britů.

Mar 11

Nakazila i premiéra? Britská poslankyně s koronavirem byla u Johnsona na recepci

www.seznamzpravy.cz

Chaotické scény v britském parlamentu. Dvě kanceláře patřící konzervativní poslankyni a jejímu týmu byly uzavřeny a odděleny od zbytku prostor páskou poté, co se u Nadine Dorriesové a jednoho z jejích asistentů potvrdil nový typ koronaviru…