English

„Ukažte premiérovi dveře.“ Johnson bojoval v parlamentu o přežití

Seznam Zprávy

Emotivní přestřelky v Dolní sněmovně. Tak vypadalo další grilování britského premiéra kvůli aféře Partygate. Boris Johnson nebojoval jen o přízeň veřejnosti, ale hlavně vlastní strany.

More from Seznam Zprávy

Jan 30

Boris Johnson: Putin mi před invazí vyhrožoval raketou

Seznam Zprávy

Někdejší britský premiér Boris Johnson řekl, že mu ruský prezident Vladimir Putin v telefonátu před ruskou invazí na Ukrajinu pohrozil raketovým úderem. Britský politik mu na druhé straně nastínil následky vpádu do sousední země.

Jul 8

Komentář: Boris Johnson se už Churchillem 2.0 nestane

www.seznamzpravy.cz

Umí být vtipný, okouzlující i charismatický. Je pracovitý, pokud je třeba udělat to, co ho baví. Co naopak nemá: pokoru, trpělivost, empatii, schopnost vyjednávat a dělat kompromisy, ochotu zapomenout na své ego.

Jul 7

Fotky: Věčný boj se skandály a s kily podle Borise Johnsona

Seznam Zprávy

Britský premiér neustál, že držel ochrannou ruku nad možným sexuálním predátorem. Dějiny jej budou znát jako politika, který dotáhl brexit. Ale také měl příliš blízko ke stranickým sponzorům, klamal parlament, klamal veřejnost.

Jul 7

Boris Johnson končí: „Opouštím nejlepší práci na světě“

Seznam Zprávy

Boris Johnson rezignuje z pozice šéfa britské Konzervativní strany. Až partaj zvolí jeho nástupce, hodlá odejít i z místa premiéra. Johnson neustál tlak po sexuální aféře jednoho z poslanců, jehož prosadil do vedoucí pozice.

Jun 6

Boris Johnson ustál hlasování o důvěře. Bude to jeho „začátek konce"?

Seznam Zprávy

Britský premiér Boris Johnson večer ustál hlasování o důvěře. Podpořilo ho 211 poslanců vládní Konzervativní strany, proti bylo 148.

Apr 12

Za zakázané večírky v lockdownu Boris Johnson zaplatí. Doslova

Seznam Zprávy

Během koronavirových lockdownů si užíval večírky v Downing Street, teď zaplatí. Londýnská policie dala Borisu Johnsonovi pokutu. Jde o vyústění kauzy, jež by mohla britského premiéra stát místo.

Feb 4

Trochu Mr. Bean, trochu Trump. Boris Johnson na útěku ze zoo

Seznam Zprávy

Seznamte se: britský premiér v nesnázích.

Jan 19

Glosa: Boris Johnson je Čech. Jiné vysvětlení není

Seznam Zprávy

Chybí jen, aby britský ministerský předseda zvolal: „To prase bylo hladové!“

Jan 10

„Přineste si vlastní chlast.“ Další večírková aféra Borise Johnsona

Seznam Zprávy

Rok 2021 byl pro Borise Johnsona náročný. Kromě pandemie covidu-19 Velkou Británii zaměstnávaly i jeho četné skandály. A zdá se, že od nich nebude pokoj ani letos.

Dec 4

Labouristé nahlásili Borise Johnsona policii. Za loňské vánoční večírky

Seznam Zprávy

Britský premiér Johnson měl údajně loni v době nejtvrdšího lockdownu pořádat vánoční večírky. Labourističtí poslanci vyzvali britskou policii, aby zprávy o údajném porušování pandemických pravidel na Downing Street 10 prošetřila.

Nov 22

Britští konzervativní poslanci navrhují posílat migranty na Falklandy

Seznam Zprávy

Přes Lamanšský průliv směrem do Velké Británie připlouvá stále více žadatelů o azyl. Země řeší, jak tomu náporu čelit. Část poslanců z Konzervativní strany navrhuje, aby vláda nově příchozí posílala do svých zámořských území.

Aug 18

Glosa: Boris Johnson abstinuje. Na dálku mu připíjím!

Seznam Zprávy

Britský premiér je živoucím důkazem, že padesátníci, kteří usínají na gauči se sklenicí vína a před půlnocí rabují ledničku, mají světu stále co nabídnout.

May 10

Další skandál Borise Johnsona. Kdo zaplatil dovolenou premiéra?

Seznam Zprávy

Britský premiér Boris Johnson čelí kritice kvůli dalšímu údajnému porušování pravidel. Žhavou diskuzi tentokrát vzbudila otázka nejasného financování jeho předloňské dovolené v Karibiku.

Sep 14

Automobilový sektor varuje před dopady brexitu bez dohody

Seznam Zprávy

Evropský automobilový průmysl kvůli koronavirové krizi zaznamenal stomiliardovou ztrátu. Prohloubit by ji mohl brexit bez dohody. Proto sektor vyzval Evropskou unii a Velkou Británii k dosažení dohody o volném obchodu.

Jul 7

Boris Johnson se vměšuje do našich záležitostí, stěžuje si Čína

Seznam Zprávy

Čínský velvyslanec ve Spojeném království obvinil britského premiéra Borise Johnsona z vměšování do cizích záležitostí kvůli nabídce, díky které mohou tři miliony obyvatel z Hongkongu získat britské občanství.

May 15

Boris Johnson: Musím zhubnout. A Británie taky

www.seznamzpravy.cz

O jeho zdraví se strachovala většina Britů. Boris Johnson se ale z nejhoršího dostal a vrátil se s novým posláním - zamést s obezitou. Věří totiž, že k cestě do nemocnice mu napomohla jeho láska k nočnímu pojídání choriza a sýrů.

Apr 6

Boris Johnson zůstává v nemocnici

Seznam Zprávy

Jak je na tom premiér Johnson? Otázka, která poslední dny pálí Velkou Británii. Detaily se různí, nicméně jedno je jisté – Boris Johnson má stále covid-19. A leží v londýnské nemocnici.

Apr 6

Boris Johnson je na jednotce intenzivní péče

Seznam Zprávy

O zdravotním stavu Borise Johnsona média spekulují od jeho včerejší návštěvy nemocnice, kde měl dle svých slov absolvovat „rutinní testy“. Podle nejnovějších zpráv byl ale Johnson dnes večer převezen na jednotku intenzivní péče.

Mar 27

Teplota a úporný kašel. Koronavirem se nakazil i Boris Johnson

www.seznamzpravy.cz

Nákaza novým typem koronaviru dostihla zatím nejvýše postaveného světového politika. Pozitivně testovaný je britský premiér Boris Johnson. Zpráva přišla v okamžiku, kdy je právě Spojené království jednou z nejvíc zasažených zemí.

Mar 15

Komentář: Jak dopadne hrozivý risk Borise Johnsona?

www.seznamzpravy.cz

Británie se rozhodla dosáhnout takzvané kolektivní imunity. Premiéru Johnsonovi to může přinést slávu, ale taky to může stát život statisíce Britů.