English

Praha pozastavuje příjem uprchlíků z Ukrajiny. Nestíhá

Seznam Zprávy

Na 24 hodin zastaví hlavní město příjem uprchlíků z Ukrajiny. Čtyři autobusy by měly lidi, kteří o to budou mít zájem, rozvézt do dalších tří krajů.

More from Seznam Zprávy

Apr 26

Komentář: Bankovní daň není tabu, ale v Česku ji neumíme

www.seznamzpravy.cz

Namísto vymýšlení nových daní by stát mohl klidně uvažovat pouze o omezení nebo přehodnocení mohutných dotací pro bankovní byznys. Jsou v tom desítky miliard.

Mar 12

Polsko, Česko, Německo. To je uhlák Evropy

Seznam Zprávy

Uhlí stále tvoří více než třetinu globální produkce elektřiny. Jeho největším konzumentem jsou asijské státy, které se uhelných elektráren jen tak nevzdají. Naopak některé země Evropy se už od uhlí oprostily.

Feb 16

Pavel: S obnovou Ukrajiny nemůžeme čekat na konec války

www.seznamzpravy.cz

Prezident Pavel na začátek bezpečnostní konference zdůraznil, že není možné s obnovou Ukrajiny čekat na konec války. Dále v rozhovoru s hlavou Černé hory ujistil, že Česko podporuje vstup balkánského státu do EU.

Jan 3

Glosa: Prezident Pavel, kámo mladých

www.seznamzpravy.cz

Většinovou společností bývají mladí lidé tradičně vysmíváni jako generace sněhových vloček a lenochů. Je dobře, že se našel vrcholný politik, který si na ně vzpomněl. Alespoň v novoročním projevu.

Sep 21

Roztržka Polska a Ukrajiny je jen nedorozumění, tvrdí Pavel a Čaputová

www.seznamzpravy.cz

Ukrajinský prezident zemím, které se rozhodly pokračovat v embargu na dovoz ukrajinského obilí, vyčetl, že nepřímo napomáhají Moskvě. Polsko si předvolalo ukrajinského velvyslance a vzkázalo, že „už Ukrajině nedodává výzbroj“.

May 16

Zraněný český medik, který byl v dubnu převezen z Ukrajiny do Česka, zemřel

www.seznamzpravy.cz

Dobrovolníka zasáhl v březnu šrapnel, zranění nejdříve nedovolovala jeho převoz do Česka, podařilo se to až na začátku dubna.

May 8

Nové milosti. Prezident Pavel si ale klade podmínky

Seznam Zprávy

Postup zavedený Milošem Zemanem by po 10 letech mohl skončit. Dosud se na agendě při udělování milostí spolupodílí Ministerstvo spravedlnosti, nově by žádosti mohla posuzovat pouze Kancelář prezidenta republiky.

May 1

Šťastný podcast: Největší bezpečnostní riziko Česka? Prezident Pavel

www.seznamzpravy.cz

Které pořady Česká televize nikdy nesmí zrušit? A proč je Petr Pavel bezpečnostním rizikem? Na to odpoví nový díl satirického Šťastného podcastu ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Apr 18

„Bylo by nám nesmírnou ctí.“ Prezident Pavel zve Karla III. do Česka

www.seznamzpravy.cz

„Vaše Veličenstvo, s manželkou by nám bylo nesmírnou ctí Vás opětovně přivítat v samém srdci Evropy, na Pražském hradě,“ napsal dnes prezident Petr Pavel v dopise králi Karlu III. Do Británie se Pavel chystá na jeho korunovaci.

Apr 3

Prezident Pavel ukázal, kdo mu bude radit

www.seznamzpravy.cz

V poradním týmu prezidenta Petra Pavla budou ústavní právník Jan Kysela, ekonom David Marek, někdejší šéf důchodových komisí Vladimír Bezděk nebo expertka na sociální podporu Lucie Poláková.

Mar 27

Prezident Pavel se přestěhoval na Hrad

www.seznamzpravy.cz

Prezident Petr Pavel se dnes přestěhoval z Hrzánského paláce na Pražský hrad. Potvrdil to tiskový tým prezidenta. Podle mluvčí Markéty Řehákové by odpoledne měl mít Pavel na Hradě první schůzky.

Mar 11

Šéf vagnerovců: Chci kandidovat na prezidenta Ukrajiny

www.seznamzpravy.cz

Velitel vagnerovců a možný budoucí Putinův konkurent Jevgenij Prigožin na videu tvrdí, že chce v roce 2024 kandidovat na post ukrajinského prezidenta.

Jan 29

Pavel o dnešním telefonátu se Zelenským: Na podpoře Ukrajiny se nic nemění

Seznam Zprávy

Nově zvolený prezident Petr Pavel chce nadále podporovat Ukrajinu. Plánuje také cestu do Kyjeva, společně se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Jan 28

Česko má nového prezidenta. Jak bude vládnout Petr Pavel

Seznam Zprávy

Novým prezidentem České republiky je Petr Pavel. V druhém kole voleb získal XXX procent.

Jan 1

Prezident Zelenskyj poděkoval Česku za podporu Ukrajiny na cestě do EU

www.seznamzpravy.cz

S koncem českého předsednictví v EU poděkoval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj Česku a premiérovi Petru Fialovi za podporu Ukrajiny na její cestě do unie.

Dec 31

Popáleniny od pyrotechniky, otravy alkoholem i napadení. Česko slavilo

Seznam Zprávy

V Praze na Václavském náměstí člověk napadl policistu, ten s úrazem hlavy skončil v nemocnici. V ulici Ve Smečkách zas pyrotechnika poškodila 30 oken. I tak vítají lidé v Česku rok 2023.

Nov 24

Rakušan: ČR může přijmout desetitisíce lidí z Ukrajiny

Seznam Zprávy

O migrační situaci dnes v Praze jednali ministři vnitra Česka, Rakouska, Slovenska a Maďarska. Sešli se den před mimořádným zasedáním ministrů členských zemí EU, které do Bruselu svolává vicepremiér Vít Rakušan (STAN).

Nov 18

AP: Kde je Putin? Prezident špatné zprávy z Ukrajiny nechává na jiných

www.seznamzpravy.cz

O Putinovi se svého času říkalo, že osobně dohlíží na vojenské tažení na Ukrajině a dává rozkazy generálům, nyní to ale vypadá, že se soustředí na všechno jiné než na válku.

Mar 7

Praha pozastavuje příjem uprchlíků z Ukrajiny. Nestíhá

Seznam Zprávy

Na 24 hodin zastaví hlavní město příjem uprchlíků z Ukrajiny. Čtyři autobusy by měly lidi, kteří o to budou mít zájem, rozvézt do dalších tří krajů.

Jun 11

Česko není kolonií Evropy, rozohnil se Babiš

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš opět zaútočil na Evropský parlament a opozici. EP podle něj Česku diktuje, kdo v něm má být premiérem.