English

Konec éry nevinnosti: Vláda a STAN po výbuchu časované bomby zvané Dozimetr

Seznam Zprávy

Kvůli policejní akci Dozimetr musel z postu ministra školství odejít Petr Gazdík. Ustojí kauzu další ministři za hnutí STAN? A vláda premiéra Petra Fialy (ODS)? V 5:59 mluvíme s komentátorem Seznam Zpráv Jindřichem Šídlem.

More from Seznam Zprávy

May 20

Z ODS odejdu, pokud mě vyzve Fiala, slíbil Novotný. Premiér řekl, že má jít

www.seznamzpravy.cz

Petr Fiala nepodpoří setrvání Pavla Novotného v ODS. Nepřímo to potvrdil novinářům po zahájení horké fáze kampaně Spolu do eurovoleb. Sám Novotný přitom pro Seznam Zprávy uvedl, že z ODS odejde, vyzve-li ho právě Fiala.

Dec 13

Eurokomisaře navrhne podle premiéra Petra Fialy hnutí STAN

www.seznamzpravy.cz

Kdo v unijní exekutivě nahradí Věru Jourovou, bude zřejmé po volbách do Evropského parlamentu na jaře příštího roku. Eurokomisaře by mělo navrhnout hnutí STAN.

Apr 20

„Rezignaci zvažuji od ledna.“ Balaš vysvětluje, proč končí jako ministr

Seznam Zprávy

Na postu ministra školství končí Vladimír Balaš (STAN) po necelém roce. Důvody svého rozhodnutí vysvětluje v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Apr 12

Policie obvinila v kauze Dozimetr exposlance ODS

Seznam Zprávy

Policie v případu Dozimetr začala stíhat dalších pět lidí. Mezi nimi i vlivného hráče ve zdravotnictví a bývalého poslance ODS Marka Šnajdra, zjistily Seznam Zprávy.

Mar 20

Polčák je zpátky ve STAN, hnutí přijalo jeho vysvětlení ohledně Dozimetru

www.seznamzpravy.cz

Europoslanec Stanislav Polčák obnovil po osmi měsících své členství ve vládním hnutí STAN. Podle vyjádření na twitteru doložil, že s kauzou kolem pražského dopravního podniku nemá nic společného.

Nov 1

Guči mluví v Dozimetru: Exposlanec ODS mi dal 200 tisíc za zakázku ve VZP

Seznam Zprávy

Nové informace z vyšetřování kauzy, která v červnu zasáhla až do vlády. V případu Dozimetr padlo jméno bývalého náměstka na Ministerstvu zdravotnictví Marka Šnajdra.

Oct 18

Premiér Fiala s ministrem vnitra o migraci, uprchlících a práci resortu

www.seznamzpravy.cz

Předseda vlády Petr Fiala (ODS) navštívil Ministerstvo vnitra, kde spolu s Vítem Rakušanem (STAN) hovořil o nelegální migraci a kontrolách na hranici se Slovenskem, podpoře uprchlíků z Ukrajiny i efektivitě práce úřadů.

Sep 2

5:59: Jak dopadla kauza Petra Mlejnka? „Vybrali si variantu nevysvětlovat a odejít“

Seznam Zprávy

Pokus vyslovit vládě nedůvěru zdůvodnila opozice i nesouhlasem s působením Petra Mlejnka v čele rozvědky. Mlejnek už ale v křesle není, v týdnu sám odstoupil. Co k jeho rezignaci skutečně vedlo? Janek Kroupa hostem podcastu 5:59.

Aug 17

Mlejnek zůstává šéfem rozvědky. Pomáhal s kauzou Dozimetr, řekl premiér

Seznam Zprávy

Na postu ředitele civilní rozvědky nedojde ke změně. Ministři si vyslechli argumenty Petra Mlejnka k jeho stykům se stíhaným Michalem Redlem a rozhodli se ho ve funkci podržet. Prozatím.

Aug 16

Fiala si zve Rakušana. Tři scénáře, jak může kauza Mlejnek dopadnout

Seznam Zprávy

Premiér Petr Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan budou řešit, zda Petr Mlejnek bude i nadále řídit civilní rozvědku. A jaký bude osud samotného ministra vnitra.

Aug 8

Kauza Dozimetr: policie vyslechla vlivného starostu ODS

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy zjistily, že minulý týden byl na výslechu v případu Dozimetr bývalý šéf pražské ODS Tomáš Portlík. Říká, že na podezřelé okolnosti upozorňoval už před třemi lety. Detektivům popsal, jak potkal uvězněného lobbistu.

Aug 3

Svědectví podnikatele vtahuje politiky hnutí ANO do kauzy Dozimetr

Seznam Zprávy

Svědectví podnikatele Pavla Dovhomilji, přezdívaného Guči, prozradilo vazby ANO na kauzu Dozimetr. Konkrétně zmínil někdejšího šéfa poslaneckého klubu Jaroslava Faltýnka. Současně popisuje, jak Redlova skupina měla prát peníze.

Jun 30

Zeman vytáhl na nového ministra staré křivdy: Projevil ale velkorysost, říká Balaš

www.seznamzpravy.cz

Miloš Zeman včera při nástupu do funkce zkritizoval nového ministra školství Vladimíra Balaše. Zeman mu vyčetl malou znalost problematiky regionálního školství. Má pravdu?

Jun 27

Zeman jmenuje Balaše ministrem školství ve středu, oznámil Fiala

Seznam Zprávy

Premiér Petr Fiala se sešel s kandidátem na ministra školství Vladimírem Balašem a večer i s Milošem Zemanem. Následně oznámil jmenování nového ministra.

May 24

Ministr Gazdík odvolal šéfku Cermatu

Seznam Zprávy

Ministr školství Petr Gazdík (STAN) odvolal ředitelku Cermatu Michaelu Kleňhovou. Nebyl spokojený s tím, jakým způsobem řídí organizaci zajišťující přípravu přijímacích zkoušek a maturit.

Mar 30

Ministr Gazdík má podíl ve firmě, i když to zakazuje zákon

www.seznamzpravy.cz

Ministr školství a místopředseda hnutí STAN Petr Gazdík má nadále poloviční podíl ve zlínské firmě Jocheček. Zákon o střetu zájmů přitom ukládá ministrům povinnost ukončit podnikatelské aktivity do 30 dnů od nabytí funkce.

Nov 28

Zeman jmenoval Fialu premiérem. V pondělí se začne scházet s ministry

Seznam Zprávy

Vlády by se Petr Fiala chtěl s celým kabinetem ujmout nejpozději v polovině prosince.

Nov 11

Fiala nebude premiérem ještě týdny

Seznam Zprávy

Vláda ANO a ČSSD nyní povládne v demisi do chvíle, než prezident jmenuje kabinet nový. Podle hradního kancléře Vratislava Mynáře by to mohlo být v řádu týdnů.

Oct 29

Glosa: Stěhováky pro premiéra! Petr Fiala by si měl najít lepší domov

Seznam Zprávy

Premiér usazený ve vile s luxusním výhledem na Prahu paradoxně není znakem papalášství, jak se asi obávali někteří Fialovi předchůdci.

Oct 18

Šťastné pondělí: Jak dopadne Petr Fiala? Všechny vlády ODS skončily katastrofou

Seznam Zprávy

Bojíte se vysokých cen elektřiny a plynu? Vláda má řešení: Kupte si teplé ponožky. Další díl satirického pořadu Jindřicha Šídla.