English

Pomůžeme i těm, kdo propadli sítem dotací, ujistila vláda v obcích po tornádu

Seznam Zprávy

Členové kabinetu v čele s premiérem Petrem Fialou jsou v pondělí na návštěvě obcí, které loni v červnu poničilo tornádo. Premiér řekl, že penězi na pomoc zasaženým místům se bude vláda zabývat.

More from Seznam Zprávy

May 20

Z ODS odejdu, pokud mě vyzve Fiala, slíbil Novotný. Premiér řekl, že má jít

www.seznamzpravy.cz

Petr Fiala nepodpoří setrvání Pavla Novotného v ODS. Nepřímo to potvrdil novinářům po zahájení horké fáze kampaně Spolu do eurovoleb. Sám Novotný přitom pro Seznam Zprávy uvedl, že z ODS odejde, vyzve-li ho právě Fiala.

Apr 8

Důchodová reforma je nutná, shodli se prezident Pavel s premiérem Fialou

www.seznamzpravy.cz

Premiér s prezidentem projednali výsledky slovenských voleb, plány vlády, důchodovou a penzijní reformu a válku na Ukrajině.

Mar 20

Firma z Česka má hodnotu přes miliardu dolarů. Pomohl talent českých ajťáků

Seznam Zprávy

Hotelový startup Mews získal od investorů dalších sto milionů dolarů. Hodnota firmy přeskočila miliardu dolarů, a stala se tak třetím českým „jednorožcem“. Loni utržila 2,5 miliardy korun, zkraje roku pohltila už osmou firmu.

Jan 12

Sníh taje a voda stoupá. Francie požádala české hasiče o prodloužení pomoci

Seznam Zprávy

Kvůli vysokým teplotám Francie požádala české hasiče o prodloužení pomoci. Hasičský záchranný sbor na místo vysílá nový tým. V neděli by měl vystřídat hasiče, kteří ve Francii už týden zasahují.

Sep 13

České miliony mohou pomoci ušetřit Hollywoodu miliardy

www.seznamzpravy.cz

Brněnský fond Look AI Ventures zainvestoval do londýnského startupu Electric Sheep, který chce udělat revoluci v postprodukci filmového materiálu.

Jul 6

Ukrajinský prezident Zelenskyj míří do Česka, sejde se s Fialou

www.seznamzpravy.cz

Česká republika patří k pevným spojencům Ukrajiny. I proto se prezident Zelenskyj vydal z Bulharska na návštěvu Prahy, vůbec první od začátku války.

Jan 28

Česko má nového prezidenta. Jak bude vládnout Petr Pavel

Seznam Zprávy

Novým prezidentem České republiky je Petr Pavel. V druhém kole voleb získal XXX procent.

Oct 24

V Českých Budějovicích bude vládnout koalice pod vedením ODS

www.seznamzpravy.cz

Zástupci ODS, Společně pro Budějovice, Pirátů a Jihočechů 2012 podepsali dnes v Českých Budějovicích koaliční smlouvu. Primátorkou bude poprvé v historii Českých Budějovic žena, stane se jí Dagmar Škodová Parmová (ODS).

Oct 10

ODS domluvila v Českých Budějovicích koalici, bude mít primátorku

www.seznamzpravy.cz

Primátorkou bude poprvé v historii Českých Budějovic žena, stane se jí Dagmar Škodová Parmová (ODS).

Jun 26

Odpradávna radí králům i prezidentům. Populistům ale není pomoci

Seznam Zprávy

Srílanští mniši jsou nejen nedílnou součástí místní kultury a společnosti. Odpradávna platí také za věrné poradce vůdců. V krizi, která ostrov pohltila, je každá rada nad zlato. Jenže populisté rady poslouchají, ale nenásledují.

Jun 21

Česká delegace podepsala v Kataru dohodu. Má pomoci v jednání o plynu

www.seznamzpravy.cz

Dohoda o zamezení dvojímu zdanění se ladila několik měsíců a česká vláda si od ní slibuje, že nastartuje obchodní spolupráci.

May 1

Prezident vysvětlil premiéru Fialovi, proč nejmenuje Koudelku generálem

www.seznamzpravy.cz

Prezident Miloš Zeman sdělil premiérovi Petru Fialovi (ODS) za přítomnosti několika osobností z bezpečnostních složek, proč opět nejmenuje ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelku generálem.

Mar 23

Čtyři týdny české pomoci. „Bylo nám hloupé, že jsme u někoho doma,“ říká žena

Seznam Zprávy

Uplynuly čtyři týdny od začátku ruské invaze na Ukrajinu. A stejně dlouhá doba od chvíle, kdy se Češi zapojili do pomoci ukrajinským uprchlíkům, kteří museli opustit své domovy. Co jim dosud Česko nabídlo?

Mar 16

Ukrajinci mohou pomoci české ekonomice, firmy se o ně už nyní „perou“

Seznam Zprávy

Ukrajinci prchající před válkou mohou posílit české hospodářství. Počet volných míst je totiž o 100 tisíc vyšší než počet uchazečů o práci. Firmy tak nabízejí místa pro Ukrajince, a to i vysoce kvalifikované. Kde je lze najít?

Mar 13

Doma se nestihly ani rozloučit, z české pomoci jsou v šoku

www.seznamzpravy.cz

Chtěly zůstat doma na Ukrajině, i když rodiče žijí v Česku. 24. února 2022 se Ivaně a Dianě změnil život. Okamžitě opustily rodný Užhorod. Tady jsou v šoku z toho, jak Češi dokážou uprchlíkům pomáhat. Máte srdce a duši, vzkazují.

Nov 15

Babiš po schůzce se Zemanem: Prezident je na tom dobře, Fialu jmenuje premiérem

Seznam Zprávy

Miloš Zeman měl v Ústřední vojenské nemocnici poprvé od své hospitalizace osobní setkání s premiérem Andrejem Babišem. „Jsem překvapen, jak je na tom prezident dobře,“ řekl Babiš. Zeman prý Fialu jmenuje premiérem.

Oct 29

Glosa: Stěhováky pro premiéra! Petr Fiala by si měl najít lepší domov

Seznam Zprávy

Premiér usazený ve vile s luxusním výhledem na Prahu paradoxně není znakem papalášství, jak se asi obávali někteří Fialovi předchůdci.

Oct 18

Šťastné pondělí: Jak dopadne Petr Fiala? Všechny vlády ODS skončily katastrofou

Seznam Zprávy

Bojíte se vysokých cen elektřiny a plynu? Vláda má řešení: Kupte si teplé ponožky. Další díl satirického pořadu Jindřicha Šídla.

Aug 28

Místo pomoci české ekonomice vláda kupovala dárečky voličům, píší čtenáři

Seznam Zprávy

Ministerstvo financí předpovídá, že zotavení ekonomiky po covidu potrvá Česku déle než většině Evropy. Přesto resort pod vedením Aleny Schillerové vylepšuje plán příjmů rozpočtu. Jak výhled hodnotí čtenáři Seznam Zpráv?

Jun 2

Němci rozjedou pomoc za 130 miliard eur. Pomohou tím i českým firmám

Seznam Zprávy

Němci utratí ve druhé fázi koronavirové pomoci 130 miliard eur, původně se hovořilo maximálně o 100 miliardách eur. To bude velká vzpruha i pro české firmy.