English

Stehlíková: Diagnóza na dálku je lepší než lži, že prezidentovi nic není

Seznam Zprávy

Pražský hrad požaduje po psychiatričce Džamile Stehlíkové omluvu a milion korun kvůli výrokům o zdraví prezidenta Zemana. Předžalobní výzvu zveřejnil Hrad na svém webu. Plánuje lékařka omluvu?

More from Seznam Zprávy

Apr 28

Portugalský prezident otevřel téma otrokářství. Chce odškodnit bývalé kolonie

www.seznamzpravy.cz

Zrušit dluhy bývalým koloniím, nebo jim posílat peníze? Portugalský prezident Marcelo Rebelo de Sousa nastínil možnosti, jak by se jeho země měla vypořádat s dědictvím otrokářství. „Nejde to zamést pod koberec,“ řekl.

Feb 12

Bývalá ministryně Parkanová žaluje stát o téměř 9 milionů korun

Seznam Zprávy

Obvodní soud se už příští týden začne zabývat případem exministryně Vlasty Parkanové. Ta podala žalobu o milionové odškodnění kvůli neoprávněnému trestnímu stíhání.

Feb 2

Bývalý golfový areál v Praze-Klánovicích se bude dražit za 46,4 milionu korun

www.seznamzpravy.cz

Bývalý golfový areál s budovou někdejší klubovny v Praze-Klánovicích je po dvou letech znovu na prodej. Vlastník se loni dostal do insolvence.

Jan 11

Karlovy Vary prodají bývalý hotel Trocnov za 58,8 milionu korun

www.seznamzpravy.cz

Město Karlovy Vary prodá bývalé lázeňské sanatorium Trocnov za 58,8 milionu korun. O koupi projevil zájem jediný zájemce, proto se bývalý hotel prodá za nejnižší cenu, kterou město požadovalo.

Dec 27

Za práci sester u prezidenta zaplatil Hrad 2,4 milionu, další péče nejistá

Seznam Zprávy

Jaká bude zdravotní péče, až Miloš Zeman opustí v březnu 2023 úřad prezidenta? Soukromá firma Senior Home Group je ochotna pokračovat, smlouva jí však vyprší v den, kdy Zeman skončí ve funkci.

Oct 19

Hrad přijde kvůli Balákovi o 30 milionů korun

www.seznamzpravy.cz

Sněmovna na návrh skupiny koaličních poslanců odebrala prezidentské kanceláři 30 milionů korun. Jde o peníze na lesní hospodářství z letošního státního rozpočtu, který poslanci v nové podobě včera schválili.

Sep 29

Poslanci chtějí vzít Hradu 30 milionů a dát je na prevenci závislosti na alkoholu

Seznam Zprávy

Poslanci dnes ve druhém čtení projednávají státní rozpočet pro letošní rok. Připravili k němu 31 pozměňovacích návrhů, které mají peníze posouvat mezi jednotlivými kapitolami.

Aug 24

Za péči sester o prezidenta v Lánech zaplatil Hrad už 1,7 milionu korun

Seznam Zprávy

O Miloše Zemana v Lánech už devět měsíců nepřetržitě pečují ošetřovatelky soukromé firmy. Prezidentská kancelář za to nyní platí 160 až 170 tisíc korun měsíčně, přibližně stejnou částku hradí také zdravotní pojišťovna.

May 3

Další kandidát na prezidenta: Na Hrad chce teolog Ivo Mareš

www.seznamzpravy.cz

Do boje o Hrad se chce zapojit Ivo Mareš, teolog a tiskový mluvčí Diakonie.

Jan 23

Stehlíková: Hrad po mně chce milion za slova o Zemanově cirhóze

Seznam Zprávy

Prezidentská kancelář žádá po psychiatričce a bývalé ministryni pro lidská práva Džamile Stehlíkové milion korun a omluvu za její výroky, že zdravotní problémy prezidenta Miloše Zemana souvisí s alkoholickou jaterní cirhózou.

Jan 19

Za péči o prezidenta zaplatil Hrad už téměř půl milionu korun

Seznam Zprávy

Za zdravotní péči v listopadu Kancelář prezidenta republiky firmě Senior Home Group zaplatila 79 420 korun, faktura za prosinec byla vystavena na částku 399 300 korun. Další peníze by měla firma dostat od zdravotní pojišťovny.

Dec 21

Bývalá radní chce za opencard 6,6 milionu, kauza jí prý zničila i zdraví

Seznam Zprávy

Bývalá pražská radní Eva Vorlíčková (TOP 09) se žalobou domáhá 6,6 milionu korun za nemajetkovou újmu způsobenou trestním stíháním v kauze opencard.

Oct 26

Změna u prezidenta. Kvůli stavu Miloše Zemana vznikne lékařské konzilium

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy zjistily, že o stavu prezidenta Miloše Zemana se poradí nově vzniklé konzilium. Jeden z jeho členů je dosluhující rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima, který potvrdil, že sbor lékařů začne jednat a vydá i prohlášení.

Oct 15

Bývalý americký prezident Clinton je kvůli infekci v nemocnici

Seznam Zprávy

Bill Clinton je od úterý hospitalizován v kalifornské nemocnici. Na twitteru to oznámil jeho mluvčí Angel Ureňa, podle kterého se stav někdejšího státníka zlepšuje. Stanice CNN informovala, že má Clinton podezření na infekci krve.

Sep 19

Ranař prezidentem. Bývalá boxerská superstar chce vést Filipíny

Seznam Zprávy

Senátor filipínského parlamentu a sportovní ikona Manny Pacquiao dnes oznámil svou kandidaturu na post prezidenta ve volbách v příštím roce.

Jul 9

Kolik stojí stát se sousedem prezidenta USA? „Jen“ pár desítek milionů korun

Seznam Zprávy

V pondělí bude na prodej sousedství s prezidentem Spojených států. Sídlo s pěti ložnicemi chtějí současní majitelé předat dál za 2,39 milionu dolarů. Pro nové vlastníky to znamená potýkat se s přísnými bezpečnostními opatřeními.

Apr 23

Bývalý politik ANO chce 10 milionů jako provizi za dodávku respirátorů

Seznam Zprávy

Petr Novák, bývalý manažer Jihočeských nemocnic a rovněž někdejší politik Babišova hnutí ANO, tvrdí: „Byl jsem prostředník při stamilionových obchodech se státem.“ Chce za to deset milionů. Odmítá ovšem říct, co přesně dělal.

Mar 10

Novým prezidentem Peru se chce stát bývalý brankář Borussie Dortmund

Seznam Zprávy

Budoucím peruánským prezidentem se může stát bývalý profesionální fotbalista George Forsyth. V předvolební kampani slibuje boj s korupcí, obnovení ekonomiky a důvěry v politiku.

Nov 15

Začíná soud s bývalým poslancem. Kvůli směnkám za 11 milionů pro opilce

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy získaly kompletní znění obžaloby někdejšího politika TOP 09. Podle policie okradl podnikatele, který se upíjel k smrti. Klíčový posudek psychiatrů ale tuhle verzi rozbíjí.

May 20

Letecký most s Čínou kvůli koronaviru stál Česko 708 milionů korun

Seznam Zprávy

Ministerstvo vnitra zaplatilo 708 milionů korun čínské firmě Eastern Air Logistics za 49 letů, které byly součástí leteckého mostu, další dva byly fakturovány mimo.