English

Napětí na Ukrajině roste. Poslat další zbraně teď není v plánu, uvedl premiér

Seznam Zprávy

Ministerstvo vnitra je stále připravené na to, že v případě žádosti Slovenska vyšle policejní kontingent ke slovensko-ukrajinským hranicím.

More from Seznam Zprávy

Jun 15

TMBK: Čaputová už není prezidentkou. Tohle po ní zůstalo

www.seznamzpravy.cz

Zuzana Čaputová provedla Slovensko skutečně nelehkou dobou. Dnes se njevyššího úřadu ujal Peter Pellegrini. Tohle po sobě jeho předchůkyně zanechala. Koláž TMBK pro SZ.

May 24

Skupina G7 chystá nástroj, jak Ukrajině pomoci za ruské peníze

www.seznamzpravy.cz

Peníze na další balík pomoci pro Ukrajinu by mohly vzejít ze zmražených ruských aktiv. V sobotu o tom budou představitelé nejvyspělejších států G-7 jednat v Itálii.

Feb 15

Jak využít ruská aktiva k pomoci Ukrajině? Dohoda stále chybí

Seznam Zprávy

V zemích EU a G7 se nacházejí zmrazená ruská aktiva v hodnotě kolem 300 miliard dolarů. Vedou se tak debaty o tom, jak tento majetek využít ve prospěch Kyjeva. Zatímco někteří volají po rychlém řešení, jiní nabádají k opatrnosti.

Jan 19

Levná alternativa raket: Britské ministerstvo obrany testuje laserovou zbraň

Seznam Zprávy

Velká Británie poprvé úspěšně zkušebně odpálila vysoce výkonnou laserovou zbraň proti vzdušnému cíli. Podle tamního ministerstva obrany by měl být systém DragonFire levnější než klasické rakety.

Jan 12

Britský premiér Sunak odcestoval do Kyjeva. Navýší pomoc Ukrajině

www.seznamzpravy.cz

Britský premiér na svou současnou návštěvu Kyjeva zamířil v době, kdy se Ukrajina snaží přesvědčit spojence, aby zemi poskytli větší podporu proti invazním silám.

Jan 1

Rozvoj Slovenska je brzděn nekulturností, řekla prezidentka Čaputová

www.seznamzpravy.cz

Volbami se nesmí měnit demokratické hodnoty, na kterých je společnost založená, řekla slovenská prezidentka Zuzana Čaputová ve svém novoročním projevu.

May 7

Slovenská vláda končí. Prezidentka už má jméno nového premiéra

www.seznamzpravy.cz

Po sérii rezignaci ministrů se rozhodl odejít i slovenský premiér Eduard Heger. Prezidentka Zuzana Čaputová nepřijala jeho návrhy na řešení a jmenuje úřednickou vládu v čele s Ľudovítem Ódorem, viceguvernérem centrální banky.

Apr 5

Video: Hořící ministerstvo obrany v Moskvě

www.seznamzpravy.cz

Sídlo ruského ministerstva obrany v centru Moskvy dnes nakrátko zachvátily plameny, uvedla s odkazem na hasiče agentura TASS.

Mar 18

Rusko rozšíří brannou povinnost, tvrdí britské ministerstvo obrany. Chce dosáhnou na vysokoškoláky

www.seznamzpravy.cz

Ve své nejnovější zprávě ministerstvo uvedlo, že poslanci ruské Dumy v pondělí předložili návrh zákona, který má změnit věk pro odvody mužů ze současných 18-27 let na 21-30 let.

Dec 15

Slovenská vláda padla. Prezidentka Čaputová ji odvolá v pátek

Seznam Zprávy

Kabinet Eduarda Hegera končí poté, co mu poslanci po odkladech ve čtvrtek odpoledne vyjádřili nedůvěru. Zemi nejspíše čekají předčasné volby. Na tahu je teď prezidentka Zuzana Čaputová.

Nov 30

Zmrazený ruský majetek půjde na pomoc Ukrajině, potvrdila von der Leyenová

www.seznamzpravy.cz

Evropská unie volá po vzniku soudu, který by za podpory OSN vyšetřoval a stíhal případné ruské válečné zločiny. Přišla také s návrhem, že na obnovu Ukrajiny by mohly putovat zmrazené peníze ruských oligarchů a ruské národní banky.

Feb 1

Čaputová: Rusko ohrožuje i slovenskou svobodu

Seznam Zprávy

Posílení východního křídla NATO je i v zájmu Bratislavy, zdůraznila slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Aliance v posledních dnech uvažuje o vyslání nových vojáků mimo jiné právě na Slovensko.

Jan 7

Britská vojenská loď se srazila s ruskou ponorkou, potvrdilo ministerstvo

Seznam Zprávy

Ruská ponorka v roce 2020 narazila do vlečného sonaru britské válečné lodi Northumberland, která po ní pátrala v severním Atlantském oceánu.

Nov 23

„Jsme nejhorší na světě.“ Zdrcená Čaputová volá po slovenském lockdownu

Seznam Zprávy

Hitem sociálních sítí se stal úterní projev slovenské prezidentky Zuzany Čaputové, který pronesla po návštěvě bratislavské nemocnice. Slovensko se potýká se silnou vlnou epidemie covidu, zvažuje celostátní lockdown.

Nov 16

Děkujeme za slušnost! Den se slovenskou prezidentkou v Praze

Seznam Zprávy

Prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová v Praze navštívila Miloše Zemana, v Senátu obdržela vyznamenání od Miloše Vystrčila a pak položila květinu na Národní třídě. Podívejte se na její den očima fotografa Seznam Zpráv.

Nov 12

Slovenská prezidentka Čaputová se v úterý setká se Zemanem

Seznam Zprávy

Prezident Miloš Zeman se v nemocnici příští týden setká se slovenskou hlavou státu.

Mar 23

Vládní krize na Slovensku: Čaputová vyzvala Matoviče k demisi

Seznam Zprávy

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová dnes vybídla k demisi premiéra Igora Matoviče, který v nynější vládní krizi čelí tlaku části vládní koalice na odchod z čela kabinetu.

Feb 28

Slovenské ministerstvo zdravotnictví potřebuje nový impulz, říká Čaputová

Seznam Zprávy

Ministerstvo zdravotnictví na Slovensku potřebuje nový impulz a restart. Prohlásila to dnes prezidentka Zuzana Čaputová v relaci Na tělo na TV Markíza.

Oct 13

Nechceme skončit jako Češi, chválí Čaputová omezení na Slovensku

Seznam Zprávy

Vývoj dění ve světě v souvislosti s koronavirem sledujeme online.

Mar 3

Čaputová pověří Matoviče sestavením nové slovenské vlády

www.seznamzpravy.cz

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová ve středu pověří Igora Matoviče sestavením nové vlády po sobotních parlamentních volbách, které Matovičovo hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) vyhrálo. Čaputová to oznámila poté, co se v…