English

Bradáčová: Řešíme desítky případů schvalování i popírání zločinů na Ukrajině

Seznam Zprávy

Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová v rozhovoru pro Seznam Zprávy popisuje, jak se sbírají důkazy proti ruským válečným zločincům na Ukrajině. Poukazuje i na nebezpečí plynoucí z informační války.

More from Seznam Zprávy

Jun 18

Šťastný oběžník: Proč je Lenka Bradáčová pořád skoro nejvlivnější Češkou?

www.seznamzpravy.cz

Lenka Bradáčová brzy oslaví dvanáct let ve funkci. Je to nepřiměřeně a nezdravě moc. Žádný český politik nestrávil v jedné funkci takovou dobu a třeba prezidentem můžete být soustavně pouze dvě volební období, tedy deset let.

May 23

Lenka Bradáčová: Je tu nové dobrodružství kriminalistiky, pachatelé mají náskok

Seznam Zprávy

Když před dvanácti lety nastoupila do funkce vrchní státní zástupkyně v Praze, vypadalo to, že není větší téma než korupce. Vývoj informačních technologií ale pozornost zločinců a tím pádem i policie a justice stáčí novým směrem.

Mar 25

Šťastné pondělí: Hokejové MS v Praze ohroženo. Rozhodne Lenka Bradáčová

www.seznamzpravy.cz

Český sport je na vzestupu – na fotbal chodí víc lidí než kdy dřív, hokejem budeme žít celý letošní květen, naše tenistky získávají jeden úspěch za druhým. Jenže pak existuje jedna další, velmi stinná stránka sportu v Česku.

Sep 14

Vrchní soud zrušil rozsudek v kauze Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Rozsudek, podle něhož soudce Jan Šott, zprostil obžaloby bývalého premiéra Andreje Babiše a tehdejší manažerku Agrofertu Janu Nagyovou, už neplatí. Vyplývá to z justiční databáze, v níž je uvedeno, že byl tento verdikt zrušen.

Sep 12

Vrchní soud chce narychlo řešit obžalobu Babiše v kauze Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Odvolací soud v justiční databázi uvedl, že bude tento týden řešit kauzu Čapí hnízdo. To, že bylo jednání svoláno narychlo, dokládá fakt, že Vrchní soud v Praze o jeho nařízení rozhodl během tohoto pondělí.

Jan 9

Kauza Čapí hnízdo ještě nekončí, policie zahájí nové prověřování

Seznam Zprávy

Soudce Městského soudu v Praze Jan Šott, který rozhodoval kauzu Čapí hnízdo, dal podnět žalobcům, aby se zabývali rolí třech svědků. Mohli se dopustit vydírání a křivé výpovědi. Státní zastupitelství se tím bude zabývat.

Jun 27

Policie odložila reklamní větev kauzy Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Druhý případ, v němž se prověřují podezření z podvodů Andreje Babiše a jeho lidí. Žalobce teď rozhodne, jestli vyšetřování opravdu skončí, nebo se v něm bude pokračovat.

Jun 24

Uzavřeno. Policie rozhodla, zda v další kauze stíhat Babiše za Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Policie dokončila práci na druhé větvi kauzy Čapí hnízdo. Týká se podezření, že společnosti spadající pod Agrofert platily farmě u Olbramovic nadhodnocené částky za reklamu.

Dec 7

Žalobci Šarochovi přišel klíčový posudek v kauze Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Znalecký posudek pravosti podpisu pod smlouvou na akcie Farmy Čapí hnízdo byl s celým spisem odeslán do Poslanecké sněmovny. Ta bude řešit, zda vydá poslance Andreje Babiše k trestnímu stíhání.

Nov 30

Důležitý posudek v kauze Čapí hnízdo se opět odsouvá

Seznam Zprávy

Soudní znalec má zdravotní komplikace, a tak pošle žalobci Jaroslavu Šarochovi znalecký posudek nejspíše až příští týden.

Nov 10

O Babiše požádali, důležitý důkaz v kauze Čapí hnízdo se však odkládá

Seznam Zprávy

Vypracování znaleckého posudku, který zkoumá pravost podpisu Andreje Babiše mladšího na převodu akcií Farmy Čapí hnízdo, bude dokončeno nejspíše až na konci listopadu.

Oct 19

Žalobce si v kauze Čapí hnízdo nechal zpracovat nový důkaz

Seznam Zprávy

Na pokyn dozorujícího státního zástupce Jaroslava Šarocha se začal soudní znalec zabývat tím, zda byl na smlouvě ke koupi akcií společnosti Farma Čapí hnízdo zfalšován podpis Andreje Babiše mladšího.

Oct 11

Další odklad v kauze Čapí hnízdo, žalobce musí požádat o nové vydání Babiše

Seznam Zprávy

Vyšetřovatelé budou již potřetí žádat poslance, aby vydali premiéra Andreje Babiše k trestnímu stíhání.

Sep 23

Bradáčová kritizuje žalobce za Čapí hnízdo. Babiše jr. měli vyslechnout dávno

Seznam Zprávy

Vrchní státní zastupitelství v Praze dokončilo takzvanou dohledovou prověrku v případu, v němž je obviněn premiér Andrej Babiš z dotačního podvodu.

Sep 17

Policie ukončila práci na kauze Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Po výslechu dvou svědků se premiér Andrej Babiš a Jana Mayerová musí seznámit se spisem. Ten poté bude předán žalobci, aby rozhodl.

Aug 13

Žalobce asi nestihne kauzu Čapí hnízdo rozhodnout včas, odhaduje Bradáčová

Seznam Zprávy

Kvůli novým důkazům se konečné rozhodnutí v případu, ve kterém je obviněn premiér Andrej Babiš, podle vrchní žalobkyně Lenky Bradáčové možná odsune.

Aug 11

Babiš podal návrh na zastavení trestního stíhání v kauze Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Žalobce Jaroslav Šaroch má v kauze údajného dotačního podvodu při budování farmy Čapí hnízdo rozhodnout o případné obžalobě premiéra Andreje Babiše do konce srpna.

May 31

Policie chce poslat Babiše kvůli kauze Čapí hnízdo před soud

Seznam Zprávy

Policista Pavel Nevtípil definitivně uzavřel vyšetřování kauzy Čapí hnízdo. A přišel se závěrem, který je shodný jako přede dvěma lety. Chce, aby premiér Andrej Babiš skončil u soudu.

Dec 17

Covid brzdí i kauzu Čapí hnízdo. Brání ukončení vyšetřování, říká Bradáčová

Seznam Zprávy

Podle pražské vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové dokončení případu Čapí hnízdo závisí na přeshraniční pomoci. Kvůli pandemii však nemohly být důkazy v případu stíhaného premiéra Andreje Babiše (ANO) doplněny.

Feb 27

Stíhání Babiše mladšího v kauze Čapí hnízdo definitivně skončilo

www.seznamzpravy.cz

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman přezkoumal a ponechal v platnosti usnesení o zastavení stíhání.