English

Že někdo „umí Gazdíka”? To mě uráží, říká místopředseda Starostů

Seznam Zprávy

Ministr školství a místopředseda STAN Petr Gazdík v rozhovoru pro Seznam Zprávy vysvětluje, proč na jeho jméno detektivové narazili při vyšetřování aktérů korupční kauzy kolem pražského dopravního podniku. „Nikdo mě neumí,“ říká.

More from Seznam Zprávy

Dec 13

Eurokomisaře navrhne podle premiéra Petra Fialy hnutí STAN

www.seznamzpravy.cz

Kdo v unijní exekutivě nahradí Věru Jourovou, bude zřejmé po volbách do Evropského parlamentu na jaře příštího roku. Eurokomisaře by mělo navrhnout hnutí STAN.

Apr 20

Hnutí STAN opět mění ministra školství. Rýsuje se už celá vládní výměna

Seznam Zprávy

Ministr školství Vladimír Balaš odchází z funkce ze zdravotních důvodů. Nahradit ho má ministr pro evropské záležitosti Mikuláš Bek. Nominaci na jeho místo dostal náměstek ministra zahraničí Martin Dvořák. Ten ji přijal.

Mar 21

Hnutí STAN vyloučilo Hlubučka

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy zjistily, že výbor STAN rozhodl o vyloučení bývalého pražského náměstka a exšéfa pražské organizace hnutí Petra Hlubučka kvůli kauze Dozimetr. Exstarosta Lysolají se může ještě odvolat.

Jan 25

Bývalý ministr školství Gazdík bude ředitelem gymnázia. Poslancem zůstane

www.seznamzpravy.cz

Současný poslanec a bývalý ministr školství Petr Gazdík (STAN) se stane ředitelem soukromého Gymnázia Duhovka. Svůj poslanecký mandát si ponechá. „Je to pět zastávek tramvají,“ řekl Gazdík Seznam Zprávám.

Sep 27

„STAN se proměnil,“ vysvětluje Hraba, proč opouští hnutí

www.seznamzpravy.cz

Z hnutí STAN odchází dlouholetý senátor Zdeněk Hraba. Oznámil to dnes na svém Twitteru. Podle něj se strana v poslední době příliš posunula k aktivistické politice, o vystoupení ale přemýšlel už od zahájení spolupráce s Piráty.

Jul 24

Gazdík poprvé vypadl z vedení STAN. Má chyba urychlila výměnu generací, říká

Seznam Zprávy

Padlý ministr školství Petr Gazdík v rozhovoru pro Seznam Zprávy popisuje, jaké to pro něho bylo odjíždět ze sněmu hnutí STAN poprvé bez funkce v nejužším vedení.

Jul 10

„Popravil mě Redl. Za hnutím stál od začátku,“ vzpomíná první ministr STAN

Seznam Zprávy

Exministr kultury Jiří Besser v rozhovoru pro Seznam Zprávy vzpomíná na začátky STAN, v jehož dresu jako první získal vládní funkci. Popisuje, jak už tehdy parta kolem dnes obviněného lobbisty tlačila své lidi na ministerstvo.

Jun 18

Gazdík v korupčním chaosu. Konec ve vedení STAN? „Zvažuji řadu kroků,“ říká

Seznam Zprávy

Ministr školství Petr Gazdík pro Seznam Zprávy přiznal, že se s obviněným lobbistou Michalem Redlem po volbách dvakrát potkal na jižní Moravě. Nevyloučil, že by kvůli kauze již nekandidoval do vedení hnutí STAN.

Jun 12

Zemřel místopředseda hnutí STAN Věslav Michalik

Seznam Zprávy

Místopředseda STAN a zastupitel Středočeského kraje Věslav Michalik náhle zemřel. Bylo mu 59 let.

May 24

Ministr Gazdík odvolal šéfku Cermatu

Seznam Zprávy

Ministr školství Petr Gazdík (STAN) odvolal ředitelku Cermatu Michaelu Kleňhovou. Nebyl spokojený s tím, jakým způsobem řídí organizaci zajišťující přípravu přijímacích zkoušek a maturit.

Mar 30

Ministr Gazdík má podíl ve firmě, i když to zakazuje zákon

www.seznamzpravy.cz

Ministr školství a místopředseda hnutí STAN Petr Gazdík má nadále poloviční podíl ve zlínské firmě Jocheček. Zákon o střetu zájmů přitom ukládá ministrům povinnost ukončit podnikatelské aktivity do 30 dnů od nabytí funkce.

Mar 2

Stáhneme z Ruska české vědce, řekl ministr školství Gazdík

www.seznamzpravy.cz

Vláda Petra Fialy chystá zákony, které zakročí proti ruským zájmům. Podle zjištění Seznam Zpráv naplánoval ministr školství misi, jak dostat z Ruska české vědce.

Nov 28

STAN vybral nového kandidáta na ministra průmyslu

Seznam Zprávy

Hnutí STAN vybralo nového kandidáta na ministra průmyslu a obchodu. Nahradí tak Věslava Michalika, který se kvůli svému podnikání nominace vzdal.

Nov 25

Michalik nebude ministrem průmyslu. STAN má několik náhradníků

Seznam Zprávy

Prezident Miloš Zeman má v pátek jmenovat Petra Fialu premiérem, poté se čekají jeho schůzky s kandidáty na ministry.

Nov 3

Více ministrů pro STAN než pro Piráty? „Je to fér,“ přiznal poprvé Bartoš

Seznam Zprávy

Předseda Pirátů Ivan Bartoš v rozhovoru pro Seznam Zprávy uvedl, že je na místě, aby Starostové měli větší zastoupení ve vládě. Sedm míst pro koalici PirStan v rýsujícím se kabinetu Petra Fialy má za úspěch.

Oct 23

Nový poslanec STAN Liška: Starostou byl už jeho otec, on pak převzal štafetu

Seznam Zprávy

Do Poslanecké sněmovny se probojoval poprvé, ve stínu volebního souboje velikánů Bartoše a Babiše v Ústeckém kraji. Přitom je starostou obce jen o 700 obyvatelích.

Oct 11

STAN překvapil počet poslanců. Jedou na seznamovací kurz

Seznam Zprávy

Starostové a nezávislí mají víc poslanců, než očekávali. Teď nováčky čeká školení ze sněmovní praxe.

Apr 13

Poslanec hnutí ANO Pustějovský má za asistenta dotačního podnikatele

Seznam Zprávy

Zákonodárce z Babišova hnutí vylučuje, že by podnikateli Mayerovi zajistil kartičku asistenta jen proto, aby mu tím otevřel dveře k lobbingu ve Sněmovně. V minulosti se takové případy stávaly.

Oct 7

Předvolební spolupráce STAN a Pirátů: Gazdík navrhuje přišlápnout brzdu

Seznam Zprávy

Možná účast Pirátů na krajské koalici ve Zlínském kraji naštvala Starosty. Jejich poslanec Petr Gazdík proto navrhuje, aby zatím odložili hlasování o možné spolupráci obou stran před parlamentními volbami.

May 28

Hnutí STAN jde v Moravskoslezském kraji do voleb v koalici

Seznam Zprávy

Hnutí STAN půjde do podzimních krajských voleb v Moravskoslezském kraji společně v koalici se stranou Zelení a hnutím Nezávislí. Lídrem kandidátky bude krajský předseda STAN a starosta Horní Suché na Karvinsku Jan Lipner.