English

Češi proti jednotkám USA a Slovenska. Tak se cvičí proti hrozbě z východu

Seznam Zprávy

Česká jednotka z Chrudimi jako záporáci proti Američanům a Slovákům. Takhle byly rozdány role během velkého mezinárodního cvičení NATO na Slovensku. Podívejte se, jak se cvičí obrana proti hrozbě z východu.

More from Seznam Zprávy

Apr 18

Američané a Japonci objevili českou Marlenku. Ta kvůli tomu nestíhá vyrábět

Seznam Zprávy

Český výrobce dortů Marlenka bude v nabídce největších řetězců světa. Do portfolia ho chtějí americké Costco i Walmart. Firma je však už teď do konce roku vyprodaná a musí navýšit výrobu.

Mar 29

NATO investuje do startupů, podpoří i české vylepšení dronů

www.seznamzpravy.cz

Severoatlantická aliance investuje do nadějných startupů. Kromě zbraní nebo kyberbezpečnosti se chce více orientovat i na energetiku a klima. V rámci projektu DIANA si na investice vyhradila více než miliardu eur.

Dec 12

„Bratře, dodělej ho.“ Indovi v české vazbě hrozí nebezpečí, varují Američané

Seznam Zprávy

Ve věznici Pankrác se řeší citlivá věc zahraniční politiky. Češi tu drží muže, o jehož vydání žádají Američané kvůli plánování vraždy sikhského aktivisty v New Yorku. A teď USA varují, že podezřelému hrozí v českém vězení smrt.

Aug 14

Žádné pušky ani tanky. Speciální česká jednotka sází na jiné zbraně

Seznam Zprávy

Žádné pušky, tanky ani jiná vojenská technika. Hlavní „zbraní“ vojáků z prostějovského praporu bezpilotních systémů jsou drony. K dispozici jich mají několik druhů.

Jun 9

České sankce proti Rusku se zadrhly

Seznam Zprávy

Ministerstvu zahraničních věcí se zatím nepodařilo obsadit oddělení, které se má věnovat sankční politice. Agendu „dočasně“ řeší úředníci z jiných pracovišť. A na českém sankčním seznamu zůstává od jeho spuštění jediná položka.

May 25

Ostře nabitá česká zbraň pro dnešní čtvrtfinále už přestřílela i Pastrňáka

Seznam Zprávy

Dominik Kubalík se hokejově narodil jako kanonýr a teď to na 100 % potvrzuje. Osm gólů na MS v Rize je český rekord. A když někdo přestřílí i Davida Pastrňáka, asi to už něco znamená.

Aug 15

Inflace na Slovensku zrychlila a je nejvyšší za 22 let, na tu českou ale nemá

www.seznamzpravy.cz

Meziroční míra inflace na Slovensku v červenci vystoupila na 13,6 procenta. Spotřebitelské ceny rostly nejrychleji za posledních více než 22 let. V České republice ale byla v červenci inflace ještě vyšší.

May 28

Češi proti jednotkám USA a Slovenska. Tak se cvičí proti hrozbě z východu

Seznam Zprávy

Česká jednotka z Chrudimi jako záporáci proti Američanům a Slovákům. Takhle byly rozdány role během velkého mezinárodního cvičení NATO na Slovensku. Podívejte se, jak se cvičí obrana proti hrozbě z východu.

Mar 29

Vojáci NATO mohou v případě potřeby využít česká letiště

www.seznamzpravy.cz

Výbor pro obranu v úterý ráno řešil nasazení sil NATO na východním křídle a situaci na Ukrajině.

Mar 9

Na Slovensko se přesunou stovky českých vojáků

www.seznamzpravy.cz

Po jednání vlády řekl premiér Petr Fiala, že se Česko musí připravit na masivní uprchlickou vlnu z Ukrajiny. Za Českou republiku půjde na Slovensko zhruba 600 vojáků.

Feb 1

Rakušan: Jsme připravení poslat na Slovensko kontingent českých policistů

Seznam Zprávy

Bezpečnostní rada státu se dnes sešla poprvé od nástupu nové vlády. „Není to tak, že bychom se na to mohli dívat lhostejně, hranice Ukrajiny jsou od našich hranic jen 300 kilometrů,“ řekl premiér k jednání, které řešilo Ukrajinu.

Mar 31

Američané kupují české zbraně. Zbrojovka hlásí rekordní rok

Seznam Zprávy

Česká zbrojovka Group měla loni rekordní výsledky. Skupina zvýšila výnosy na 6,8 miliardy korun a rostla ve většině klíčových finančních ukazatelů.

Sep 15

Samopaly, pušky a práce pro 300 Američanů. Česká zbrojovka řekla plány

Seznam Zprávy

Česká zbrojovka si jde na burzu pro čtyři miliardy korun. Peníze potřebuje kvůli výstavbě amerického závodu, který by měl být hotov koncem příštího roku, vyjde na 70 milionů dolarů a zaměstná 300 lidí.

Sep 9

Obchod za miliardy. Američané kupují českou firmu Socialbakers

www.seznamzpravy.cz

Americká firma Astute koupila společnost Socialbakers, která využívá umělou inteligenci k poskytování marketingových služeb. Částka za prodej nebyla zveřejněna.

Jul 1

Česká obrana: Ruské peníze Tálibánu za zabíjení vojáků NATO budeme řešit

Seznam Zprávy

Rusové podle informací amerických médií platili afghánskému Tálibánu za zabíjení vojáků Severoatlantické aliance. České ministerstvo obrany teď bude chtít vědět, zda se to týkalo i českých vojáků.

Jun 16

České drony v NATO nosit bomby nebudou, ujišťuje výrobce

Seznam Zprávy

Výrobce bezpilotních letounů Primoco UAV zahájil spolupráci s Vojenským technickým ústavem. Své drony chce vyladit, aby se hodily do výzbroje spojeneckých armád. Nikdy ale nebudou shazovat bomby, ujišťuje šéf Ladislav Semetkovský.

Jun 3

Českou covid-vakcínu není kde vyrobit. Fabriku nám „obsadili“ Američané

Seznam Zprávy

Osada Bohumil je symbolem vzestupu i pádu české výroby sér a očkovacích látek. O místní továrnu stát před 20 lety přišel, teď hledá cesty, jak navázat spolupráci s firmou, která by zde chtěla vyrábět vakcínu proti covid-19.

May 15

Pomoc českým firmám od Hamáčka může skončit v rukou Číňanů či Američanů

Seznam Zprávy

Domácí výrobci roušek a respirátorů se pozastavují nad podmínkami nového tendru Ministerstva vnitra v hodnotě 1,7 miliardy korun. Má sice podpořit český průmysl, avšak výrobci budou mít problémy dodat požadované objemy pomůcek.

Apr 18

Proč si Američané všimli českých nemocnic? I hackeři nechávají stopy, říká detektiv

Seznam Zprávy

Americký ministr zahraničí Michael Pompeo podpořil Českou republiku v boji proti hackerům. Ty podle předního českého vyšetřovatele kyberkriminality pomohlo odhalit to, že si před samotným útokem „oťukali vrátka“.

Mar 25

České peníze bojují proti viru, který uvěznil Čechy v home office

www.seznamzpravy.cz

Přehled nejdůležitějších zpráv z byznysu ze středy 25. března 2020.