English

Fotky Schillerové platit nebudeme. Ani nebyla členka ANO, vzkázal Babiš

Seznam Zprávy

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš oznámil, že ANO nebude platit za fotky exministryně financí Aleny Schillerové. Ministerstvo financí za jejího působení zaplatilo za fotografa a kameramana téměř dva miliony korun.

More from Seznam Zprávy

Apr 29

Diagnóza: Ministryně selhala. Ale změnit českou vědu je nadlidský úkol

www.seznamzpravy.cz

Nesouhlasím s tím, že ministryně dělala skvělou práci, jen nedokázala své výsledky dobře prezentovat. To není zásadní problém, ale floskule. Hlavní problém je definování smyslu existence ministerstva samotného.

Apr 16

MMF vidí růst české ekonomiky černěji než Ministerstvo financí

www.seznamzpravy.cz

Hrubý domácí produkt (HDP) České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to dnes ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond (MMF).

Apr 4

Andrej Babiš se radikalizoval, říká expert

www.seznamzpravy.cz

Není jisté, jestli se předsedovi ANO Andreji Babišovi podaří u nadcházejících voleb mobilizovat svoje voliče, míní politolog Lubomír Kopeček. Od té doby, co už není premiér, se podle něj ve svých projevech radikalizoval.

Oct 2

Šťastný podcast: ANO vyhlásilo válku České televizi

www.seznamzpravy.cz

Co se bude dít v České televizi a proč s ní po slovenských volbách válčí hnutí ANO, to vám řekne Šťastný podcast ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Apr 16

Glosa: Zachovat Českou poštu? Ano, ale jen jako skanzen

www.seznamzpravy.cz

Svou historickou roli sehrála a nejvýznamnější trh současnosti si nechala frnknout před nosem. Co tedy s Českou poštou? Ořezat na základ a využívat služby odpovídající potřebám 21. století.

Feb 17

TMBK: Andrej Babiš přišel o kamaráda

www.seznamzpravy.cz

V minulosti to byl Babišův snad nejlepší kamarád, nyní si ale Emmanuel Macron hledá nové přátele. A Babišovi se to rozhodně moc nelíbí. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Jan 22

Babiš a české občanství. Pomohla mu změna zákona

Seznam Zprávy

Andrej Babiš má české občanství od roku 2000. Podmínky pro jeho udělení splnil.

Jan 19

Ověřeno: Babiš má české občanství a prezidentem se může stát

www.seznamzpravy.cz

BLUDY VS. FAKTA. Nový projekt Seznam Zpráv až do 2. kola prezidentských voleb ověřuje jednotlivé výroky. Na sociálních sítích se šíří narativ, že Andrej Babiš nemůže být kvůli svému slovenskému původu prezidentem. Není to pravda.

Jan 14

TMBK: Odvolil i Andrej Babiš s chotí

www.seznamzpravy.cz

Návštěva manželů Babišových ve volební místnosti se neobešla bez komplikací. Další provokativní koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Dec 16

TMBK: Andrej Babiš ve škole

www.seznamzpravy.cz

Andreji Babišovi se jeho výstup před žáky základní školy zrovna nepovedl. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Nov 29

Šnobr: Němci pochopili, jak vybrat víc peněz. České ministerstvo financí ne

Seznam Zprávy

Finančník Michal Šnobr v rozhovoru pro Seznam Zprávy popisuje, proč se obává, že návrh na takzvanou válečnou daň soudy smetou ze stolu. Vláda podle něho postupuje v konfliktu s EU. Vadí mu, že politika je v mocenském područí ČEZ.

Sep 26

Ředitel Národního parku České Švýcarsko končí. Ministryně ho odvolala

Seznam Zprávy

Pavel Benda skončí jako ředitel Správy Národního parku České Švýcarsko. Odvolala ho ministryně životního prostředí Anna Hubáčková. Na jeho místo resort vypíše výběrové řízení.

Mar 10

Zemřela Alena Šrámková. Jedna z nejvýraznějších postav české architektury

www.seznamzpravy.cz

Ve věku 92 let dnes zemřela architektka Alena Šrámková, jedna z nejvýraznějších a oceňovaných postav české architektury posledních desetiletí.

Jan 8

Glosa: Alena Schillerová, předsedkyně hnutí ANO

Seznam Zprávy

ANO má teď čas, aby se pokusilo o cosi jako proměnu v běžnou politickou sílu, která se musí vyrovnat s odcházením či aspoň jinou rolí svého otce-majitele.

Nov 9

Kšaft Aleny Schillerové. Ano, bude hůř

Seznam Zprávy

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 9. listopadu.

Feb 8

Komentář: Ministryně financí vydala aktualizovaný ceník odpustků

Seznam Zprávy

Je nebezpečné vytvářet dojem, že když už pravidla porušíte, vykoupíte si čisté svědomí nějakou tou tisícovkou. Zvlášť když už se ani moc nesnažíte předstírat lítost.

Jan 19

Babiš si volal s Merkelovou - hrozba pro české pendlery odvrácena

Seznam Zprávy

Dění kolem koronavirové epidemie ve světě sledujeme v online zpravodajství.

Dec 3

Komentář: Babiš udělal z českých úřadů Pravou blondýnu

Seznam Zprávy

Čtení auditních dokumentů ke střetu zájmů českého premiéra nabízí až mrazivá konstatování v úředním jazyce s jediným významem: Císař je nahý! A občas připomene i hollywoodskou komedii.

Nov 6

Česká televize natáčí hraný dokument Můj život s Bohuslavem Martinů

www.seznamzpravy.cz

Při příležitosti letošního 130. výročí narození skladatele Bohuslava Martinů, které připadne na 8. prosince, natáčí Česká televize (ČT) hraný dokument.