English

Jde o peníze, našli díru na trhu, hodnotí expert hnutí Chcípl PES

Seznam Zprávy

Novela pandemického zákona dorazila do Senátu a opět vyvolala nevole skupiny protestující proti protiepidemickým opatřením. Ta dorazila do Prahy už ve středu večer. Co je jejím cílem?

More from Seznam Zprávy

Jan 10

Dvojice propalestinských akcí v centru Prahy přilákala desítky lidí

www.seznamzpravy.cz

Na shromáždění na Hradčanském náměstí lidé protestovali proti tomu, aby prezident Petr Pavel jel na oficiální státní návštěvu Izraele. Hrad ale zatím o takové cestě neinformoval.

Nov 8

Obrazem: Demonstranti na Václavském náměstí vyzývali Izrael k ukončení bojů

www.seznamzpravy.cz

Další z řady demonstrací na podporu jedné ze stran izraelsko-palestinské války se konala ve středu v podvečer v centru Prahy. Po ukončení bojů v Pásmu Gazy tentokrát volali zastánci Palestinců.

Apr 16

Obrazem: Demonstranti z Václavského náměstí dorazili k Úřadu vlády

Seznam Zprávy

Tisíce lidí se po demonstraci proti bídě na Václavském náměstí v Praze vydaly k Úřadu vlády, kde požadovaly demisi kabinetu Petra Fialy.

Jan 31

Australská policie zatkla více než 600 lidí při akci proti domácímu násilí

www.seznamzpravy.cz

Téměř 650 lidí bylo obviněno v rámci čtyřdenního policejního zásahu zaměřeného na nebezpečné pachatele domácího násilí v Austrálii.

Sep 28

Minuta po minutě z Václavského náměstí: Demonstranti chtějí jednat s Ruskem

Seznam Zprávy

Na Václavské náměstí a v dalších městech se sešly protivládní demonstranti. Seznam Zprávy nabízí dění z centra Prahy a Brna minutu po minutě.

Feb 16

Poslanec vyběhl mezi demonstranty. „Debila ze mě dělat nebudou.“

Seznam Zprávy

Lidoveckého poslance naštvalo lhaní představitelů iniciativy Chcípl PES o tom, že soukromé adresy poslanců dali na Facebook omylem. Vyběhl proto mezi demonstranty.

Feb 16

Chcípl PES zveřejnil adresy poslanců. „Je to útok na rodiny, děti,“ řekl Fiala

Seznam Zprávy

Adresy trvalých bydlišť nakonec z výzvy zmizely. Chcípl PES prý reagoval na včerejší dění ve Sněmovně, kdy vládní koalice protlačila prodloužení jednací doby, a ztížila tím obstruování opoziční SPD.

Jan 24

Odpůrci pandemického zákona šikanují poslance. Zahlcují je e-maily

Seznam Zprávy

Lidé, kteří nesouhlasí s novelou zpřísňující pandemický zákon, začali zahlcovat poslance nesouhlasnými e-maily. Ti jim vzkazují, že „mailová tsunami“ je spíš kontraproduktivní.

Jan 11

Policisty, kteří vystoupili na akci Chcípl PES, čeká kárné řízení

Seznam Zprávy

Policisty, kteří v minulých dnech vystoupili na demonstracích organizovaných hnutím Chcípl PES proti povinnému očkování proti covidu-19, čeká kárné řízení. Se zjištěním přišel server Neovlivní.cz.

Nov 30

Babiš a Vojtěch na závěr rozjíždějí očkovací akci pro víc než 580 tisíc lidí

Seznam Zprávy

V úterý by se mohlo rozhodnout, kdo se bude muset povinně očkovat proti koronaviru. Povinnost očkování by se podle návrhu zavedla od března příštího roku.

Jul 24

V Austrálii protestovaly proti koronavirovým opatřením tisíce lidí

Seznam Zprávy

Tisíce lidí dnes vyšly do ulic Sydney a dalších australských měst vyjádřit nesouhlas s restrikcemi, které úřady zavádějí kvůli zhoršené epidemické situaci způsobené variantou delta. Došlo i na střety s policií a zatýkání.

Jul 13

Moravští vinaři se obávají covidu, preventivně zrušili akci pro 90 tisíc lidí

Seznam Zprávy

Znojemské historické vinobraní, které bylo letos v plánu od 10. do 12. září, se letos ruší a přesouvá na rok 2022. Důvodem je obava z omezení kulturních akcí kvůli koronavirové pandemii.

Apr 16

Pražský hrad je pro lidi uzavřen neprávem, rozhodl soud. Sdružení chystá akci

Seznam Zprávy

Městský soud v Praze vyhověl stížnosti organizace Kverulant, která napadla uzavření Pražského hradu veřejnosti loni v říjnu. Stát argumentoval, že prostory Hradu nejsou veřejným prostranstvím.

Feb 12

Začala platit nová opatření. Co se mění pro lidi v odříznutých okresech

Seznam Zprávy

Půlnocí ze čtvrtka na pátek začala uzávěra tří okresů – Trutnov, Cheb a Sokolov. Důvodem je rychlé šíření covidu-19. Na silnicích hlídkují policisté. Do oblasti je možné vstoupit nebo ji opustit jen v nezbytném případě.

Jan 7

Iniciativa Chcípl PES chystá na neděli další demonstraci v Praze

www.seznamzpravy.cz

Iniciativa za zachování provozu restaurací Chcípl PES chystá na neděli další demonstraci proti vládním opatřením. Začne ve 14:00 na Staroměstském náměstí v Praze. Organizátoři to dnes řekli novinářům.

Sep 14

Pochod hrdinů. Policie se do demonstrantů v Bělorusku pustila ještě před akcí

Seznam Zprávy

Desítky tisíc Bělorusů znovu vyšly do ulic. Tentokrát „Pochod hrdinů“ věnovaly zatčené čelní představitelce opozice Maryji Kalesnikavové a dalším osobnostem, které jsou buď vězněny, nebo je úřady vyhrůžkami vyhnaly ze země.

Sep 13

Nová covidová opatření přehledně: v Praze spustí „akci čisté ruce“

Seznam Zprávy

Podobně jako koronavirová nákaza roste v Česku i počet hygienických opatření. Dotknou se života v Praze, středních Čechách a na jihu Moravy.

Sep 4

Agrofert zrušil akci na Čapím hnízdě pro tisíce lidí

www.seznamzpravy.cz

Už tuto sobotu se měl konat rodinný den pro 6000 lidí na proslulé farmě nedaleko středočeských Olbramovic.

May 13

Jak dostat lidi do práce. Poslanci řeší, zda nesnížit ošetřovné

Seznam Zprávy

Stovky tisíc rodičů pobírajících ošetřovné stále nevědí, jestli budou moci dávku pobírat i poté, co se školy znovu otevřou. Na řešení se nemůže shodnout ani vládní koalice.