English

Kdo dosáhne na 5 000 korun za dítě? Stanjura opravil Jurečku

Seznam Zprávy

Ministr Marian Jurečka oznámil, že na jednorázový příspěvěk na dítě dosáhnou domácnosti s ročním výdělkem do milionu korun čistého. Do zákona však půjde strop milionu korun hrubého. Na příspěvek tak dosáhne méně lidí.

More from Seznam Zprávy

Jun 22

V KDU-ČSL chybí disciplína, říká možný Jurečkův vyzyvatel

Seznam Zprávy

„Když už se na něčem dohodneme, mělo by to platit,“ říká lidovecký ministr Marek Výborný. Nejednota je podle něj jeden z důvodů, proč voliči straně nerozumí.

Feb 12

Šťastný podcast: Udavač Šídlo, dementi z KDU-ČSL a zlodějka Schillerová

www.seznamzpravy.cz

Čím chce být Jindřich Šídlo a koho (ne)označil Marek Výborný za dementa, to vám řekne Šťastný podcast ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Feb 5

Jurečka představil reformu dávek: Kdo bude pracovat, dostane více

Seznam Zprávy

Sloučit by se měly příspěvek a doplatek na bydlení, příspěvek na živobytí a přídavek na dítě. Podávat by se měla jedna žádost. Klíčový bude důraz na snahu situaci řešit.

Jan 29

TMBK: Jurečka zůstává šéfem KDU-ČSL. A už je jasné, kam lidovce nasměruje

www.seznamzpravy.cz

Lodivod lidovců Marian Jurečka dostal důvěru celostátní konference k dalšímu vedení strany. Upřímně, proč ne – co by se tak mohlo stát? Další koláž populárního grafika pro SZ.

Jan 15

Moravskoslezský výbor KDU-ČSL vyzval ke svolání mimořádné konference strany

www.seznamzpravy.cz

Nejrychlejší možné svolání celostátního sjezdu strany požadovala již v pátek českobudějovická KDU-ČSL. Vyzvala ostatní organizace, aby se k tomu připojily.

Jan 8

Po půl roce na úřadu práce přijdou povinnosti, řekl Jurečka o reformě dávek

Seznam Zprávy

Ministr práce Marian Jurečka zdůraznil, že připravované změny dávkového systému mají pozitivně motivovat lidi, kteří se budou snažit své problémy aktivně řešit.

Jan 3

Ministr Jurečka se omluvil za večírek v den střelby

www.seznamzpravy.cz

„Každý v životě děláme chyby. Uznávám, že jsem celou situaci mohl vyhodnotit rychleji, a kdybych měl informace v plném rozsahu dříve, akci bychom zrušili výrazně dřív,“ napsal lidovecký ministr pro Seznam Zprávy.

Dec 3

Jurečka chce zvýšit minimální mzdu o 1600 korun

www.seznamzpravy.cz

Ministr práce a sociálních věcí Jurečka v neděli uvedl, že vláda plánuje zvýšit minimální mzdu o 1600 Kč na 18 900 korun. Druhá varianta předpokládá růst o 2100 Kč na 19 400 korun. Kabinet bude o záležitosti jednat za dva týdny.

Oct 26

Práce jako problém. Váleční uprchlíci narážejí na nové pojetí dávek

Seznam Zprávy

Poté, co stát přistoupil k tvrdšímu výkladu zákona, vypadávají z bezplatného nouzového ubytování další váleční uprchlíci. Někteří zranitelní se tak dostávají do složité situace, kdy se jim nevyplácí pracovat.

Aug 3

TMBK: Máte správnou barvu kůže? Jurečka vytáhl proti „zneužívání dávek“

www.seznamzpravy.cz

Ministr práce a sociálních věcí zveřejnil na sociálních sítích příspěvek, ve kterém automaticky Romy spojuje se zneužíváním dávek. Ale tím jeho tažení nekončí. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Feb 27

Komentář: Jurečka vytahuje nebezpečný evergreen: „zneužívání“ dávek

www.seznamzpravy.cz

Celé roky víme, že zneužívání dávek je ve všech ohledech zanedbatelnou marginálií. Přesto žádný z ministrů práce a sociálních věcí nikdy nenašel odvahu ke skutečné změně dávkového systému.

Feb 15

Jurečka odvolal generálního ředitele Úřadu práce Najmona

Seznam Zprávy

Ministr práce dával v posledních týdnech veřejně najevo, že je nespokojený s tím, jak Viktor Najmon klíčový úřad v době vysoké inflace vede a zvládá problémy spojené s nedostatkem pracovníků a pozdní výplatou dávek.

Oct 19

V Brně bude vládnout ODS+T0P 09, ANO, KDU-ČSL+STAN a ČSSD

www.seznamzpravy.cz

Zástupci ODS+TOP 09, ANO, KDU-ČSL+STAN a ČSSD dnes podepsali v Brně koaliční smlouvu. Koalice má 42 mandátů z 55. V opozici budou Piráti, SPD s Trikolorou a Moravany a také Zelení s Žít Brno.

Oct 12

Do důchodu později než v 65. Je to nevyhnutelné, říká ministr Jurečka

Seznam Zprávy

Do konce příštího roku vláda předloží hotovou reformu penzí, potvrdil Seznam Zprávám ministr práce Marian Jurečka. Jak konkrétně se budoucí důchody budou počítat, ale stále není jasné.

Aug 14

Jak zažádat o 5000 korun na dítě

Seznam Zprávy

Rodiče mohou žádat o jednorázovou finanční injekci online od půlnoci z neděle 14. srpna na pondělí 15. srpna. Ministerstvo zároveň počítá, že výplata peněz by měla proběhnout na přelomu srpna a září.

Jun 1

Kritice ministerstev navzdory. 5000 korun na dítě schválíme, věří Jurečka

Seznam Zprávy

Vláda se dnes opět vrací k návrhu, který umožní vyplatit dávku 5000 korun na dítě rodinám s hrubým příjmem za loňský rok do jednoho milionu korun. Přestože ministerstva návrh v mnohém kritizovala, Jurečka věří, že projde.

Apr 30

Kdo dosáhne na 5 000 korun za dítě? Stanjura opravil Jurečku

Seznam Zprávy

Ministr Marian Jurečka oznámil, že na jednorázový příspěvěk na dítě dosáhnou domácnosti s ročním výdělkem do milionu korun čistého. Do zákona však půjde strop milionu korun hrubého. Na příspěvek tak dosáhne méně lidí.

Apr 24

Komentář: Jak se má KDU-ČSL prosadit, když klidnou silou je teď Fiala?

www.seznamzpravy.cz

Lidovecký rébus: Jak se neztratit v koalici Spolu, zachovat samostatnou značku KDU-ČSL a nebýt čtyřprocentní stranou?

Nov 12

Koalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09 si dělí republiku. Otazník je nad Prahou

Seznam Zprávy

Nová trojkoalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09 už intenzivně pracuje na tom, jak ve volbách společně porazit hnutí ANO Andreje Babiše. Rozdělila si už, kdo bude mít v jakém kraji lídry. Nedořešená ale ještě zůstává Praha.

Sep 27

Zemřel Ivo Vykydal, bývalý poslanec za KDU-ČSL a člen TOP 09

Seznam Zprávy

Ve věku nedožitých 56 let zemřel exposlanec za KDU-ČSL a bývalý náměstek ministra dopravy Ivo Vykydal. Posledních 11 let byl členem TOP 09.