English

Fiala: Na Čechy nezapomínáme, senioři dostanou výrazně přidáno

Seznam Zprávy

Premiér Fiala má za sebou cestu do válkou zasaženého Kyjeva a teď bude Česko reprezentovat na summitu NATO, kde se bude jednat o pomoci Ukrajině. S jakým plánem do Bruselu pojede? Premiér v exkluzivním rozhovoru pro Seznam Zprávy.

More from Seznam Zprávy

Jun 25

Ukrajinci už dostali první munici z české iniciativy, oznámil Fiala

www.seznamzpravy.cz

Ukrajina se dlouhodobě potýká s nedostatkem dělostřelecké munice. Podle plánu by mohla do konce roku dostat asi půl milionu kusů.

May 28

Fiala: První munice z české iniciativy už brzy dorazí na Ukrajinu

www.seznamzpravy.cz

Ukrajina by podle českého premiéra měla mít právo útočit západními zbraněmi na vojenské cíle na ruském území. Podle šéfa NATO Jense Stoltenberga by to neznamenalo zatažení aliance do konfliktu.

Apr 8

Důchodová reforma je nutná, shodli se prezident Pavel s premiérem Fialou

www.seznamzpravy.cz

Premiér s prezidentem projednali výsledky slovenských voleb, plány vlády, důchodovou a penzijní reformu a válku na Ukrajině.

Mar 29

NATO investuje do startupů, podpoří i české vylepšení dronů

www.seznamzpravy.cz

Severoatlantická aliance investuje do nadějných startupů. Kromě zbraní nebo kyberbezpečnosti se chce více orientovat i na energetiku a klima. V rámci projektu DIANA si na investice vyhradila více než miliardu eur.

Jan 12

Britský premiér Sunak odcestoval do Kyjeva. Navýší pomoc Ukrajině

www.seznamzpravy.cz

Britský premiér na svou současnou návštěvu Kyjeva zamířil v době, kdy se Ukrajina snaží přesvědčit spojence, aby zemi poskytli větší podporu proti invazním silám.

Jul 6

Ukrajinský prezident Zelenskyj míří do Česka, sejde se s Fialou

www.seznamzpravy.cz

Česká republika patří k pevným spojencům Ukrajiny. I proto se prezident Zelenskyj vydal z Bulharska na návštěvu Prahy, vůbec první od začátku války.

Jun 9

Komentář: Polsko ničí i české klima. Fialovi je to asi jedno

www.seznamzpravy.cz

Nová rozsáhlá mezinárodní studie varuje, že oteplování zaviněné člověkem nebývale zrychluje. Současně Polsko uvedlo, že nezavře hnědouhelný důl Turów a elektrárnu na hranici Česka. Padáme do žhavé lávy, ale leckomu je to jedno.

Jan 28

Česko má nového prezidenta. Jak bude vládnout Petr Pavel

Seznam Zprávy

Novým prezidentem České republiky je Petr Pavel. V druhém kole voleb získal XXX procent.

Nov 22

Novým ředitelem národního parku České Švýcarsko bude Petr Kříž

www.seznamzpravy.cz

Novým ředitelem Správy národního parku České Švýcarsko se stane Petr Kříž, který působí v CHKO České středohoří. Ministr životního prostředí Marian Jurečka (KDU-ČSL) ho jmenuje zítra.

Oct 31

Obrazem: Česká vláda v ostřelovaném Kyjevě

www.seznamzpravy.cz

Považuji za naprosto automatické, že Česko bude pokračovat v humanitární i vojenské pomoci Ukrajině, prohlásil premiér Petr Fiala po dnešním zasedání české a ukrajinské vlády v Kyjevě.

Oct 7

Česká vláda pojede do Kyjeva

www.seznamzpravy.cz

Čeští ministři se v Kyjevě 31. října zúčastní zasedání ukrajinské a české vlády. Jednat budou o dopadech ruské agrese i obnově Ukrajiny. Uvedl to mluvčí vlády Václav Smolka.

Sep 17

Fiala: NATO bude pro bezpečnost Česka stále potřeba, čelíme hrozbám

www.seznamzpravy.cz

Dny NATO jsou podle premiéra Petra Fialy (ODS) příležitostí připomenout si, jaký význam má Severoatlantická aliance i pro českou bezpečnost. Její záruky podle něj budou stále potřeba.

Jul 20

Lipavský v Kyjevě: Česko přesvědčuje Evropu o nutnosti větší pomoci Ukrajině

Seznam Zprávy

Český ministr zahraničí Jan Lipavský v Kyjevě prohlásil, že každý den vysvětluje partnerům, že žádná agrese nemůže být zastavena usmiřováním.

May 1

Prezident vysvětlil premiéru Fialovi, proč nejmenuje Koudelku generálem

www.seznamzpravy.cz

Prezident Miloš Zeman sdělil premiérovi Petru Fialovi (ODS) za přítomnosti několika osobností z bezpečnostních složek, proč opět nejmenuje ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelku generálem.

Feb 4

Konec pandemie v zemích českých. Alespoň podle Petra Fialy

Seznam Zprávy

Petr Fiala zřejmě vyhlásil vítězství nad omikronem, říká komentátor Martin Čaban. „Rozhodně si ale nemyslím, že otevřením hospod dojde ke stmelení české společnosti,“ dodává v podcastu Stopáž.

Jan 1

Bude to nejtěžší rok od vzniku Česka, řekl Fiala. Babiš: Pan premiér straší

Seznam Zprávy

Podle premiéra čelí Česko trojímu nebezpečí - růstu cen energií, inflaci a pokračující epidemii covidu.

Nov 15

Babiš po schůzce se Zemanem: Prezident je na tom dobře, Fialu jmenuje premiérem

Seznam Zprávy

Miloš Zeman měl v Ústřední vojenské nemocnici poprvé od své hospitalizace osobní setkání s premiérem Andrejem Babišem. „Jsem překvapen, jak je na tom prezident dobře,“ řekl Babiš. Zeman prý Fialu jmenuje premiérem.

Oct 29

Glosa: Stěhováky pro premiéra! Petr Fiala by si měl najít lepší domov

Seznam Zprávy

Premiér usazený ve vile s luxusním výhledem na Prahu paradoxně není znakem papalášství, jak se asi obávali někteří Fialovi předchůdci.

Jul 20

Komentář: Kašlu na to. Jak český premiér odepsal českou kulturu

Seznam Zprávy

Kultura je v očích širší veřejnosti, Babišových „normálních Čechů“, čímsi podezřelým. Není divu, že v aktuálním předvolebním románu Babišových stratégů má prostor přinejlepším směšný.

Mar 18

Jsem prezident, tedy chudnu. Trump má méně než český premiér Babiš

Seznam Zprávy

Bývalý prezident USA Donald Trump za dobu svého úřadování v Oválné pracovně přišel o 700 milionů dolarů – větší majetek má i český premiér Andrej Babiš. Trumpův byznys výrazně poškodila koronavirová pandemie.