English

Česko poslalo Ukrajincům tanky z 80. let, určitě jim pomohou, říká expert

Seznam Zprávy

Česko poslalo na Ukrajinu tanky z 80. let, které už česká armáda dlouho nepoužívala. V rozhovoru pro Seznam Zprávy to řekl vojenský analytik Dušan Rovenský.

More from Seznam Zprávy

Jun 12

Novinář k sabotážím s ruskou stopou: Není to česká hysterie

Seznam Zprávy

V souvislosti s případem muže, který je kvůli pokusu o žhářský útok v Praze, obviněn z terorismu se objevují další podrobnosti. Cizinec podle zjištění SZ po zadržení řekl, že si ho najali za peníze. Stopy vedou až do Ruska.

May 21

Bělorusko rozšířilo seznam zakázaného dovozu. Je na něm i české pivo

www.seznamzpravy.cz

Omezení dovozu do Běloruska se týká zboží z několika států. Podle Minsku jde o reakci na lotyšské a litevské zákazy dovozu potravinářských a zemědělských produktů z Běloruska.

May 11

Požáry i výbuchy. Seznam útoků s ruskou stopou v Evropě zase bobtná

Seznam Zprávy

Ruské zpravodajské služby oslabilo vyhošťování po začátku války na Ukrajině, ale četnost útoků na cíle v Evropě i USA naznačuje, že opět nabývají na síle, píše ve své analýze server France 24.

Apr 16

Ruskou divadelní režisérku stíhanou kvůli hře zařadili na seznam teroristů

www.seznamzpravy.cz

Ruská režisérka Světlana Petrijčuková je už téměř rok ve vazbě. Úřady ji stíhají kvůli její hře pojednávající o ženách, které se rozhodnou provdat za islámské bojovníky. Teď ji zařadily i na seznam teroristů a extremistů.

Jan 23

ČEZ, EPH, DEK a Kellnerovi. Seznam Zprávy ocenily Českou elitu

Seznam Zprávy

SZ Byznys uzavřely první ročník žebříčku Česká elita. První je ČEZ, další ceny si rozebraly energetický holding EPH, stavebniny DEK a Kellner Family Foundation za charitativní projekt.

Jan 9

Kdo chce šéfovat České poště? Tady je seznam uchazečů

Seznam Zprávy

Ministerstvo vnitra minulý týden potvrdilo, že postoupili čtyři zájemci. Seznam Zprávy nyní zjistily, kdo mezi nimi je.

Apr 26

Česko zařadilo první jméno na sankční seznam

www.seznamzpravy.cz

České Ministerstvo zahraničních věcí více jak rok po zahájení války na Ukrajině zveřejnilo vnitrostátní sankční seznam. Je na něm první jméno, které čeká zmrazení majetku.

Jun 15

Z českých online médií mají největší týdenní zásah Seznam Zprávy

www.seznamzpravy.cz

Seznam Zprávy si v průzkumu Digital News Report drží první příčku v týdenním zásahu mezi online médii. Nadále se také těší vysoké důvěře čtenářů. Studie si také všímá startu podcastové platformy Seznamu Podcasty.cz.

Jun 1

Seznam ruských zvěrstev na Ukrajině bobtná

www.seznamzpravy.cz

Ukrajina identifikovala více než 600 Rusů podezřelých z válečných zločinů na jejím území a přes osm desítek z nich už začala stíhat. Denně však zaznamenává i stovky nových případů.

May 12

Český dodavatel energií se dostal na ruský sankční seznam

www.seznamzpravy.cz

Na ruském odvetném seznamu sankciovaných firem se objevil český dodavatel energií, společnost Vemex Energie.

May 6

Sankční seznam má 1 100 jmen. Chybí oligarchové s českou stopou, vláda mlčí

Seznam Zprávy

Prodají ruští oligarchové svůj český majetek dříve, než budou připsáni na evropský sankční seznam? V případě letecké fabriky v Kunovicích se to už stalo, premiér Fiala ale odmítá, že by vládní úřady byly liknavé.

Feb 21

Zadržet nebo zabít. Rusko má podle USA seznam nepohodlných Ukrajinců

Seznam Zprávy

Spojené státy podle dopisu upozornily na nebezpečí porušování lidských práv v případě ruské invaze ve čtvrtek při vystoupení šéfa diplomacie Antonyho Blinkena před Radou bezpečnosti OSN. Kreml existenci seznamu popřel.

Jan 25

Rusko zařadilo Navalného na seznam teroristů a extremistů

Seznam Zprávy

Soud už loni v červnu označil jako extremistické fondy a štáby spojené s Navalným, které tím také zakázal. Na seznam teroristů se dostali i Navalného spojenci. Znamená to, že budou třeba odříznutí od ruského bankovního systému.

May 16

EU se postavila proti zařazení Česka na seznam ruských nepřátel

Seznam Zprávy

Evropská unie lituje, že Rusko zveřejnilo seznam nepřátelských zemí, na němž je i její členský stát Česká republika. Zařazení na seznam a obvinění Prahy považuje za neopodstatněné a vyzývá Moskvu, aby své rozhodnutí přehodnotila.

Dec 17

Seznam UNESCO obohatil africký kuskus, české ozdoby i finské sauny

Seznam Zprávy

Až do soboty zasedá mezivládní výbor UNESCO, který denně vybírá tradice hodné zanesení na světový kulturní seznam. Letos se vedle konzumace kuskusu či výroby švýcarských hodinek prosadilo i Česko tradiční výrobou vánočních ozdob.

Oct 9

Hledaný finančník s českými kořeny může mít vazby na ruskou FSB

www.seznamzpravy.cz

Vypátrala to skupina Bellingcat, když začala zkoumat pád finanční skupiny Wirecard. Právě v té byl finančník manažerem. Společnost padla, když se ukázalo, že jí chybí téměř 50 miliard korun, které vykazovala ve svém účetnictví.

Sep 23

Šťastné pondělí, České podsvětí a Seznam Zprávy. Hlasujte pro nás v Křišťálovce

Seznam Zprávy

Zpravodajský web Seznam Zprávy a jeho projekty získaly celkem tři nominace na cenu Křišťálová Lupa - Cena českého internetu. Podpořte nás svým hlasem.

Sep 16

Brusel chce snižovat emise. Česká ekonomika dostane dlouhý seznam úkolů

Seznam Zprávy

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová dnes oznámila plán na rok 2030, který počítá se snížením emisí o 55 procent. Změna silně zasáhne Českou republiku, která bude muset strukturálně přeměnit své hospodářství.

Aug 12

Češi nejvíc důvěřují České televizi, na webu vedou Seznam Zprávy

Seznam Zprávy

Vyplývá to z průzkumu AMI Digital Index, který provedla společnost AMI Digital ve spolupráci s agenturou STEM/MARK.

May 14

Miliardář, který sedí v české cele a jde po něm Rusko: Putinovi agenti zkusí české politiky znemožnit

Seznam Zprávy

Rusko již rok a půl žádá Česko, aby mu vydalo ke stíhání k Putinovu režimu kritického podnikatele Vitalije Ginzburga. Ten z české cely poskytl Seznam Zprávám rozhovor, ve kterém varuje český stát před provokacemi ruských úřadů.