English

Chcípl PES chystá generální stávku. Kdo jsou lidé, kteří se neštítí šibenic

Seznam Zprávy

Iniciativa Chcípl PES se zpočátku bila za fungování hospod během covidových vln. Přerostla ve hnutí, jež organizuje odbory, pořádá demonstrace a chystá generální stávku. V pozadí jsou naštvaní podnikatelé i postavy krajní pravice.

More from Seznam Zprávy

Mar 8

Chcípl PES vozí uprchlíky, naštval tím část fanoušků

www.seznamzpravy.cz

Rozkolem prochází původně antivaxerské hnutí Chcípl PES. Organizuje pomoc uprchlíkům, což mnoha příznivcům vadí. „Mezi podporovateli Chcípl PES jsou často sobci. I nyní odmítají pomoc válečným uprchlíkům,“ míní analytik Máca.

Feb 16

Chcípl PES zveřejnil adresy poslanců. „Je to útok na rodiny, děti,“ řekl Fiala

Seznam Zprávy

Adresy trvalých bydlišť nakonec z výzvy zmizely. Chcípl PES prý reagoval na včerejší dění ve Sněmovně, kdy vládní koalice protlačila prodloužení jednací doby, a ztížila tím obstruování opoziční SPD.

Feb 13

Kanadská policie rozehnala odpůrce očkování. Na hranici s USA se zatýkalo

Seznam Zprávy

Kanadské bezpečnostní složky v neděli zasáhly proti zbytkům protestujících na důležitém mostě Ambassador Bridge na kanadsko-americké hranici.

Feb 10

Jde o peníze, našli díru na trhu, hodnotí expert hnutí Chcípl PES

Seznam Zprávy

Novela pandemického zákona dorazila do Senátu a opět vyvolala nevole skupiny protestující proti protiepidemickým opatřením. Ta dorazila do Prahy už ve středu večer. Co je jejím cílem?

Feb 8

Policie začala prověřovat Rakušana na základě oznámení od Chcípl PES

Seznam Zprávy

Policie začala prověřovat, zda se ministr vnitra a předseda STAN Vít Rakušan jako někdejší kolínský starosta nedopustil porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Feb 3

Chcípl PES chystá generální stávku. Kdo jsou lidé, kteří se neštítí šibenic

Seznam Zprávy

Iniciativa Chcípl PES se zpočátku bila za fungování hospod během covidových vln. Přerostla ve hnutí, jež organizuje odbory, pořádá demonstrace a chystá generální stávku. V pozadí jsou naštvaní podnikatelé i postavy krajní pravice.

Jan 20

Do Česka míří nová vakcína, má potenciál oslovit i odpůrce očkování

Seznam Zprávy

Vakcína od Novavax je vyráběná „tradiční metodou.“ Výrobci tvrdí, že počítají i s omikronem a látku chtějí i nadále vylepšovat.

Jan 11

Policisty, kteří vystoupili na akci Chcípl PES, čeká kárné řízení

Seznam Zprávy

Policisty, kteří v minulých dnech vystoupili na demonstracích organizovaných hnutím Chcípl PES proti povinnému očkování proti covidu-19, čeká kárné řízení. Se zjištěním přišel server Neovlivní.cz.

Jan 9

„Je to šílený experiment.“ V Praze se sešli odpůrci povinného očkování

Seznam Zprávy

Na pražském Václavském náměstí se v neděli sešli odpůrci povinného očkování proti covidu-19. Protestující po vládě požadují zrušit vyhlášku o povinném očkování pro vybrané profese a lidi nad 60 let.

Dec 29

Další iniciativa žádá Válka o zrušení vyhlášky o povinném očkování

Seznam Zprávy

Signatáři uvedli několik lékařských i politických důvodů, kvůli nimž je podle nich vyhláška o povinném očkování „bezprecedentním selháním medicíny, práva a morálky“.

Nov 7

A tetanus máš? ptá se odpůrců očkování uznávaný neurochirurg

Seznam Zprávy

Jdeme špatnou cestou, zdravotnictví máme příliš, přibývají další pracoviště a mladí lékaři nemají šanci získat rutinu, hodnotí situaci nejen ve svém oboru Vladimír Beneš, přednosta Ústavu klinických neurooborů z pražské ÚVN.

Oct 31

Přehledně: Jak od pondělí zpřísnila covidová opatření, aby přiměla lidi k očkování

Seznam Zprávy

Od pondělí si lidé v Česku musí začít platit testy na covid. Současně se zkrátí jejich platnost. A například v hospodách má nově obsluha povinnost kontrolovat bezinfekčnost hostů.

Sep 9

Pozor na ozbrojené odpůrce očkování, varuje italská policie

www.seznamzpravy.cz

Italská policie varuje před výzvami k ozbrojeným útokům, které na sociálních sítích šíří odpůrci očkování. Útoky byly plánované na víkendové protivládní protesty. Kvůli podněcování k zločinu policie vyšetřuje osm lidí.

Aug 27

Hnutí Chcípl PES svolává defenestraci. Volání po násilí maskuje „humorem“

Seznam Zprávy

Hospodský Jakub Olbert a bývalý poslanec ODS Jiří Janeček svolávají lidi k další pražské defenestraci. „Vezměte vše potřebné na svržení zločineckých poslanců,“ apelují. Podle politologa má výzva zřetelný násilný rozměr.

Aug 23

Odpůrci očkování napadli mediální dům v Londýně

Seznam Zprávy

Davy demonstrantů vtrhly do sídla televizní produkční společnosti ITN v centru Londýna. Protestovali proti covid pasům a očkování dětí. Novináře nazvali teroristy. Nadávky si vysloužil zejména dlouholetý moderátor Jon Snow.

Apr 21

Hnutí Chcípl PES vyslalo z Prahy po Česku pojízdné kadeřnictví

www.seznamzpravy.cz

Politické hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES dnes vyslalo v rámci kampaně po České republice pojízdné kadeřnictví. V něm se budou moci lidé nechat ostříhat nebo si koupit pivo.

Apr 6

„Vyroste z vás kráva.“ Kde se vzali odpůrci očkování

Seznam Zprávy

Pandemie je vůle Boží, tajný sen panovnice i plán spřádaný elitami a nad tím vším pak stojí očkování jako příslib tučného zisku z prodeje spásné látky. Všechny tyto konspirační teorie jsou staré jako pravé neštovice.

Jan 29

Obrazem: Příznivci iniciativy Chcípl PES blokovali Úřad vlády

Seznam Zprávy

Před Úřad vlády v Praze dorazilo v pátek odpoledne kolem 50 příznivců iniciativy Chcípl PES, která sdružuje podnikatele nesouhlasící s protiepidemickými opatřeními vlády.

Jan 7

Iniciativa Chcípl PES chystá na neděli další demonstraci v Praze

www.seznamzpravy.cz

Iniciativa za zachování provozu restaurací Chcípl PES chystá na neděli další demonstraci proti vládním opatřením. Začne ve 14:00 na Staroměstském náměstí v Praze. Organizátoři to dnes řekli novinářům.

Oct 19

Policie vyšetřuje 14 útočníků ze Staroměstského náměstí, zadržela 144 lidí

Seznam Zprávy

Podle Nejvyššího státního zastupitelství agresorům z nedělní demonstrace přitěžuje, že na policisty útočili v době vyhlášeného nouzového stavu.